tak jak to vypadá? ted si chci dát na auto kola 16R 205/50 a nemám to nijak snížený ani upravený podběhy. dře ti to? mám strach aby to nedělalo pasekuFrost píše:Na tech 15" sem měl 205/55 a na zadních kolech to při naložení dřelo o blatník, ale přisuzuju to tomu, že mám už unavené sport pržiny a ty to neudržej nad. Ale moc velké vysunutí bych stejně nedoporučoval...na předních to hází písek na boky auta. Teď mám 16" 205/50 ET43 tak uvidim.Honza píše:A dře to to o blatníky,nebo je to v pohodě?Jaký máš rozměr pneu?
2 Vilda: Tyhle by nemeli moc vyčnívat...řekl bych že budou zároveň....bude to vypadat pěkně.
Al kola
- neodees
- Junior
- neodees
- Junior
já ted chci dát na auto alu 16r a obutý do 205/50, nemyslíš že to bude někde dřít? mělo by to být v pohodě? díkFrost píše:Nevim kde nakupujete jednu matku za 200kč, ale je to hodně. Před 14ti dny jsem kupoval nová alu OZ a koupil si k nim i montážní kyt, který obsahuje vymezovací kroužky a 4 sady šroubů přímo pro kola OZ. Ten kyt mě stál 1000Kč a obsahoval 16 matek. Dát 3200Kč jen za matky je malinko úlet.
2jasio: Neměl by jsi se bát osadit Focuse koli které mají ET věčí než 40. Toto se tu řeší asi v 5ti threadech. Ohledně kontroli středové díry a brzdových třmenů s Botsmanem souhlasim i když by to museli bejt hodně zvláštní kolečka aby se tam ty třmeny nevešly. To by jsi musel mít STčko aby ti drhly. Jinak jsem slyšel, že dost zpřísnily STK, takže s koly co nemáš zapsaná přímo v TP by tě neměly pustit, ale to se dá jednoduše vyřešit tím, že TP projdeš se zimáky.
- Rakosnicek7
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Alu v akci
Našel jsem docela slušná kola za dobrou cenu, tak kdo budete mít chuť, tak to zkoukněte.
http://aaapneu.vltava2000.cz/store/good ... 20o%207x17
http://aaapneu.vltava2000.cz/store/good ... 20o%207x17
- PAJA
- Nováček
Zdravím, jak si spokojenej s kolama?? Taky o něčem musím uvažovat, protože ty moje mi tam zrovna dvakrát nepasují. Teďka stojí 2281kč.Jasio píše:Dnes mi dorazily (Ronal R7) a hned jsem je nechal nasadit. Sedí jak ulité a docela seknou. Dobrá firma - přišly s předstihem, předem jsem byl na dodávku den předem upozorněn, vzorně zabaleno včetně matek ke kolům + sada bezpečnostních matek. Tak doufám, že mi je někdo nešlohne.
Ať jsem aktuální - další akční sleva na 1856,-
Ford Focus combi, 1.8 16V, rok 11/99 tmavě modrá metalíza.
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To Paja: koukám, že máš rád široké loukotě. Ty kolečka, co mám já, nechápů proč, ale hóódně zdražely. Bez 3 kaček skoro 2600,- za kus. Asi se před nimi vždycky ukloním, když půjdu kolem.
Při prvním vyvážení mi jedno kolo trochu házelo, ale moc jsem tomu nevěnoval pozornost.
Po celou sezonu se to kolečko nedalo pořádně vyvážit, tak jsem ho po přezutí na zimu odvezl zpět do firmy Autokola s pokusem o reklamaci. Samozřejmě, že po skoro roce užívání se nedá dokázat, že jsem ho už takto koupil, ale zase jsem si byl jist, že jsem ho neboural, tak vše záviselo na vstřícnosti firmy. Kolo si nechali srovnat na své náklady. Před týdnem jsem na vlastní oči viděl jak je rovné a konečně dobře vyvážené. To byla jediná nepříjemnost s koly Ronal. To se ale může stát s kdejakým kolem. Jinak nevím co bych jim vytknul. Jelikož mají úpravu která snese i zimní provoz, počítám s jejich užíváním na zimu a příští jaro přejdu na 16". Ještě, abych tě varoval....občas jsem musel do myčky a v jedné z nich bylo nejspiš těsno, takže kotouč, který myje kola mi zanechal na loukotích jednoho kola stopy (soudě podle pravidelného tvaru kruhu). Od té doby myju auto ručně a s liťákama se myčkám vyhýbám. Takže Ronalky doporučuji, tu firmu taky (velmi milí lidé) ale myčky ee. 

