Palivovy filtr
- cage
- Pokročilý
palivovej filtr
Já vím,ale Jari má benzín a 50tis. snad za rok nenajede,nebo jo? u nafty to bude asi jiné
Ford Transit Connect Long a Ford Tourneo Courier
- cage
- Pokročilý
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Palivovej filtr
Pouze info:
Palivový filtr u Ford Janiš Olomouc 469 bez DPH. Jestli je to hodně nebo málo netuším, ceny jsem nesledoval. Výměnu jsem si provedl sám (po prostudování "Jak na to").
Sem tam sprostý slovo, ale jde to
Palivový filtr u Ford Janiš Olomouc 469 bez DPH. Jestli je to hodně nebo málo netuším, ceny jsem nesledoval. Výměnu jsem si provedl sám (po prostudování "Jak na to").
Sem tam sprostý slovo, ale jde to

-
- Junior
tak i ja dnes menil palivovy filtr, puvodni byl Bosch s vypoustecim ventilem na dne ( uz znacne orezly a ooxidovany), tak jsem si nechal privest novy, puvodne to mel byt Filtron, ale privezli mi Alco..
Ale k veci, co me prekvapilo, kdyz jsem sundal ten Bosch a kouknul se tim vetsim otvorem dovnitr, tak tam byl videt plast (asi nejaky viko), ale kdyz jsem kouknul do toho Alco stejnym otvorem, tak byl videt ten filtracni papir, po montazi auto jede super (stejne jako predtim)...Ale radsi bych se chtel zeptat, kdo mate zkusenost, zda je to normalni (jina konstrukce filtru), nebo je ten filtr zmetek a neco v nem chybi? Jeste prikladam foto vnitrku puvodniho filteru, asi nejvyssi cas vymenit..(ty spony jsou od pilky , ale ta barva toho puvodne bileho papiru , to je sila (asi tam byl celejch 136tkm)..

Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
- Martin1037
- Nováček
Ahoj, měl bych takový dotaz, chtěl bych vyměnit palivový filtr a ten je v takové plastové nádobě (fotku se pokusím vložit), jde o to, že nevím jak to víko nádoby povolit, na kterou stranu, dva chlapi jsme to zkoušeli a nic. Ani se to nehlo, možná by to chtělo trochu víc brutality ale mám strach, je to přece jenom plast. No a jak na víčku tak i na nádobě jsou dva plastové zobáčky, které se překrývají a teď mi jde o to, jestli jsou tam jako doraz aby se vědělo kam až víčko dotáhnout při uzavírání, nebo jestli jsou tam jako pojistka proti náhodnému pootočení a povolení. A teď babo raď. Jedná se o Focus C-MAX 2.0 TDCi 3/2004. Víte někdo ???
C-max 2.0 TDCi GHIA Colorado Red 2004
Grand C-max 2.0 TDCi Titanium Blazer-Blau 2014
Grand C-max 2.0 TDCi Titanium Blazer-Blau 2014
- neodees
- Junior
Koukám že oproti benzínu má diesel ten palivovej filtr docela brutální 

- Peter
- Junior
S tym filtrom Alco ma kamarad velmi zlu skusenost asi 8000 km po vymene sa filter upchal a vyzeralo to na poruchu čerpadla pôvodne tam mal tiez orig. filterLH píše:tak i ja dnes menil palivovy filtr, puvodni byl Bosch s vypoustecim ventilem na dne ( uz znacne orezly a ooxidovany), tak jsem si nechal privest novy, puvodne to mel byt Filtron, ale privezli mi Alco..Ale k veci, co me prekvapilo, kdyz jsem sundal ten Bosch a kouknul se tim vetsim otvorem dovnitr, tak tam byl videt plast (asi nejaky viko), ale kdyz jsem kouknul do toho Alco stejnym otvorem, tak byl videt ten filtracni papir, po montazi auto jede super (stejne jako predtim)...Ale radsi bych se chtel zeptat, kdo mate zkusenost, zda je to normalni (jina konstrukce filtru), nebo je ten filtr zmetek a neco v nem chybi? Jeste prikladam foto vnitrku puvodniho filteru, asi nejvyssi cas vymenit..(ty spony jsou od pilky , ale ta barva toho puvodne bileho papiru , to je sila (asi tam byl celejch 136tkm)..
Ford Focus r.v. 99 1.8TDDi Trend 3dv Panther black

-
- Junior
tak ten filtr alco po 5000 km preventivne vymenim, snad to tak dlouho vydrzi...
se vám divím ,že tam nedáte origo filtr a laborujete s nějakýma "noname" které budete měnit 2x dříve ,než se má origo filtr,tím se vám to pěkně prodražuje.Třeba v Německu mají levné origo díly ,ale zase mají drahou práci/výměnu,tak že nějakej Hanz z DE tam nebude cpát neorigo filtr ,kterej bude muset měnit 2x dříve než je origo filtr,se mu to prostě nevyplatí.!!!!!!!!!!

