ako správne zabehať nový FoFo
-
- Nováček
Re: ako správne zabehať nový FoFo
Právě zajíždím novou 1.6 74kw, v rámci možností dodržuju pokyny prodejce - často řadit, jezdit tak do 3000 ot a občas na chviličku vyhnat pavučiny. A tady právě nevím, jestli je vše zcela OK. Při akceleraci nad oněch 3000ot není zrychlení uplně plynulý, ale je tam takový malinký cukání. Čím plynulejš zrychluju, tím je to míň znát. Jem mi jasný, že 300km najeto je málo, přesto malej červíček hlodá. Máte někdo podobný zkušenosti? Sedne si to a zmizí po zajetí nebo je to vlastnost motoru a daň za limity splodin, kdy tam prostě elektronika nepustí víc benzínu???
FF II kombi 2008, 1.6 74 kw, stříbrná moondust
-
- Nováček
Mám tentýž motor, jenom najeto už 2300 km. Teď právě začíná pěkně táhnout od 3000 ot. Žádné cukání se neděje. Ale vydrž, určitě si to sedne. Tento motor je zajetej až po 8000 km.
Kdo má Forda, dělá lorda! FFII 9/2008 1,6 74kw 5dv. červ. tango
- killerhammer
- Test driver
ja sa tiez priklanam k nazoru, ktory tu uz bol napisany, ze v dnesnej dobe nema nejake specialne zabehavanie motoru ziadny zmysel 
mozno kvoli brzdam a kolesam prvych par stoviek km trochu pomalsie aby si sa nezabil ak je nahodou niekde vyrobna chyba ale potom normalne pouzivanie

mozno kvoli brzdam a kolesam prvych par stoviek km trochu pomalsie aby si sa nezabil ak je nahodou niekde vyrobna chyba ale potom normalne pouzivanie

-
- Nováček
Už jsem si řek, že dokud tam nebude minimálně oněch 1500, nebudu to řešit. Dám mu prostě čas. Akorát že do práce jezdím denně pořád feldou, tak mi ty kiláky moc nepřibejvaj 

FF II kombi 2008, 1.6 74 kw, stříbrná moondust
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re:
To jo, ale ty si "FTEDEceICKU", takze mas zatah vodspodu - keby si "podradil", skor by si si predbiehanie stazil....Fredie píše:Tak toto som ešte neskúšal, ale pravda je, že obieham väčšinou na pätka alebo na štvorke, je to dosť pružné, asi je to dobre zajazdené
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(