- PAJA
- Nováček
Jasio píše:To Paja: koukám, že máš rád široké loukotě. Ty kolečka, co mám já, nechápů proč, ale hóódně zdražely. Bez 3 kaček skoro 2600,- za kus. Asi se před nimi vždycky ukloním, když půjdu kolem.Při prvním vyvážení mi jedno kolo trochu házelo, ale moc jsem tomu nevěnoval pozornost.
Po celou sezonu se to kolečko nedalo pořádně vyvážit, tak jsem ho po přezutí na zimu odvezl zpět do firmy Autokola s pokusem o reklamaci. Samozřejmě, že po skoro roce užívání se nedá dokázat, že jsem ho už takto koupil, ale zase jsem si byl jist, že jsem ho neboural, tak vše záviselo na vstřícnosti firmy. Kolo si nechali srovnat na své náklady. Před týdnem jsem na vlastní oči viděl jak je rovné a konečně dobře vyvážené. To byla jediná nepříjemnost s koly Ronal. To se ale může stát s kdejakým kolem. Jinak nevím co bych jim vytknul. Jelikož mají úpravu která snese i zimní provoz, počítám s jejich užíváním na zimu a příští jaro přejdu na 16". Ještě, abych tě varoval....občas jsem musel do myčky a v jedné z nich bylo nejspiš těsno, takže kotouč, který myje kola mi zanechal na loukotích jednoho kola stopy (soudě podle pravidelného tvaru kruhu). Od té doby myju auto ručně a s liťákama se myčkám vyhýbám. Takže Ronalky doporučuji, tu firmu taky (velmi milí lidé) ale myčky ee.
Děkuji za vyčerpávájící odpověď. Obědnal jsem si kola, ale od jiné firmy. Tady je odkaz http://www.elektrony.cz/?&volba=ElKonfi ... r=bezuprav a jsou to MAM W2. Je tam i konfigurátor, tak uvidíš, jak vypadjí na autě, ale Wolf už je tam má, ale 16ky. Až je budu mít na autě, tak sem dám fotky.
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- PAJA
- Nováček
Jo jo nafotím, neboj. Ale myslím, že to bude vypadat hodně dobře, protože je to tmavá barva. Budu je mít zítra, tak pak nějak udělám fotečky.Jasio píše:MAM W2 jsem viděl na autě Wolf2 a vypadají moc pěkně. Přesně na tytéž si mislím v 16", ale na rozhodnutí mám ještě čas. Až budou na autě, tak nafoť. Jsem zvědavej jestli ti 15" na modrém ff budou vypadat stejně dobře, jako 16" na stříbrném.
- FocusDriver
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- PepeCV
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle kolesa by se tam měli vejít úplně v pohodě jen počítej že to bude trochu tvrdší a bacha na díry !
mám ten samej rozměr !!! - dřít by mohli jen když by ET bylo po ET 35 ( např 25 by už kolo čumělo o 1-2cm ven z blatníku a při nějakém hupu by to problém už byl ! 

Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) 5-dv. hatchback - červená PEPEER

Galerka ZDE https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =94&t=2199
Další info o voze ZDE https://pepecv.wz.cz/

Galerka ZDE https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =94&t=2199
Další info o voze ZDE https://pepecv.wz.cz/
-
- Test driver
o 4 mm nizsi vyska pneu,ako predpisany rozmer 215-40-17,alebo 215-45-17 pre ST 170..Ak su kola od Wolfa,suchanie nehrozi,len to bude "sakra" tvrde...FocusDriver píše:Zdravím všechny příznivce modrého oválu! Nemohl by mi někdo poradit? Rád bych si koupil alu wolf s gumou 205/40/R17. Nemáte někdo s tímto rozměrem zkušenosti? Nebudou dřít, když naložím auto? (př. když pojedu ve 4)
- FocusDriver
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Díky MOC za odpovědi! To je účel, aby to bylo tvrdý
Takže by se mi tam měli vejít úplně v pohodě říkáte, tak to je super! Ale taky mi jde o to, že až to trošku naložim, jestli mi to nebude dřít do podběhů... Nemyslel jsem o blatníky.... Až si sednou dva dozadu, pera se sníží a tím pádem, aby mi to nedřelo o podběhy....