- neodees
- Junior
Můj názor je že i neorigo filtr udělá tu samou práci jako ten originální. Tím myslím u benzínů jak to je u nafty nevím. výrobce aut si vybere z jedné firmy která je vyrábí a pak je montuje do svých vozů, to ale přece neznamená že ty ostatní jsou nekvalitní
-
- Test driver
máš aj nemáš pravdu...
ak sa rozhodnem kupit filter, tak osobne chcem tam čo tam má byt..ak by som musel hladat alternatívu, budem len hladat podobne v rovnakej cene a aspon akej takej znamej značky, ktoru si ja ale mam možnost overit...presne ako píše Wolf2, no name sa ti skratka nevyplati..a ak máš tak dobre srdce, že to budeš pre nas na svojom motore testovat len dobre pre nás
ale je to fakt stále dokola...olej, sviečky, filtre...ale ako sa hovorí, komu nieje rady. tomu nieje...
ak sa rozhodnem kupit filter, tak osobne chcem tam čo tam má byt..ak by som musel hladat alternatívu, budem len hladat podobne v rovnakej cene a aspon akej takej znamej značky, ktoru si ja ale mam možnost overit...presne ako píše Wolf2, no name sa ti skratka nevyplati..a ak máš tak dobre srdce, že to budeš pre nas na svojom motore testovat len dobre pre nás

ale je to fakt stále dokola...olej, sviečky, filtre...ale ako sa hovorí, komu nieje rady. tomu nieje...
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Už se to tady omýlalo i u jinejch dílů. Když mehanik měnil muj palivovej filtr, tak první co bylo, je že musí mít stejnou jemnost jako má filtr doporučovanej výrobcem auta. Dal mi tam filtr kterej prý tu propustnost má minimálně stejnou jako origo, ale je o 300,- levnější. Prostě firma vyrábí produkt ten si od něj koupí výrobce aut a najednou je z toho origo díl. Jenže když např. palivovej filtr má stejnou jemnost, tudíž propustnost a je ze stejnýho materiálu je jedno jestli to je Motorcraft a stojí např. o 300,-víc než neorigo. Netvrdim že všechny díly nebo produkty který např. Ford doporučuje používat do svých aut jsou zbytečně předražený, ale u většiny to tak je. Kupříkladu proč vymejšlet zbytečně oleje jinejch značek, když přímo u Forda seženete olej Formula SAE 5W/30 za stejnou cenu jako jiný značky. Ale proč kupovat např. spojkovej válec od Forda za cca 4000,- když ten samej od LUKu máme za 2500,- a jsou to dva identický kusy?
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
-
- Junior
No , ono to neni tak jednoduchy, jak poznas jakou ma jemnost filtr? To nikdo na krabicce filtru neuvadi,..Ja si v diskusi vycetl, ze by mel byt dobrej i filtr od Filtronu, tak jsem si ho objednal, ale privezli mi Alco , ze prej je to naprosto stejny, kdybych to vedel , tak si ho objednam jinde
(na Alco tu jeden clovek nadaval, ze vydrzel jen malo km, ale mohl mit jen smulu, nebo natankoval nekde nejakej sajrajt a bylo po filtru, coz je dobre od toho tam je , aby nepustil bordel k cerpadlu, nebo ne?)... O jemnosti se nepise ani u puvodniho co tam byl Bosch, ani u tohohle Alco co tam mam ted, vyrobce filtru tenhle konkretni doporucuje pro muj typ motoru, tak doufam , ze vi co dela
, kdyby nekdo mel typ, kde na netu koupit (objednat na dobirku) filtr Bosch , nebo Motorcraft ci Delphi na 1,8TDDI 66kW, tak bych byl vdecny, ale vsude co jsem nasel, to byl jen Alco , Filtron, F..neco , ale Bosch , ani Delphi ani Motorcraft pro tenhle motor nikde
...