žárovky - info v 1. príspevku
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: žárovky
chmelko: ja to vcera psal s trojkou v krvi a jeste jsem to psal v PDAcku, tam je to vsechno hrozne maly, tak jsem to prehlidl, ale i tak mi to pripadlo zapadajici do kontextu 

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to teda po delší době našel na straně č. 44 a zase jsem se něčemu novému přiučilchmelko píše: Skubi:pozri pár stránok dozadu, tam som dával aj odkaz

až do teď jsem si bláhově myslel, že pár jsou dvě

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re:
zatim svitimzewl píše:no neverim, ze je to mou smulou, spis bych tipnul na chybu v auteAle jeste jednu posledni sanci tomu dam s Hellama. Az nekdy po case uvidite ode me tady prispevek, ani vlakno nemusite otvirat a uz vite, ze se zasmejete

- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si to pročetl a možná vás bude zajímat jedna věc.
Hodně se tady řeší oslňování.
Už jsem tu někde psal, že obecně lépe jsou na tom moduly (čočky) se systémem Bihid, a je jedno jestli je zdroj hallogen nebo výbojka. Tlumené tvoří clonka a stopa tlumeného je velmi ostrá a absolutní.
Zatímco klasická lampa tvoří tlumené tvarem odražeče - paraboly. Což může mít a mívá nepatrné vady a není tak ostrý přechod ze světla do tmy. Ale na homologaci to stále vychází!!! Takže tady taky není problém v oslňování.
Ale při měření světel máme zkušenosti, že největší vinu na oslňování jsou zaťapané vnější skla světlometů!!! to se stopa mezi světlem a tmou nahoře úplně rozlívá!
Jen jsem chtěl pomoct, aby někdo třeba nevyhazoval mnoho penězza žárovky kvůli tomu, že na něj blikají a přitom stačí pomoc zadarmo.
Hodně se tady řeší oslňování.
Už jsem tu někde psal, že obecně lépe jsou na tom moduly (čočky) se systémem Bihid, a je jedno jestli je zdroj hallogen nebo výbojka. Tlumené tvoří clonka a stopa tlumeného je velmi ostrá a absolutní.
Zatímco klasická lampa tvoří tlumené tvarem odražeče - paraboly. Což může mít a mívá nepatrné vady a není tak ostrý přechod ze světla do tmy. Ale na homologaci to stále vychází!!! Takže tady taky není problém v oslňování.
Ale při měření světel máme zkušenosti, že největší vinu na oslňování jsou zaťapané vnější skla světlometů!!! to se stopa mezi světlem a tmou nahoře úplně rozlívá!
Jen jsem chtěl pomoct, aby někdo třeba nevyhazoval mnoho penězza žárovky kvůli tomu, že na něj blikají a přitom stačí pomoc zadarmo.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem si vsimnul, ze mi praskla leva zarovka, ale parkovacka
Mi to pripada uplne jako kdyby si zarovky rekly: "tak, tedka ho naserem, vydrzime dyl (potkavacky) ale ty, leva parkovacko rupni, at je furt ve strehu. Az prijde cas, tak porupeme vsechny naraz a nejlepe nekdy v noci" 

-
- Nováček
hey ty si hulil ne?

Ford Focus kombi II 1.6 16V Duratec, 74 kW, šedá Sea - metal, r. v. 07/07
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kdyz si prectes moje prispevky par stran tohoto vlakna dozadu, tak se divit nebudes, ze takhle mluvim 

-
- Nováček
ne vpoho.moc se mi libi tvoje sablona na brzdovem svetle.mas to na svem FoFu?a nevis jesi to pasuje na kombajn?
Ford Focus kombi II 1.6 16V Duratec, 74 kW, šedá Sea - metal, r. v. 07/07
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no však on to má na kombajnu a já taky, ale my máme I a ty II a ta šablona je dělaná na I 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pepijaja: zkus mrknout tady a pripadne tam hodit nejakej dotaz....
- jur
- Nováček
Zewl:Ja ti rozumiem. Mam s tym nejaku skusenost. Sice to nebol FoFo, ale Fiat Ducato. Idem raz tak v noci za mrznuceho dazda striedaneho snezenim a samozrejme odisla H7. Zastavim na pumpe ze vymenim. To som este netusil ze na tomto aute sa pri vymene ziaroky demontuje maska aj komplet svetlo. Takze som pokracoval bez vymeny s neprijemnym ocakavanim kedy rupne aj ta druha pretoze u H7 mam skusenoste ze odchaju skoro sucasne. Zlate FoFo co sa tyka vymeny ziarovky.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ted uz je to rychlovka... Ale prvni a druha vymena, to byl porod. Ale o tom je tu uz jine vlakno...jur píše:...Zlate FoFo co sa tyka vymeny ziarovky.
- jur
- Nováček
Len tak pre zaujimavost. Preferovany dodavatelia ziaroviek do Fordu su Philips a Osram. Aj ked to beznemu cloveku asi nie je nic platne pri vybere dobrej ziarovky, pretoze na aftermarket sa dodava ina kvalita ako do noveho auta.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mozna na tom neco bude. Osramky mi obe praskly po 4tis km. A to bych od zarovek za cca. petikilo (obe) cekal vic. Ted mi taha Phillipska a Filson uz nejakej patek, nechci to zakriknout, tuk tuk. Radsi se o tom nebudu rozepisovat, bo to praskne hned rano jak zapnu svetla 

- jur
- Nováček
Ja tam mam kombinaciu motorcraft-hella. Kolko tam je motorcraft neviem ale hellu tam mam 7000km pricom svietim stale.