Ostry zvuk a fucanie v motore 1,8tdci
- montoja
- Nováček
Re: Ostry zvuk a fucanie v motore 1,8tdci
Tak moja zavada je jasna,elektronika na turbe si robi co chce.Dnes sme to porovnavali na druhom aute ako sa sprava ked sme mu pridavali.Tam pekne reagovala na plyn a ta moja zozaciatku nic a as potom naraz skoci.
Ford focus 1,8tdci 85kw r.v 2005
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A elektroniku, máš pořád stejnou jo? Když jsi dával nový turbo, tak jsi jenom elektroniku přehodil? No já mám auto po technický, výměna silentbloků hrůza
Ložisko na klimě + další ostatní jsou v pohodě, tak se neměnili
Jinak mechanik s tím najezdil cca 50km a říkal, že motorově je to v pohodě, ale že to od odfouknutí dělá nějakej ventil, nebo variabil něco takovýho říkal, už jsi to nepomatuju bylo to pozdě večer co jsem si přebíral auto. Jinak ty jsi psal, že ti auto tahá až někde od 2000 jestli jsi dobře pomatuju. Jakou ty máš spotřebu?

- montoja
- Nováček
Elektroniku mam svoju staru.Spotrebu mi ukazuje iba priemernu 7,4lBol som dnes za chlapom nech mi potvrdi ze ta elektronika je v haji a povedal nech pockam kym mu opravia diagnostiku ze to moze byt aj dake cidlo len v riti ktore dava zle hodnoty riadiacej jednotke a ta potom zle reguluje variabilitu na turbe.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je mazec 7,4L já jsem jí dneska počítal a mám 5,9L. Tak uvidíš co ti řekne, až jí bude mít opravenou a auto ti nijak nehulí? Nakolik vůbec příjde cca nová elektronika?
- montoja
- Nováček
Okolo dakych 300e Uz ma nebavi vrazat do toho take prachy tak radsej pockam na chlapa co povie diagnostika lebo on sam povedal ze sa treba v tom troska pohrabat.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to jse ti nedivim, ze do toho uz nechces vrazet. No uvidis co ti pak rekne.
-
- Nováček
zdravím, nevím jestli už to tu někdo psal, ale mám problém nejspíš s turbem...již cca 1 rok mi turbo při větším zatížení postupně ztrácí výkon, až se úplně někdy vypne,ale po znovu nastartování již opět funguje normálně. Akorát dneska při jízdě začalo dělat tendle zvuk:
http://www.youtube.com/watch?v=Io2OilsYgDU
Může mi někdo poradit co by to mohlo být a případně i cenu za opravu,repas či novou součástku ??
Jo jinak mám FF II 1.6 TDCi r.v. 2005, 80kW
http://www.youtube.com/watch?v=Io2OilsYgDU
Může mi někdo poradit co by to mohlo být a případně i cenu za opravu,repas či novou součástku ??
Jo jinak mám FF II 1.6 TDCi r.v. 2005, 80kW
- Jardak
- Test driver
Turbo ti houká na rozloučenou.
Repasy bohužel podle některých zkušeností tady na foru moc nevydrží.

je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
njn a kolik se tak pohybujou repasy ?? ja bych Fofo stejne nejspis pak prodalJardak píše:Turbo ti houká na rozloučenou.![]()
- montoja
- Nováček
Cau phofy tak moj problem je zle casovanie ventilov.Dnes som sa pustil do rozoberania rozvodov a zistil som ze mam rosypany hydraulicky spanovak retaze.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co ta elektronika turba? Na kolik výjde ten šponovák? A myslíš, že by to bylo tím? Kdyby bylo špatný časovaní, tak by se to projevovalo, trošku jinak ne?
- montoja
- Nováček
Ja som bol za jednym chlapikom na orave a ten mi spravil diagnostiku taku ze som skoro spadol na rit.Turbo krasne tlacilo pocas jazdy 2,3baru ale motor nasava malo vzduchu.Diagnostiku robil chlap pocas jazdy.Jeho vyjadrenie bolo zle casovanie ventilov a nie turbo tak som to zacal rozoberat a zistil som ze ked som tocil klukov tak vacka chvilu nereagovala ako keby bola vytahana retaz.Ten spanovak uz mam vonku a krasne sa da stlacat jednym prstom.Dufam ze to bude uz tym.Cenu toho spanovaka to netusim a elektronika je vraj v poriadku.
- Jardak
- Test driver
Ten šponovák je ale hydrualickej,ne? Pokud motor není nastartovanej,tak tlak na řetěz vyvijí jenom pružina ve šponováku.
Nebylo vhodnější,když ti diagnostikoval rozhozený rozvody,stáhnout vačkový kolo z kužele,kliku a vačku dát na přípravky a kolo datáhnout?
Pokud by byl řetěz povolenej,tak by byl slyšet jak chrastí.
Nebylo vhodnější,když ti diagnostikoval rozhozený rozvody,stáhnout vačkový kolo z kužele,kliku a vačku dát na přípravky a kolo datáhnout?
Pokud by byl řetěz povolenej,tak by byl slyšet jak chrastí.
- montoja
- Nováček
Ja ked so Jardak skusil potocit klukovkou dolava a potom doprava tak rozvodovy remen sa ani nepohol.Normalne bolo citit daky loker na kluke.Koleso na vacke co je na kolnuse tak nexistuje ze by sa povolilo to tam drzi ako pes jeza.Rozvodova retaz je ulozena v taky plastovych klzakoch tak neviem ci ju je pocut ked je volna.
- Jardak
- Test driver
Pokud je řetěz vytahanej,tak na volnoběh trochu cvaká.Já jsem ho z tohoto důvodů měnil.(vč. rozet a vodících lišt)
Pokud zatočíš motorem zpět,tak se napne druhá strana řetězu,kde na lištu tlačí napínák,který je ale bez tlaku oleje,takže jde zamáčknout. Řekl bych že je to normální vlastnost,pokud má už řetěz něco najeto má samozřejmě větší průhyb a jev je víc patrný.
Základ je,pokud mi někdo řekne,že jsou rozhozený rozvody,dát kliku na kolík,vačku na pravítko a prostě se převědčit jak na tom jsou. Samozřejmostí je při nastavování HÚ točení motorem jen ve správném směru.
Pokud zatočíš motorem zpět,tak se napne druhá strana řetězu,kde na lištu tlačí napínák,který je ale bez tlaku oleje,takže jde zamáčknout. Řekl bych že je to normální vlastnost,pokud má už řetěz něco najeto má samozřejmě větší průhyb a jev je víc patrný.
Základ je,pokud mi někdo řekne,že jsou rozhozený rozvody,dát kliku na kolík,vačku na pravítko a prostě se převědčit jak na tom jsou. Samozřejmostí je při nastavování HÚ točení motorem jen ve správném směru.