Zdravím chlapi,chci se s váma podělit o moji včerejší zkušenost.
Při cestě do Olomouce a natankování na benzině u Olympie mi při odjezdu z benzínky začal z ničeho nic motor cukat a vynechávat,okamžitě se rozsvítila kontrolka poruchy motoru.Motor šel špatně do otáček.První co mě v tu chvíli napadlo byla cena za opravu v servise......

Nicméně,domů jsem dojel a první co jsem udělal,že jsem vytáhl fajfky od svíček a tam.....velké nepříjemné překvapení-totálně utopené svíčky.Hned jsem hadrem vysušil vodu,motor byl teplý,takže se prostor kolem svíček rychle vysušil.Dnes ráno jsem jel do práce cca 3km,nastartování bez problémů a dle mého názoru šel motor tak,jak má,až na neustále rozsvícenou kontolku poruchy motoru.Vzhledem k tomu,že mám na autě nejspíše svíčky původní FO MO CO -AYFS 22CB ,najeto 64000km,rozhodnul jsem se pro výměnu,opět od Forda,po zítří má švagr cestu do Ol,snad je v Rašínu,nebo u Janiše budou mít.Pořád mi ale vrtala v hlavě ta rozsvícená kontrolka poruchy motoru.Zajel jsem na garáž a asi na 30min jsem odpojil baterku, a pak přišlo velké zklamání,kontrolka stále svítí.Někde tady na fóru jsem četl,že při odpojení batrky se nějak vymaže ŘJ a je potřeba aby se znovu natavil optimální chod motoru.Proto jsem auto protáhl na rovince a v městském provozu,křižovatky řazení,rozjezdy-kontrolka stále svítí(velké zklamání

) Po zastavení a zaparkování auta před domem mi to nedalo a zkusil jsem ještě ze zoufalství jeden start a ejhle

kontrolka zhasla

Takže jsem znovu vyrazil na projížďku cca 7km,výsledek,je ten,že kontrolka poruchy motoru už nesvítí.Teď ještě musím pořešit to zatékání ke svíčkám,vypadá to na vodu z ostřikovačů.
Snad tento můj poznatek někomu pomůže.
Pokud jsem založil vlákno,které již existuje,tak se omlouvám.