Jak psal pLD tak je pravda, že v hokeji je to úplně jinak. Tam s tebou někdo řachne v plné rychlosti o mantinel, navíc to většinou ten hráč čeká a nic se nestane. Když to nečeká, je to většinou průser. Ve fotbale jde úplně o něco jiného.
Můžu to dobře porovnat, poněvadž můj kluk hrál 8let hokej, nyní končí 4rok fotbalu. Hraje dorosteneckou ligu, takže to není žádná pralesní liga, ani nic podobného. To jsou kluci, kteří jsou pod Áčkem, kdy někteří z nich už za áčko nastupují. Jde o kluby jako Baník, Sigma, Zlín atd. takže kluby s ligovou příslušností. Pokud bych chtěl srovnat oba sporty, nedá se to.

Člověk se na to musí dívat úplně jinak. Já hrál pouze fotbal, hokej jsem měl v rámci přípravy na sportovní škole a nějaký ten rybníček. Za to, jak se češi stavějí k fotbalu a zvláště k hokeji, za to může z velké části za posledních 20let pan Záruba. Ty jeho osobní statistiky na všechno, jsou úplně k ničemu. Pokud začne větu slovem "Když" a přidá k tomu nějaký jev, který se párkrát zopakoval a už z logiky věci je jasné, že to jednou skončí, tak je asi někde jinde. Např. věta. Když Český tým nastoupil k prvnímu utkání za posledních 7let v bílých dresech, vždycky vyhrál

A co třeba 3 roky předtím

MS v hokeji každý rok je podle mě přežitek. Já osobně jsem toho přežraný, ale podívám se. Neodsuzuji tuhle hru, více sleduji Extraligu, navíc v Třinci se Extraliga hraje a hrajem dobrý hokej, jsme Mistři 2011
To co jsem chtěl ale napsat je, že za těch 8 let kluk nebyl ani jednou zraněný a to mi kolikrát zatrnulo a těžko se sbíral z ledu. Jenže jste bezmocní, jste na tribuně, dělí vás mantinel a říkáte si, že snad bude v pořádku

Za ty 4roky co se věnuje fotbalu, měl zranění několik a nic s medem. Sedíte si, vidíte to, myslíte si, že je to v pohodě, že to snad hraje, ale není to tak. Po zápase vám ukáže díru v noze a říkáte si, jak se to mohlo stát.

Osobně říkám klukům, protože mám možnost s nimi komunikovat, ať hrají fair-play. Když jde od nich míč do autu a rozhodčí to posoudí jinak, ať se přiznají, že o nic nejde. Stejně tak simulování, chci aby se o ten míč porvali a ne padali. Kdo to nikdy nehrál a vidí ty novodobé fotbalisty a dívá se na to jen v televizi, ať to radši nekomentuje. Ať si zajde na fotbal, sedne na tribunu a hned bude v tom. Je to jako box. Doma na to čučíš, ale v hledišti přímo na stadionu tě to vtáhne do děje tak, že i ženské začnou boxovat ručičkama a stojí u toho.
Můj názor je, že většina fotbalistů to stejně nesimuluje, protože by se nemluvilo o ničem jiném a zpomalené záběry to odhalují. Jde konkrétně o některé hráče a je to o nich známé. Např. Drogba, ale není to tak, že by na něj nebyly fauly vůbec a vše jen simuloval. A jsou hráči, kteří nepřihrají nikdy nic a stejně to vypadá, že tam sebou fláknou o zem jen jako. Ale takhle to vypadá pouze a jen v televizi.
A co se týče Messiho, je ještě mladý, ale doufám, že mu to vydrží. Je na něj vyvíjen šílený tlak a můj obdiv má jen za to, že není nikde zkérovaný a nepotřebuje si patlat vlasy bordelem. Za tohle si ho vážím

Vypadá jak synek od nás z Goralie