Nafta Shell
- martinsk
- Pokročilý
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak jen pro ty, kteří chtěji krom marketingové prezentace vidět i reálné výsledky dávám jiný odkazzirafak píše:http://www.auto.sk/clanok7015.htm
http://news.auto.cz/aktuality/100-oktan ... power.html
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
- Test driver
klídek
ináč ja sa celu dobu bavím o kvalite paliva nie o nutnosti tankovat 100 oktanový benzín...
teraz neviem či si reagoval na mna, ale ja som hlavne narážal na ludí, ktorí tvrdia, že všetky tie V-powery, blue oktany su len reklamné kampanem, pretože všetci beru rovnaký benzín od rafinerky a vždy tam iba niečo crnknu aby sa nepovedalo..
ale s názorom, že najrizikovejšie su benzínky u hypermarketoch si stojím, pretože ako si spomenul, nieje to pre nich priorita, ale len ako čerešnička na torte a snažia sa minimalizovat naklady na minimum (zariadenie, obsluha) preto si myslím, že ak existuje nejaké riziko tak u nich je najvýššie a stále sa opieram aj o kauzy ktoré tieto benzinky v minulosti mali

teraz neviem či si reagoval na mna, ale ja som hlavne narážal na ludí, ktorí tvrdia, že všetky tie V-powery, blue oktany su len reklamné kampanem, pretože všetci beru rovnaký benzín od rafinerky a vždy tam iba niečo crnknu aby sa nepovedalo..
ale s názorom, že najrizikovejšie su benzínky u hypermarketoch si stojím, pretože ako si spomenul, nieje to pre nich priorita, ale len ako čerešnička na torte a snažia sa minimalizovat naklady na minimum (zariadenie, obsluha) preto si myslím, že ak existuje nejaké riziko tak u nich je najvýššie a stále sa opieram aj o kauzy ktoré tieto benzinky v minulosti mali
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
nene, ja reagoval na ten reklamni clanek Shellu, co sem prihodil zirafak. Jinak vyrobce paliva zarucuje, ze palivo opousti rafinerii v poradku!!!! To je regulace snad primo ze zakona a veskere pripadne nekalosti se deji teprve pote. A vzhledem k tomu, ze hypermarkety nemaji jiz dalsi moznost palivo upravit jsem presvedcen, ze se mylis. Ale opravdu je mi putna, co tam kdo leje, faktem je, ze Shell ma vybornou marketingovou podporu, pac takovejch fanousku nema snad ani ten zminovanej Schumacherchmelko píše:klídekináč ja sa celu dobu bavím o kvalite paliva nie o nutnosti tankovat 100 oktanový benzín...
Popravde ani nevim o zadne kauze...
PS: jo a v hypermarketu (bohudik) nepracuji ani ho (bohuzel) nevlastnim
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
- Test driver
netankujem len u shellky, ale vyberám si benzinky, len značiek,ktoré som niekedy niekde počul:-)
tiež mám niekedy problém zastavit u benziny, ktoré vyzeraju ako zo 70 rokov, nie, žeby som sa bál paliva, ale bojím sa nádrží, trubiek a pod, ale viem, že su pod drobnohladom, tak verím, že aj tie su o.k..
tiež mám niekedy problém zastavit u benziny, ktoré vyzeraju ako zo 70 rokov, nie, žeby som sa bál paliva, ale bojím sa nádrží, trubiek a pod, ale viem, že su pod drobnohladom, tak verím, že aj tie su o.k..
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to otazka znizovania pravdepodobnosti toho, ze natankujes nieco zle. Neveril by si ani tomu, ze velke obchodne retazce budu predavat maso po zaruke, ktore je zavadne. Ale deje sa to, medializovalo sa to, rozdavali sa pokuty...Foqus píše:A jak poznas kvalitní naftu? notabene když jí berou skoro všichni ze stejnýho zdroje? a když o tom víš kulový? Narazit na špatnou dodávku můžeš při velký smůle všude, ale když pominu nějaký vesnický týpky s barelama s cenou za 25Kč/l tak nevěřím, že někdo tu naftu od dodavatele záměrně poškozuje či ředí. Ale mně je fatk jedno, kdo co tankuje, já jen dával svou zkušenost...omik píše:na tom nieco bude...chmelko píše:tak premýšlam, prečo sa to deje..myslím, že palivo je pre ludí tak neosobna vec, že vidia v podstate len tu pištol a cenu na stojane, ved niektorí ani nevedia, aku farbu má mat benzin, tak to beru za všade rovnakú hmotu, len samozrejme z inou cenou, potom si to vynásobia počtom litrov a libuju sa, kolko ušetrili...
