[quote="Jozkablack"]Zkusim odpovědět na otázku. Myslim že
benzíny jsou v kurze a neni se čemu divit páč při týhle ceně nafty vs benzín, každej rači hrábne po benzínu, než po dieslu, alespoň ty co najezdí 10-20tis. ročně páč se jim nafta neviplatí. na druhou starnu si myslim že ropáci rozhodně odzvoněno nemaji, páč jakmile zase vzroste zájem o benzín, tak na to cena benzínu zareaguje. Už to tady jednou bylo a do dneška si pamatuju nějakýho odborníka přec paliva, který už před pár lety kdy TDi začaly jasně v prodeji překonávat benály řekl, že neví jak ve světě, ale tady to bude mít za následek jedno a to zdražení nafty na úroveň benzínu, ne-li víc. Kloubouk dolu před nim, páč je to minimálně 8let zpátky co tohle řekl a já tomu nevěřil. Takže si myslim že teď bude zájem o benzíňáky a tak do vdou let se srovná benzín cenově s naftou a nebude co řešit a nebo ne a Ti co maji benzíny si do aut nechaj namontovat LPG a o benzín nebude takovej zájem a pak zůstane rozdíl podobnej jako je teď. O LPG je meziročně větší zájem o 200% než tomu bylo loni a neni se čemu divit když benzín stojí 32-35kč a plyn 17kč. 1kč/1km úspora je super a když někdo ujede 30tis. ročně má to za 1 rok zpátky. Cena LPG do běžný káry je okolo 30.000,- a vydrží to 10let. A do roku 2018 je plyn osvobozen od spotřební daně, tak si myslim že tohle bude hlavní důvod, proč si pořídit benzína. Takže já si myslim že obě motorizace si najdou svoje kupce a
žádný konec ropáků se konat nebude.
Noo souhlas, klasické mikro i makroekonomické poučky křivek poptávky a nabídky mluví taky jasně

) když vzroste cena nafty, časem se i sníží po naftě poptávka, resp. po dieselových vozech (ikdyž z pohledu naklaďáků a těžkých strojů jeto dost relevantní), ale stím, se zárověň v dlouhodobém horizontu zvýší poptávka po benzínových motorech, tudíž po benzínu, kdy reakce prodejce je zvýšení jeho ceny. Prostě a jednoduše, jak si popsal, že někdo řekl, že nafta pude nahoru, protože posílil zájem o diesely, tak stejně může vzrůst cena benzínu, jakmile vzroste zájem o benzíňáky, což je v této době realita a i já osobně jsem šel do benzínu, protože nafta šla nahoru. A o LPG platí to samé, jakmile bude poptávka po LPG růst, tak i "logicky" poroste jeho cena, protože s rostoucí nabídkou roste i cena.
FORD FOCUS
C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA

), GHIA...kůže, navi...bla bla bla