co vás v poslední době potěšilo...

Moderátor:phofy
Odpovědět
Sobull
Zkušený
Zkušený

Re: co vás v poslední době potěšilo

Příspěvek od Sobull » 07.11.2012 08:24

Naprosto souhlasím. Jako člověk, který vyrostl v domku se zahradou a teď bydlí pár let v bytě, musím říct, že už přemýšlím, kde a za co postavit.
Bydel jsem v Pardubkách a v přízemí vedlejšího domu vietnamská knajpa, neuděláš s něma nic hovadama hlučnejma.
Tak jsem se nastěhoval do svýho u nás na maloměstě a mám asi nahluchlý sousedy, co čumí na růžovku, takže je to jako bych se díval s nima. Pod náma ukřičenej harant se vzteklýma rodičema, co na něj pořád řvou... Nevím jak dlouho to vydržím.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 07.11.2012 08:26

Mně potěšilo to, že jsem právě zjistil, že žádný tyhle problémy u mně v bytě nepozoruju :-)
A to jsem taky kluk co žil cca 20 let v baráku :idea:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 07.11.2012 08:33

Máš štěstí na sousedy. My budeme mít, doufám, taky. Nynější majitel se dušoval ,že v baráku je klid, ale když ptáčka lapají... však to znáte.

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 07.11.2012 08:37

Bydlím v paneláku.. Máme tu pár kokotů - jako asi všude - nic nejde odhlasovat, nemáme ani zatepleno. Parkáč malej, parkuje tu kdekdo z blízkých firem.
Ale proč to píšu - na hluk od sousedů si absolutně nemůžu stěžovat. Jde prostě jen o to být nejhlučnější - pak už vás sousedi neruší - neslyšíte je :lol:. Děkuji, Matýsku, díky tobě jsme aktuálně určitě nejhlučnější partaj v baráku :palec_nahoru:.....
S malejma dětma holt nic nenaděláte. Máme kluka fakt hodnýho - ale jestli dítě brečí nebo křičí, řehtá se a hraje si, tak je prostě hlučnější než dospělej člověk.

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 07.11.2012 08:40

:mrgreen: dobrej návod. Jdu svolat mejdan.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 07.11.2012 08:47

A já si jdu pořídit dítě :dih: je středa, zástrčkovej den :mrgreen:

h4rr0d
.
.

Příspěvek od h4rr0d » 07.11.2012 09:11

Adow píše:Bydlím v paneláku.. Máme tu pár kokotů - jako asi všude - nic nejde odhlasovat, nemáme ani zatepleno. Parkáč malej, parkuje tu kdekdo z blízkých firem.
Ale proč to píšu - na hluk od sousedů si absolutně nemůžu stěžovat. Jde prostě jen o to být nejhlučnější - pak už vás sousedi neruší - neslyšíte je :lol:. Děkuji, Matýsku, díky tobě jsme aktuálně určitě nejhlučnější partaj v baráku :palec_nahoru:.....
S malejma dětma holt nic nenaděláte. Máme kluka fakt hodnýho - ale jestli dítě brečí nebo křičí, řehtá se a hraje si, tak je prostě hlučnější než dospělej člověk.
Hele nebydlis nahodou nade mnou? Taky tu mame par kokotu kvuli kterym se uz 2 roky resi zatepleni a me bude diky nim letos opet plesnivet zed... Hlucny dite by taky sedelo (i kdyz nad nama sou na 100% dve...) a misto na parkovani taky neni, i kdyz to je zase spis kvuli tomu, ze bydlim na Vinohradech nez kvuli firmam :mrgreen:

Kazdopadne chystame rekonstrukci a vazne uvazuju o nejakym odhlucneni stropu - nejaky ten absorpcni molitan + minipodhled...

Jako kdyz si hrajou a dupou deti, tak to su jeste schopnej pochopit, ale kdyz se v sobotu v 10 hodin rano celym bytem rozliha co 2 minuty 'JOOOOOOOO' od tatinka nasledovane nesrozumitelnym nadavanim maminky tak to je trosku pres.
2010 Focus ST 5d

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 07.11.2012 10:03

Pokud bydlíš pode mnou, tak nejspíš bydlíš ve sklepě nebo v kočárkárně :P...
Zateplení řešíme už asi 7 let a teď bude další pokus. Už mě taky přestává bavit se v tom angažovat. Jinak zdi taky plesniví - letos to začalo dřív a zrovna před týdnem jsem likvidoval a stříkal preventivním roztokem :roll:. Naštěstí jsem to odchytil brzo a je to bez následků na nové omítce i na barevné malbě :wink:.
Až budeš dělat ten podhled, tak počítej s tím, že ti pak bude ten sádroš zase rezonovat a odrážet zvuk víc než stěna - budeš mít pro změnu větší svoje ozvěny.

