Tak po dnešku jsem se rozhodl, že i dnes přispěji tady do sekce "co mne vytočilo"...Kdyby mne něco vytočilo ve škole, nebo v obchodě, tak to kašlu a mávnu nad tím rukou, ale dnes mi šlo skoro o život, aspoň tedy o zdraví a na silnici k tomu. Bylo přibližně 16:15, takže tma jak v noci. Vyrážím si to v klídečku z Vratimova do Ostravy do Shopinu, s přítelkyní, tetkou a sestřenicí. Pro ty kdo znají, kde je ve Vratimově Shell čerpací stanice: Jel jsem od Vratimovského nádraží a zatáčím směrem doprava na Ostrava-centrum. Za mnou něco tmavého s neonama pod autem. Ze srandy to lechtám a pomalu se vzdaluji. Kde nic tu nic, z ničeho nic se zpoza neonového krále vyřítí xenony a předjíždí jej. Pořád zrychluji až přibližně k 90 km/h, aby se blázen nezakousl do mého kufru. V protisměru cca 100-150m auta, a ono xenonové splašené se rozhodlo předjíždět i mne. Dobře, nejdříve noha z plynu...po chvíli noha na brzdu a v okamžiku kdy byl už sice přede mnou, ale sice stále mezi pruhy tak jsem 2x zatroubil a cca 3x zablikal dálkovýma. Bylo to stříbrné BMW e46 3 řady coupé. Prudce začal asi dotčený řidič brzdit, tak až jsme zastavili. Zajel ke krajnici, já zapnul výstražné aby auta jedoucí za mnou do mne nenarazily. Stojím, čekám...během pár vteřin z bmw doslova vystřelí mladík, tak 25 let max a rozmáchne se teleskopem. Přiletí mi k autu, otevírá dveře a spustí sérií nadávek a vyhrůžek. Ja se zmohl tak akorát na to jestli by se mohl uklidnit a na to jak nebezpečně předjížděl, načež na mne stále ječel "koho vyblikáváš č*ráku a ještě jednou tak" a napřáhl se teleskopem. Já reagoval akorát tak pokusem uklidnit jej. Což nevím jestli zabralo, ale bylo ticho a prásknul mi dveřmi. Jsem rád že mi zůstalo okno v rámu...Sednnul do svého bmw a rychle se vypařil...Srdce jsem v tu chvíli měl až v krku. Být v autě sám, tak je po mně. Podle mne, kdo by chtěl dostat řidičák, měl by mít splněné psychotesty...Už jednou, ještě jak jsem měl focus, mi skoro do auta vlezl jeden menšinový obyvatel a nadával mi, že jezdím ulicí jako prase. Ve dne, někdy z rána. Nikde nikdo...ano, a řítil jsem se závratných 40 km/h. Tím, že byl vysoký asi jako focus, neváhal jsem a vylezl, a poprosil ho aby se uklidnil. To pomohlo, koukal na mě jako na šikmou věž v Pizze...dnes jsem ale pro své dobro zůstal v autě. Co se to sakra s těmi lidmi děje? Když já někoho předjedu trochu neslušně, a vím že mne by se to taky nelíbilo, zablikám výstražnýma a omluvím se. Ale nevybrzdím ho, nevytáhnu teleskop a nebudu ho chtít přizabít...Hnus!