Díky příznivé ceně kvůli zanedbatelnému problému s nabíječkou padla volba na myPhone 6690
Výsledek? Jsem z toho nešťastný.
Na fotkách působí celkem sympaticky, ale v reálu je to plastová krabice obřích rozměrů. S tím bych se ještě smířil, přece jen jsou v něm dvě simky a nějak se to do něj vejít musí, ale ovládání a vůbec všechny funkce jsou tragické.
Co mě hned jako první zůstalo v oku byla kamerka na přední straně krytu, pro videohovory, po chvíli zkoumání jsem ale přišel na to, že je to jen samolepka co má kameru imitovat. Vzadu foťák je,a le pouze VGA, ale no co, i to se dá přežít.
Co je ale totálně nedořešené, je menu. V telefonu je údajně čeština, ale jakmile jdete do nějakého vnořeného menu, mluví na vás anglicky. Matlá se to prostě dohromady. Menu a ovládání postrádá logiku a to co do češtiny přeložené je, je kolikrát absolutní nesmysl.
Telefon přehrává mp3, nějaké ty formáty videa a má na to celkem pěkný přehrávač, ovšem dostat nějaké to médium do onoho přehrávače je nadlidský úkol a pokud to přehráváte jinde, nemůžete nijak ovládat hlasitost.
Nastavení vyzvánění mi trvalo ani 15 minut a tapetu jsem nenastavil vůbec. I když totiž máte obrázek v přesném rozlišení displeje, neroztáhne se vám na celou plochu, ale je smrsknutý uprostřed.
Další věc co mě pořádně potrápila bylo to, že i když jsem měl v telefonu už uložená všechna čísla, tak při příchozím hovoru se mi nezobrazovalo jméno volajícího. To je způsobeno tím, že telefon prostě nerozezná telefonní číslo uložené bez mezinárodní předvolby.
Pokud budete chtít volat v nějakém hlučnějším prostředí, rovnou to vzdejte, ve sluchátku je druhý účastník hovoru slyšet jen velmi tlumeně.
Jedinou kladnou věcí jsem shledal to, že krom klasické klávesnice má telefon plně dotykový displej s velmi dobrou citlivostí a stylus se zasunuje do těla telefonu.
Další věc co mě dost otravuje je to neustálé potvrzovací a varovné pípání. I přes to, že ve všech profilech a nastaveních jsem všechny upozorňovací a podobné tóny vypnul, stále a pořád to pípá. Pokud si pořídíte tenhle telefon, musíte si zvyknout na to, že i když něco nastavíte, nebude to tak ve většině případů fungovat. Některé věci ani nevíte jak máte nastavit, například je tu možnost nastavit různé blikání při zvonícím telefonu, ovšem ale vůbec nevíte, jak to zrovna nastavujete, protože menu postrádá náhledy. Některé položky v podmenu nejsou dokonce ani pojmenované, ale jsou jen očíslované a až při otevření zjistíte, co se tam zrovna nachází ... snad pod nějakým tím číslem není formát paměti

Takhle by se tu dalo popsat ještě dalších 50 řádků, ale všechny by vedly k jedinému závěru ...
NEBRAT!!!
Nebo ho vezměte a někomu koho se srdce nenávidíte ho darujte