co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od foki » 02.09.2011 17:19

a jeste jsem zapomel ze jsem mu tam domluvil 5000 slevu .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 02.09.2011 17:23

Hmm, pak byl mezi vama urcite informacni sum. Problem je v komunikaci :-). On zrejme netusil, co to obnasi, ale mel jsi mu to asi rici predem co konkretne pro nej udelas, zduraznit, ze se jedna o opravdu detailni prohlidku a ze naklady na to odhadujes takovy a takovy. Pak by si mel ten borec vybrat, zda chce opravdu takto detailni prohlidku od profika nebo mu staci jen info po telefonu, ktery jsi mu poskytl.

Ja bych se na to mozna dival taky jinak, pokud bych autum nerozumnel, tebe neznal a myslel si, ze se to da vse udelat zdarma nebo za flasku rumu. Ocekaval bych pak treba cenu kolem 500Kc na telefon a benzin.

To je muj postreh a pokud bys predem tem lidem rekl, co jses schopny pro ne delat a s jakou kvalitou tak si myslim, ze by bez problemu tu trojku zacalovali. Nauctoval bych si to mozna i predem (nejakou zalohu). Jakykoliv byznis je o te spravne komunikaci.

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 02.09.2011 17:24

Takhle jsi pro nej udelal spickovou praci, jeste to mel vlastne gratis (diky domluvene sleve) a zbytecne bude na tebe nastvanej a ty na nej....

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 02.09.2011 17:29

neni lepsi sedet doma ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Hal9000
Test driver
Test driver

Příspěvek od Hal9000 » 02.09.2011 17:41

To mi připomíná jak to chodí u nás v práci. Vše funguje ok, pak se najde jeden člověk který to zneužije a zkazí to všem....doufám že toho kvůli jednomu nezabalíš.

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 02.09.2011 17:42

foki píše:zatim je to v jednani ale nasralo me chovani jednoho clena , chtel prohlednout jedno auto vzhledem k tomu ze znam majitele , tak mi napsal A4 seznam co chce vedet , asi 3/4 hodiny jsem majitele zpovidal , odpovedi jsem preposlal , on super a jestli motor nema nejake chyby a jestli to nebylo nejak bourane , tak jsem nabidl diagnostiku IDS a kontrolu laku lakomerem , , to mi napsal ze by to bylo supr ze by diagnostika mohla neco prozradit a ze by mu pomohla v rozhodovani a jestli s tim budu mit nejake vydaje (benzin , telefon ) ze mi to posle na ucet . tak jsem tam dojel udelal diagnostiku , pujcil si za poplatek lakomer , diagnostika probehla OK , lakomer taky , tak jsem mu vse napsal ze bych to doprucil s tim ze bych chtel uhradit nasledovné :

cesta 26km a 10kc 260
diagnostika s kontrolou modulů 800
kontrola laku lakomerem 600
doba prohlidky 105min 875
pausal na hovory 200

celkem 2735 kc

Běžná cena, spíš z těch "lidovějších". Já mám základ 2490 - to je minimum, pod to nejdu, jinak 1,9 % z kupní ceny, maximum 7990 (tak drahý auto jsem ještě nedělal :nixw:
Cestovné počítám devět kaček/km. Vícenáklady k tomu..třeba Cebia,občas něco musím upustit v servisu a tak. Zatím byli všichni spokojeni.
Jo, a s vyhádanou slevou jdeme napůl- i když to občas odpustím.

Je ale potřeba jim to říct předem - když se jim to nelíbí, ať si třeba vezmou kámoše z hospody- pracovní název "Franta mechanik". Viděl jsem mnoho výsledků práce "Franty s sebou" :ble2:

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 02.09.2011 20:03

teda jak nad tímhle někdo může dovolit :-(, částečná chyba v komunikaci, ale ať tak nebo tak jednou si objednal nějakou službu a myslet si, že někdo kdo se živí auty bude něco dělat za 30kč za telefon a 200kč za benál :dih: , to snad nemůže myslet nikdo vážně :idea: :palec_dolu: :palec_dolu: :palec_dolu: :palec_dolu: :palec_dolu: foki poučení pro příště, ať ti příště pošlou na mejl objednávku a máš klid.

