Porucha motora 1,6 Tdci 66kw
-
- Nováček
Porucha motora 1,6 Tdci 66kw
Nazdar. Mám Ford Focus Combi rok výroby 6.5.2008 je to 1,6 Tdci 66kw, má najazdené asi okolo 150 000 km, pravidelne servisované.
Pred nedávnom začal, Ford robiť problémy na počítači vyhodilo chybu engine malfunction a acceleration reduced, pričom sa prístrojovka rozsvietila ako vianočný stromček, otáčky padli na nulu a auto nechcelo ísť, po chvíle sa rozbehlo a potom sa to takto striedalo raz išlo raz nie.
Zobral som auto na diagnostiku, pričom vyhodilo že sú zlé čidlá na spojkovom pedály a taktiež na brzdovom. Čidlá sa objednali, vymenili a auto šlo ako nové. Na druhý deň ráno auto zase začalo robiť presne to istí ako predtým. Auto som doma odstavil. Na druhý deň keď som chcel ísť do servisu auto už nechcelo ani naštartovať, pričom písalo chybu engine malfunction. Auto som teda odtiahol do servisu. Ako sa auto napojilo na diagnostiku, bez problémov naštartovalo. Na diagnostike ukázalo že auto nemá žiadnu chybu, taktiež sme sa previezli so zapojenou diagnostikou po meste a všetko v poriadku tlak turba a ostatné veci boli všetko v norme. S autom som celý deň jazdil bez žiadnych problémov, pričom večer znova to isté chyba engine malfunction a po príchode domov už auto nechcelo zase naštartovať.
Prosím o Vaše rady lebo neviem, čoho sa chytiť auto nebolo nikdy búrané a ani zatopené, diagnostika nevyhadzuje žiadne chyby. Ďakujem za Vaše rady.
Pred nedávnom začal, Ford robiť problémy na počítači vyhodilo chybu engine malfunction a acceleration reduced, pričom sa prístrojovka rozsvietila ako vianočný stromček, otáčky padli na nulu a auto nechcelo ísť, po chvíle sa rozbehlo a potom sa to takto striedalo raz išlo raz nie.
Zobral som auto na diagnostiku, pričom vyhodilo že sú zlé čidlá na spojkovom pedály a taktiež na brzdovom. Čidlá sa objednali, vymenili a auto šlo ako nové. Na druhý deň ráno auto zase začalo robiť presne to istí ako predtým. Auto som doma odstavil. Na druhý deň keď som chcel ísť do servisu auto už nechcelo ani naštartovať, pričom písalo chybu engine malfunction. Auto som teda odtiahol do servisu. Ako sa auto napojilo na diagnostiku, bez problémov naštartovalo. Na diagnostike ukázalo že auto nemá žiadnu chybu, taktiež sme sa previezli so zapojenou diagnostikou po meste a všetko v poriadku tlak turba a ostatné veci boli všetko v norme. S autom som celý deň jazdil bez žiadnych problémov, pričom večer znova to isté chyba engine malfunction a po príchode domov už auto nechcelo zase naštartovať.
Prosím o Vaše rady lebo neviem, čoho sa chytiť auto nebolo nikdy búrané a ani zatopené, diagnostika nevyhadzuje žiadne chyby. Ďakujem za Vaše rady.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Porucha motora 1,6 Tdci 66kw
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 86&t=25300 mozno nieco take ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Až na menšie detaily, je to asi ten istý problém díki za usmernenie už len nájsť niekoho nazápadnom Slovensku, kto mi zoženie nové budíky a vymení to.
- Marod22
- Pokročilý
Nechcem zakladať novú tému, tak to dám sem. Dnes mi padla do oka táto hadička ktorá nikam nevedie. neviete od čoho je? Nemala by byť niekde ukončená?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mela by byt zapojena do filtrboxu .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Marod22
- Pokročilý
Aha, skúsim pozrieť kde. A k čomu slúži?
- lucky.jack
- Test driver
Přefuk z turba. V podstatě zas tak nevadí, že to není zapojený. Ale nemělo by se to nikde moc bimbat
Mezi filtrbaoxem a tou vlnitou hadicí je malá trubička. V místech co je váha vzduchu. Eventuelně by turbo mohlo nasát nějakou nečistotu, protože je to až za filtrem vzduchu...

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Marod22
- Pokročilý
Aha,tak to ju radsej necham odpojenu. Akurat ju skusim pripevnit. Vdaka