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 07.11.2012 11:21

Já bych tam dal plata od vajíček :mrgreen:

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 07.11.2012 12:52

h4rr0d píše:Kazdopadne chystame rekonstrukci a vazne uvazuju o nejakym odhlucneni stropu - nejaky ten absorpcni molitan + minipodhled...
Nechci být špatným prorokem, ale velké zázraky nečekej. Panelák je jeden velký monolit a zvuk se šíří všemi směry, ne jen stropem, ale i zdmi a hlavně stupačkama od topení - to je fakt paráda.

Jinak já žiju v paneláku od mala, sousedů se nad náma vystřídalo hodně a s tím spojené i různé příběhy - 2x vytopení, manželské hádky, příjezd manžela pouze na víkend a tím pádem noc z pátku na sobotu plná erotických hrátek (a že měl výdrž) nebo třeba záliba malého dítěte házet si olověnou kuličkou po plovoucí podlaze (s oblibou o víkendu kolem 08h ráno) ...

Před rokem jsme s přítelkyní konečně dokázali postavit na vlastní nohy (ona dodělala VŠ, začala pracovat), já splatil Fofíka :-) a podařilo se i něco ušetřit. No i když na vlastní ... máme samozřejmě hypotéku, jinak to asi nejde, reálnou šanci na dědění nemám, naši byli rádi že mi zaplatili vzdělání.

A tak jsme teď ve společném bytečku, bohužel na baráček nám to finančně nevyšlo. Ono nějaký menší bychom asi postavili, ale chyběl pozemek a to je dneska taky slušná pálka. Tak jsme vybrali jeden v posledním patře s nadějí, že nám nebude nikdo dupat nad hlavou. To se sice podařilo, ale zase to negativně kompenzuje soused pod náma, který je snad učitel tělocviku či co, ale jak ten dokáže řvát, to není možné ... navíc mají doma klavír a cibuli snad dávají i do buchet, protože co se od nich někdy lyne za smrady, neskutečné. To že kouří jednu za druhou na balkoně, to jsem si tak nějak zvyknul, větráme holt jinýma oknama.

Tak se také upínám k tomu, že se nám podaří něco našetřit a jednou budeme v malém domku, s bílým plotem a až to všechno splatíme, položím nálože ... :-)
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 07.11.2012 12:57

Chlapi nestrašte, nebo já tu rezervaci nakonec ještě zruším :mrgreen:

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 07.11.2012 13:10

Gromik píše: ... a hlavně stupačkama od topení - to je fakt paráda. ...
Tak pocut ten fajnovy zvuk ked susedov prud mocu dopada do zachodovej misy je na nezaplatenie. :mrgreen: Nastastie je to pocut iba v noci ked je vsade naokolo ticho.

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 07.11.2012 13:13

Kdysi jsem bydlel ve starším bytě a bylo slyšet vše... sice cihlák, ale tragédie. Nejhorší je, že ani novostaba bytu není záruka klidu. Kámoška koupila byt v novostavbě a je prý to snad horší než starý panelák, slyší všechno odevšad. :nixw:
Takže i kdyby to byla novostavba, vybíral bych pečlivě :nnou: .
Není nad vlastní baráček. :nazdravi:

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 07.11.2012 13:18

A smažej vaši sousedi na chodbě? :mrgreen: Naši jo. Vytáhnou prodlužku, friťák hoděj na botník (kterej tam sám o sobě nemá co dělat) a už valej plnou mísu řízků. Přece si nebudou smrdět doma, že jo? Čekám, že to přijde zase na vánoce. Budu jim muset něco říct, ale je to strašně nepříjemný je poučovat v něčem, co musí dojít snad samo každýmu debilovi se špetkou sociální inteligence. :nixw:
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

Medmen
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medmen » 07.11.2012 13:36

Gromik píše:
h4rr0d píše:Kazdopadne chystame rekonstrukci a vazne uvazuju o nejakym odhlucneni stropu - nejaky ten absorpcni molitan + minipodhled...
... To se sice podařilo, ale zase to negativně kompenzuje soused pod náma, který je snad učitel tělocviku či co, ale jak ten dokáže řvát, to není možné ... navíc mají doma klavír a cibuli snad dávají i do buchet, protože co se od nich někdy lyne za smrady, neskutečné. To že kouří jednu za druhou na balkoně, to jsem si tak nějak zvyknul, větráme holt jinýma oknama ... :-)
Jeden čas, pod námi v paneláku, bydlela ruská rodina s mladým klukem (boxerem). Měl ke stropu přidělanej boxovací pytel. Trénoval denně a nám se klepala podlaha, o zvukových efektech nemluvě :)
Výživný bylo také jejich vaření "voňavých" dobrot, kdy to prali digestoří do nefunkčního odvětrání - stoupaček nám všem nad nimi.

Sousedy si bohužel nevybíráme ;)
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL

Odpovědět

Zpět na „Pokec“