hayney
Nováček
Nováček

Příspěvek od hayney » 02.09.2011 21:29

mě pravidelně vytáčej nějací vyučující ve škole, dodělávám dálkově vejšku a nejvíc mě může rozčílit, když lidi, který šli ze školy rovnou do školy zase, bez toho, aniž by viděli, jak to chodí v reálnym světě (tržnim prostředí) nás tam školej a snažej se nachytat na kravinách. U denního studia to beru, ale z těch dálkařů tam jsou rodiče, co jsou rádi, že makaj a do toho je tam školí takovej kretén s prominutím.
tak. a ted je mi zas o něco líp.
asi půjdu učit
hledám: Ford Mondeo Kombi 2001+ Duratec 1.8, 2.0
bylo: Ford Mondeo Kombi 1999 benzin 1.8 Zetec 85kw

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 02.09.2011 22:52

heh, to ti nezávidím. V tomhle ohledu jsem rád tam, kde jsem. Přednášející jsou z 90% lidé z praxe se kterými se dá debatovat :gott:
Ale ber to jako pozitivum, vydrž.. naučí tě to být přístupným dialogům.

hayney
Nováček
Nováček

Příspěvek od hayney » 02.09.2011 23:02

a hele. další Tepličák....
to je jasný, že vydržim a jestli to dodělám tak budu vážně uvažovat o práci na nějaký fakultě

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 03.09.2011 00:46

kozlow je tepličák :shocked: nebo krištof kolumbus :mrgreen: :nazdravi:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

hayney
Nováček
Nováček

Příspěvek od hayney » 03.09.2011 00:58

nebo jan tleskač
tak je z teplic nebo ne? má to tam napsaný

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 03.09.2011 01:07

No já nevím já jsem taky z toho v šoku,kozlow je zasloužilý umělec na tomhle foru snad se ozve a vysvětlí co dělá teď v teplicích :nixw:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 03.09.2011 08:50

:totlsmile:
následující týden budu v Teplicích sbírat pracovní best practice od mého kolegy a poňáč tam budu i ten týden bydleti, tak ať mě někdo zbytečně nehledá někde jinde:)

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 03.09.2011 10:03

hayney píše:mě pravidelně vytáčej nějací vyučující ve škole, dodělávám dálkově vejšku a nejvíc mě může rozčílit, když lidi, který šli ze školy rovnou do školy zase, bez toho, aniž by viděli, jak to chodí v reálnym světě (tržnim prostředí) nás tam školej a snažej se nachytat na kravinách. U denního studia to beru, ale z těch dálkařů tam jsou rodiče, co jsou rádi, že makaj a do toho je tam školí takovej kretén s prominutím.
tak. a ted je mi zas o něco líp.
asi půjdu učit
Vydržel jsem učit asi semestr a půl. Měl jsem takovou naivní touhu konečně dotáhnout doktorát do vítězného konce - naivní představa. Když budu mít takovou touhu někdy za 20 let, jednoduše si ten titul můžu s nesrovnatleně menším úsilím částečně zakoupit a částečně vylobbovat. Pokud bych tedy tu potřebu měl, protože k ničemu jinému než k učení na vejšce se doktorát nehodí. A to bych jako externista šel skoro radši skládat krabice do Tesca. Peníze skoro stejný, protože k lizu (projekty, granty,...) vás stejně nepustí. :?
Učil jsem podle nejen mého názoru poměrně stěžejní předmět (což geografické informační systémy pro ekologisty nepochybně jsou), ale když mi cca 55 lidí dávalo najevo okázalý nezájem, měl jsem co dělat abych naučil aspoň těch 5 skutečně šikovných co jsem mohl. A vydržet mezi tou bandičkou diletantů a netáhel na katedře byl taky docela výkon. Když jsem zjistil že čekáme rodinu a že stěží uživím sebe, měl jsem obrovskou kliku že jsem se mohl vrátit do stejný židle a stejnou sesli za stejný násobek mzdy z fakulty.
Dálkaři jsou taky kapitolka sama pro sebe. Nelze je házet do jedné škatule, bylo tam skutečně dost chytrých a schopných, ale taky spousta těch co si to do té školy přišla odsedět a za podstatně méně úsilí než prezenční studenti očekávali stejně hodnotný titul. Nahlídnutím do školní knihovny jsem se pobavil bakalářskými pracemi namátkou jednoho kolegy, jednoho spolužáka nebo několika lidí od zákazníků. Uvědomil jsem si že mezi vesnickými a prestižními univerzitami je skutečně nebetyčný rozdíl a jsem zpětně dost rád za to jakou vejšku jsem si po střední vybral.
Vojta

Odpovědět

Zpět na „Pokec“