ale tak je to zo všetkým, ludia maju tendenciu šetrit na všetkom čo nieje až tak vidiet a jazdí to (oleje, benzín, sviečky a pod) ale ak je niečo vidiet (kola, lak)sú ochotní dat neskutočné čiastky, toto moj nazor
pritom ked zaplatis o 3 Kc za liter viac, tak na nadrz je to tak 150Kc na najazd priblizne 800km, co je asi 18 halierov na kilometer. V porovnani s rizikom, ze ti pri nejakej nekvalitnej nafte odidu vstrekovace, je to zanedbatelne (aj pri najazdoch okolo 30t km rocne). Navyse vobec neuvazujem o tom, ze kvalitnejsia nafta sa prejavi na priaznivejsej spotrebe.
Neviem ako benzin, ale po uvazeni vsetkych vyhod a nevyhod sa podla mna jednoznacne do tdci motorov oplati brat len kvalitnu naftu.
Navyse ti vravim, ze Shell V-Power Diesel nie je palivo, ktore by bolo dodavane z lokalnych zdrojov. Linky na nejake info o tom som daval do diskusie o tomto palive...
Mne je tiez jedno co tankujes
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jedno to určitě není. Mám neblahou zkušenost s Tank ONO. Nabral jsem na podzim plnou naturalu a při teplotě kolem 0 stupňů jsem musel startovat minimálně na pětkrát. Jel jsem s tím do servisu, netušil jsem že to může být benzínem. Tam se mě rovnou zeptali kde jsem bral benzín. Když jsem jim řek, že u ONA, tak mi poradili abych to vyjezdil a nabral benzín u nějaké pořádné pumpy. Jak řekli, tak jsem udělal a měli pravdu. Bylo to bezínem. K jejich dobru je třeba dodat, že taky mi mohli vzít auto do servisu, leccos tam jako povyměňovat , jako opravit a nechat si řádně za to zaplatit a já bych poznal kulový. Taky jim teda dík. Ale není benzín jako benzín. 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- Dudko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Ferris
- Nováček
nic som tam zatial nepridaval ale pravda je ze tento rok nebola az taka tuha zimaDudko píše:A propo ...
Ako je to s Diesel V-Power v zimných mesiacoch ?
Jazdíte s tým v pohode aj pri nízkych teplotách, alebo tam dávate ešte nejaké aditíva ?

osobne sy myslim ze to nebude robit problemy

http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs
- Dudko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tiez som zatial do v-power dieslu nic nepridaval.Dudko píše:A propo ...
Ako je to s Diesel V-Power v zimných mesiacoch ?
Jazdíte s tým v pohode aj pri nízkych teplotách, alebo tam dávate ešte nejaké aditíva ?
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
- Ferris
- Nováček
ale neviem ci este budu pridavat nieco aj do V power diesel ... skor nie ona by uz mala mat vissie horiace cislo tojest by mal aj neskor zamrznut ....chmelko píše:tak myslím, že benzínky maju zo zákona v zimných mesiacoch pridávat aditiva proti zamrzaniu (vždy to aj deklaruju - my už predávame zimnu naftu:-))
ked som este precoval ako nakupca objednaval som naftu u omv a vozili nam to priamo s rakuska a zimna nafta mala vydrzat do -20 omv tam davaju uz priamo dake aditivum
ale ajtak zmarzla ale treba povedat ze len v mensich mnozstvach alebo v pistoli (paliv. vedeniach atd.), chlapi to capovali hlavne do mercedesov atego, MP1 MP2 sprinter atak
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs