Vaše mobily - Rady,tipy...

Moderátor:phofy
Odpovědět
Rumcajs1
Test driver
Test driver

Re: Vaše mobily - Rady,tipy...

Příspěvek od Rumcajs1 » 14.05.2010 01:07

Tak jsem byl donucen koupit si telefon na dvě SIM.
Díky příznivé ceně kvůli zanedbatelnému problému s nabíječkou padla volba na myPhone 6690
6690myphone.jpg
6690myphone.jpg (16.35 KiB) Zobrazeno 3400 x

Výsledek? Jsem z toho nešťastný.
Na fotkách působí celkem sympaticky, ale v reálu je to plastová krabice obřích rozměrů. S tím bych se ještě smířil, přece jen jsou v něm dvě simky a nějak se to do něj vejít musí, ale ovládání a vůbec všechny funkce jsou tragické.
Co mě hned jako první zůstalo v oku byla kamerka na přední straně krytu, pro videohovory, po chvíli zkoumání jsem ale přišel na to, že je to jen samolepka co má kameru imitovat. Vzadu foťák je,a le pouze VGA, ale no co, i to se dá přežít.
Co je ale totálně nedořešené, je menu. V telefonu je údajně čeština, ale jakmile jdete do nějakého vnořeného menu, mluví na vás anglicky. Matlá se to prostě dohromady. Menu a ovládání postrádá logiku a to co do češtiny přeložené je, je kolikrát absolutní nesmysl.
Telefon přehrává mp3, nějaké ty formáty videa a má na to celkem pěkný přehrávač, ovšem dostat nějaké to médium do onoho přehrávače je nadlidský úkol a pokud to přehráváte jinde, nemůžete nijak ovládat hlasitost.
Nastavení vyzvánění mi trvalo ani 15 minut a tapetu jsem nenastavil vůbec. I když totiž máte obrázek v přesném rozlišení displeje, neroztáhne se vám na celou plochu, ale je smrsknutý uprostřed.
Další věc co mě pořádně potrápila bylo to, že i když jsem měl v telefonu už uložená všechna čísla, tak při příchozím hovoru se mi nezobrazovalo jméno volajícího. To je způsobeno tím, že telefon prostě nerozezná telefonní číslo uložené bez mezinárodní předvolby.
Pokud budete chtít volat v nějakém hlučnějším prostředí, rovnou to vzdejte, ve sluchátku je druhý účastník hovoru slyšet jen velmi tlumeně.
Jedinou kladnou věcí jsem shledal to, že krom klasické klávesnice má telefon plně dotykový displej s velmi dobrou citlivostí a stylus se zasunuje do těla telefonu.
Další věc co mě dost otravuje je to neustálé potvrzovací a varovné pípání. I přes to, že ve všech profilech a nastaveních jsem všechny upozorňovací a podobné tóny vypnul, stále a pořád to pípá. Pokud si pořídíte tenhle telefon, musíte si zvyknout na to, že i když něco nastavíte, nebude to tak ve většině případů fungovat. Některé věci ani nevíte jak máte nastavit, například je tu možnost nastavit různé blikání při zvonícím telefonu, ovšem ale vůbec nevíte, jak to zrovna nastavujete, protože menu postrádá náhledy. Některé položky v podmenu nejsou dokonce ani pojmenované, ale jsou jen očíslované a až při otevření zjistíte, co se tam zrovna nachází ... snad pod nějakým tím číslem není formát paměti :mrgreen:

Takhle by se tu dalo popsat ještě dalších 50 řádků, ale všechny by vedly k jedinému závěru ...

NEBRAT!!!
Nebo ho vezměte a někomu koho se srdce nenávidíte ho darujte :mrgreen:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

globe
Test driver
Test driver

Příspěvek od globe » 14.05.2010 13:33

Quickie: pouzivam uz pul roku a nema to chybu :idea: :palec_nahoru:
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

Zuzka
Test driver
Test driver

Příspěvek od Zuzka » 14.05.2010 13:45

Já používám Sygic. Nemáte někdo srovnání co je lepší?
Ford Mondeo 2.0 TDCI 96kW kombi,2004,Ghia,modrá Tonic

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 14.05.2010 14:32

Jsem asi 3 roky majitel dnes už mírně obstarožního HTC Touch (Elfin). Vcelku spokojenost, ale je to takový ten rozporuplný pocit člověka, kterému sice vyhovuje, ale kdyby mi spadnul pod parní válec, moc bych se nezlobil a pořídil něco s Androidem - aktuálně asi HTC Desire. V telefonu mám jeden z posledních buildů WM 6.5.x v našlapané Onyx ROM a čím dál s větší jistotou vím že WM 7 nejsou pro mě a prodlužovat soužití s WM pořízením HTC Diamond 2 nebo HTC Touch HD neob HD2 se mi moc nechce. Je na tom někdo místní telefonista s WM podobně?
Vojta

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 14.05.2010 16:07

Zuzka, Globe a ostatní Nokiáci:

tady jsem před pár měsíci dělal srovnání navigací pro Symbian :

Kód: Vybrat vše

http://www.modryzub.net/index.php/topic,3011.0.html
anebo kolegové zde:

Kód: Vybrat vše

http://forum.mynokia.cz/viewtopic.php?f=29&t=3214

Od té doby se již lecos změnilo a Sygic v poslední verzi je takřka nepřekonatelný. Očekává se až vyjde pro Symbian Sygic Aura (už funguje pro iphone) s 3D zobrazením okolí :-)

edit Vitalish: pokud by se tam někomu nechtělo se registrovat, hodím to sem celé....

