Parkovací systém - MONDEO
-
- Test driver
Re: Parkovací systém - MONDEO
Možná mám jiný asistent, ale dělá mi to někdy taky. Začne trvale pípat. A pak zase nic a funguje normálně. Tak jsem to zatim neřešil ...
Ford Focus 2005 2,0 TDCi
-
- Zkušený
HmerX: Tak mě se to odporoučelo nadobro, protože mi to dělá vždy při zařazené zpátečce.

Opravdu nikdo neví? O víkendu bych se na to chtěl podívat a nerad bych rozebíral půlku autam.a.x.i.m.u.s píše:Četl jsem zde o nějaké diagnostice a odporové zástrčce, která by měla být někde v kufru. Byla by nějaká fotka, nebo podrobnější návod kde jí naleznu?
Pípák mám každopádně někde v palubce...

Ex ST220 model 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Fakt netušim,origo jsem nikdy nezkoumal...Dodělával ho tuším Boban a Rumcajs...
- Rumcajs1
- Test driver
o nějakým tom "resetu" vím, ale neřeknu Ti přesně jak. Myslím, že Lari by věděl, ale je teď na dovolené, tak nám to asi nepoví 

Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Zkušený
Dnes jsem se na to chtěl vrhnout, ale nastalo pár problémů 
Nevím jestli je tohle ta řídící jednotka. A co s ní teda. Pak jsem nemohl oddělat zadní nárazník a překontrolovat čidla. Zasekl jsem se totiž na jednom šroubku zespodu nárazníku, který byl někým kdo to dřívě odšroubovával celý očesány a nešel povolit. Pak jsem stejně nepochopil jak ten nárazník drží u blatníku. Odšrouboval jsem šroubky u kola a u toho blatníku stejně stále držel. Nechtěl jsem zkoušet násilí, protože bych tam nerad utrhl nějaké packy, aby mi pak odstával.
A nějaký návrh jak ten spodní šroubek dostat ven?
Ještě bych to chtěl zkusit sám , protože se mi to nechce dávat do servisu a být bez auta...

Nevím jestli je tohle ta řídící jednotka. A co s ní teda. Pak jsem nemohl oddělat zadní nárazník a překontrolovat čidla. Zasekl jsem se totiž na jednom šroubku zespodu nárazníku, který byl někým kdo to dřívě odšroubovával celý očesány a nešel povolit. Pak jsem stejně nepochopil jak ten nárazník drží u blatníku. Odšrouboval jsem šroubky u kola a u toho blatníku stejně stále držel. Nechtěl jsem zkoušet násilí, protože bych tam nerad utrhl nějaké packy, aby mi pak odstával.
A nějaký návrh jak ten spodní šroubek dostat ven?
Ještě bych to chtěl zkusit sám , protože se mi to nechce dávat do servisu a být bez auta...
Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
U šroubku které nejde nijak povolit protože jsou ruzně očesané to dělám tak že si k tomu šroubku heftnu nějakou kulatinu na pár místech svářečkou.Ale je pravda že mám inventor který má velmi jemnou regulaci ampér a k tomu elektrody 1mm.Není problém takto povařit i šroubek který je uchycený v plastu.Stáčí to jen málo přišvajsnout a hned stříknou vodu z roprašovače na schlazení toto opakovat ještě 2-3x podle šroubu.Jen ten šroub je pak na vyhození a musí být aspoň trochu místa na přístup.
- Rumcajs1
- Test driver
já můžu poradit s tím uchycením nárazníku v blatnících:
Ještě jsou tam schovaný šrouby pod podběhem, ale nemusíš ho sundávat celej dolu, stačí když si kraje odehneš a už na ty šrouby držící nárazník uvidíš. Hlavně žádný násilí
Ještě jsou tam schovaný šrouby pod podběhem, ale nemusíš ho sundávat celej dolu, stačí když si kraje odehneš a už na ty šrouby držící nárazník uvidíš. Hlavně žádný násilí

-
- Zkušený
Brehowicz: Nápad dobrý, ale nemám potřebné vybavení.
Rumcajs1: Díky, to by mohl být ten problém
Nakonec to kvulit omu šroubku půjde asi do servisu, nebo se se servisákem zkusím vrhnout na šroubek a pak se na to podívám sám, protože kvuli takové pitomosti být bez auta...
Zatím se tady zeptám jestli by někdo neměl k mání parkovací čidlo v tmavě modré metalíze?
Rumcajs1: Díky, to by mohl být ten problém