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 14.05.2010 18:24

VH123 píše:kdyby mi spadnul pod parní válec, moc bych se nezlobil a pořídil něco s Androidem - aktuálně asi HTC Desire.
po HTC desire tiež poškulujem, ale ten má android 2.1
neviem či by nebolo lepšie počkat na Android 2.2
len bohvie kedy to bude

Žofre
Nováček
Nováček

Příspěvek od Žofre » 15.05.2010 10:57

Zkoušel jsem všechno možné, co jsem někde stáhnul nebo mi někdo dal, od Navigona, Igo8 a Tomtoma, ale nedaří se mi to nainstalovat, jsem na to nějakej levej, proto sháním někoho, kdo by si dal se mnou a mým HTC chvíli času a ukázal mi jak na to nebo kde dělám chybu.
Ford Mondeo Combi Trend 2,0 rv. 05/2013, diesel, Silver Moondust (met.)

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 16.05.2010 16:32

podrobné srovnání navigací zde: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =3&t=20972

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 17.05.2010 12:17

nevíte někdo kde koupit náhradní díly na myPhone?? Konkrétně nabíjecí konektor co je v telefonu.

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 17.05.2010 14:09

rumcajs:
hodně dobrej eshop na dily a podobny veci je tady http://www.dealextreme.com/, ale na Myphone nevim, nevim.... Ptat se te, proc kupujes takovou znacku je asi blbost, co? Podle jineho topicu, kde se o telefonu zminujes je jasny jak jsi se do neho "zamiloval" :-)

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 17.05.2010 14:44

to bylo na tomhle topicu, na téhle straně, úplně nahoře :mrgreen:

je to šunt, opravdu hroznej, ale je s ním sranda. Fakt. On je tak špatnej, že je to normálně až k smíchu. Víš jak se nasměješ než odpovíš na SMS? : :totlsmile:

Holt ale teď nejsou prašule na nějakej propracovanější telefon na 2 sim a dva telefony se mi tahat už nechce, takže to musím nějakou chvíli překousnout. A pokud neseženu ten konektor, budu muset telefon i kabel od nabíječky dál lepit při nabíjení ke stolu, aby se to celé nepohnulo :Dancer:

viperk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viperk » 17.05.2010 14:52

:lol: šak to nabíjení funguje, já myslel že ti to nenabíjí vůbec :)
Ex Focus 3dv. , 2.0 16V Trend , r.v. 1998 , Moondust Silver , duplex ulter sport , simota, galerie zde .
Obrázek Ex Focus 3dv. , 1.8 Tdci , r.v. 2003 , Black Metal , Rieger, galerie zde.
Obrázek Focus 3dv. , ST modrá střela, r.v.2006, FOX exhaust

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 17.05.2010 16:28

rumcajs:

no vidíš, jak jsem slepej, když je to na týhle stránce :-) Umím si celkem živě představit, co je to za šunt a nezávidím to jeho vlastnictví :wink: Každopádně bych se u toho moc nesmál, protože používám mobil tak často, že ho kolikrát neodlepim od ucha/očí skoro celej den a kdyby mi měl takhle stávkovat a lézt na nervy, asi bych ho brzo rozšlapal....

Kolegyně má Samsung D880 na dvě SIMky a je celkem spokojena - koukám že se už prodává za podobnej peníz jako ten Myphone...

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 29.05.2010 15:28

Tak mám další poznatek co se mého myPhone týče :totlsmile:

Myslel jsem si, že mám nějaký rozbitý HF v autě, protože někdy, absolutně nepravidelně pokud mi někdo volal, slyšel v telefonu šumění, škrčení a to všechno se míchalo dohromady ještě i s rádiem. Já jsem volajícího slyšel sice dobře, ale do toho mi občas do repráků hrálo rádio a několikrát za hovor se i samo vypnulo a zase zapnulo, prostě takovej hovor byl nepoužitelnej.

Divný ale bylo, že se to vždycky porouchalo jen při příchozím hovoru ... a dneska jsem to rozlousknul.
Problém je v tom, že já volám pouze a výhradně se SIMky "A". Pokud mi nědo na SIM "A" volá, je všechno v pořádku, ale pokud mi někdo volá na SIM "B", tak ten telefon s HF prostě nějak špatně komunikuje.

Závěr: Musím teď všem napsat SMS, ať mi volají výhradně na jedno číslo, ale tím vlastně paradoxně přestávám mít potřebu vlastnit telefon na dvě SIM karty. No není to absurdní?? :mrgreen: Bože, jak mě to baví :hhura:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“