Nakonec to kvulit omu šroubku půjde asi do servisu, nebo se se servisákem zkusím vrhnout na šroubek a pak se na to podívám sám, protože kvuli takové pitomosti být bez auta...
Zatím se tady zeptám jestli by někdo neměl k mání parkovací čidlo v tmavě modré metalíze?
Ex ST220 model 2004
- Rumcajs1
- Test driver
mám dva druhy čidel, tak by jsi mi musel ofotit to svoje aby jsme se mrkli jestli je to ono. A modrý bohužel nejsou, to vyřeší metla do spreje za 300Kč 

-
- Zkušený
Takže...
Sám jsem si s tím neporadil a 1.11. šlo auto do servisu kde jsme toho chtěl víc...
Za opravu senzorů byla cena 1400,-
Fungovaly přesně 14 dnů od převzetí auta. Včera jsem to vezl na reklamaci a dnes mi volal, že bylo špatné čidlo a že musel koupit nové za 2250,- což by odpovídalo finish kodu 1127588
+ práce s hledáním závady, protože prý diagnostika nic nenašla. Jsem neskutečně vytočený!
A teď důležitá otázka než si půjdu pro auto. Nový senzor se nemusí lakovat a lze "čepičku" přehodit ze starého?
EDIT: Volal jsem do Brna a tam mi bylo řečeno, že nový senzor se lakovat musí. Teď ještě čekám až mi to vezmou ve skladu, abych zjistil cenu pro své Mondeo, protože microcat nabízí 2 možnosti.
Každopádně se o tom, žen by nebyl v barvě nezmiňoval a mě to ani nenapadlo se zeptat, protože jsem byl v šoku z ceny...
Sám jsem si s tím neporadil a 1.11. šlo auto do servisu kde jsme toho chtěl víc...
Za opravu senzorů byla cena 1400,-
Fungovaly přesně 14 dnů od převzetí auta. Včera jsem to vezl na reklamaci a dnes mi volal, že bylo špatné čidlo a že musel koupit nové za 2250,- což by odpovídalo finish kodu 1127588
+ práce s hledáním závady, protože prý diagnostika nic nenašla. Jsem neskutečně vytočený!
A teď důležitá otázka než si půjdu pro auto. Nový senzor se nemusí lakovat a lze "čepičku" přehodit ze starého?
EDIT: Volal jsem do Brna a tam mi bylo řečeno, že nový senzor se lakovat musí. Teď ještě čekám až mi to vezmou ve skladu, abych zjistil cenu pro své Mondeo, protože microcat nabízí 2 možnosti.
Každopádně se o tom, žen by nebyl v barvě nezmiňoval a mě to ani nenapadlo se zeptat, protože jsem byl v šoku z ceny...
Naposledy upravil(a) m.a.x.i.m.u.s dne 26.11.2010 15:01, celkem upraveno 1 x.
Ex ST220 model 2004
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
...ja si myslím že nelze, senzor je jako celek ne?... 

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
-
- Zkušený
Jj, mám to potvrzené ze dvou Fordů, že čidlo se musí lakovat.
Cena prý startuje na 1800,- (nevím jestli s nebo bez DPH) podle toho jaké tam jsou. Ale nelze to zjistit z vinka.
Prý je lze vyloupnout z nárazníku a já tu jako blbec řešil sundávání nárazníku a kvůli složitosti jsem to dával do servisu a takhle dopadl.
Cena prý startuje na 1800,- (nevím jestli s nebo bez DPH) podle toho jaké tam jsou. Ale nelze to zjistit z vinka.
Prý je lze vyloupnout z nárazníku a já tu jako blbec řešil sundávání nárazníku a kvůli složitosti jsem to dával do servisu a takhle dopadl.
Ex ST220 model 2004
-
- Zkušený
Tak auto mám doma a senzor je černý a vyměněny. Teď byla cena 2700,- včetně práce.
Na starem senzoru je číslo: 0263003227 a na krabičce od nového je 1476415
Teď jen jestli můžu ten nový senzoru pretrit štětcem co je k barvě na zatirani skrabancu z opravné sady od Fordu?
Na starem senzoru je číslo: 0263003227 a na krabičce od nového je 1476415
Teď jen jestli můžu ten nový senzoru pretrit štětcem co je k barvě na zatirani skrabancu z opravné sady od Fordu?
Ex ST220 model 2004
- Rumcajs1
- Test driver
záleží co je to v té opravné sadě za barvu, ale pokud je to normálně metla s příměsí laku, tak by to neměl být problém, ale určitě to nejdřív stříkni nějakým základem nebo plničem ve spreji, jinak se ti to za chvíli sloupe 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ty vole,to sou sumy! Jinak ja kupoval na fofana neorigo senzory od sokoldy a natrel jsem je prave tou opravnou tuzkou.dokonce bez plnice a drzi dodnes!takze to je v pohode,jen tam nedavej velkou vrstvu.do te kruhove drazky jsem dal papir...