nepravidelny chod motoru kdyz stojim
- StratoS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
nepravidelny chod motoru kdyz stojim
Cau, kdyz stojim, mam neutral tak ma motor tendenci bezet nepravidelne, jakoby obcas vynecha valec, skoro jakoby chtel zdechnout, ale porad se drzi a pak zas zrychli a drzi se..otacky sou cca tech 800 a nijak vyrazne nekolisaji.
Okoukal sem, ze kdyz je motor studeny je to OK az kdyz se trochu zahreje zacne haprovat. Jinak startuje krasne jede taky super (muj prvni diesel, ale nemuzu si stezovat). Napadla me spojitost se setrvacnikem a jinym problemem kterz sem tu uz psal. Pokud by to byl setrvak zahratim by se zvetsila nejaka vule, tim jak tam setrvak kmita a narazi na motor obcas ho jakoby zbrzdi apak zase zrychly razem "z druhe strany".. to je jen ma teorie laika.
Diky za zkusenosti.
Okoukal sem, ze kdyz je motor studeny je to OK az kdyz se trochu zahreje zacne haprovat. Jinak startuje krasne jede taky super (muj prvni diesel, ale nemuzu si stezovat). Napadla me spojitost se setrvacnikem a jinym problemem kterz sem tu uz psal. Pokud by to byl setrvak zahratim by se zvetsila nejaka vule, tim jak tam setrvak kmita a narazi na motor obcas ho jakoby zbrzdi apak zase zrychly razem "z druhe strany".. to je jen ma teorie laika.
Diky za zkusenosti.
FoFo 1.8 TDDI 90PS combi 2001 Diamond White 

- PaJaS
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak tenhle problém se mi teď objevil taky. Startování ok, za studena na volnoběh v pohodě, po zahřátí začne jakoby vynechávat a při dobržďování se občas stane, že mi to chcípne. Jinak autí jede bez problémů. Hledal jsem tady na fóru, ale motorům čočku ruzumim
, takže jsem si stejně chtěl po výplatě naplánovat návštěvu servisu. A když už tady ten dotaz je, tak se připojuji.

Ford Focus 1.8 TDCi - 74 kW - r.v. 2004
Ford Focus 2.0i Trend - 96 kW - r.v. 1998 - PRODÁN

Ford Focus 2.0i Trend - 96 kW - r.v. 1998 - PRODÁN

- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem zrejme to same... za studena bez problemu, protoze motor drzel vyssi otacky. Po zahrati, kdy klesly na volnobezne, zacaly kolisat. Po vyrazeni a brzdeni nekdy klesaly hodne nizko a motor mel tendenci chcipnout. Tipu bylo hodne, pres volnobezny ventil, snimac polohy skrtici klapky, MAF senzor atd. Na diagnostice se nezjistilo vubec nic. Nakonec se udelaly grafy paleni svicek v jednotlivych valcich a zjistilo se, ze jedna svicka je vadna, resp. nekdy funguje a nekdy ne. Svicku jsem vyreklamoval, vymenila se a od te doby je pokoj.
- StratoS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- PaJaS
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Setrvacnik se mu rika proto, ze drzi rovnomerne otacky svou setrvacnosti. Ja si myslim, ze chyba bude spise v cidle otacek.StratoS píše:nj jenze ja mam dieslaleda ze by nejaky vstrik..ale stale trochu doufam v ten setrvacnik ktery by my mohl vyresit i druhy problem..
ale staci trochu slapnout na plyn a drzet to mirne v otackach a uz je to OK.
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
přesně přesně....podobný problém jsem měl i já....nejdřív sem cheknul svíčky, ty byly ok. pak sem kuknul na cívku, ta se už nelíbila......po výměně motor předl jako kotě....jinak todle téma se tu řešilo xkrát....co by to mohlo způsobovatstigi píše:Mel jsem zrejme to same... za studena bez problemu, protoze motor drzel vyssi otacky. Po zahrati, kdy klesly na volnobezne, zacaly kolisat. Po vyrazeni a brzdeni nekdy klesaly hodne nizko a motor mel tendenci chcipnout. Tipu bylo hodne, pres volnobezny ventil, snimac polohy skrtici klapky, MAF senzor atd. Na diagnostice se nezjistilo vubec nic. Nakonec se udelaly grafy paleni svicek v jednotlivych valcich a zjistilo se, ze jedna svicka je vadna, resp. nekdy funguje a nekdy ne. Svicku jsem vyreklamoval, vymenila se a od te doby je pokoj.

- Itak
- Nováček
podobny problem
Zdravim,
ja mam asi podobny problem, stalo sa mi to zatial len 2 krat: pri rychlosti okolo 60km/h, na 4st. akoby sa motor rozhodol pridavat, a uberat... otacky sa nestihli ani prilis menit - mozno som len nestihol zaregistrovat. Ked som tam supol neutral, tak v poho, ale ked som opat zaradil 4ku, rovnake chovanie. Po vytoceni do viac otacok to preslo.
Btw: mam cerstvo vymeneny zotrvak.
Mate niekto nejaky tip co to je pre diesle? (sa tu objavuju sviecky, etc...
)
dik!
ja mam asi podobny problem, stalo sa mi to zatial len 2 krat: pri rychlosti okolo 60km/h, na 4st. akoby sa motor rozhodol pridavat, a uberat... otacky sa nestihli ani prilis menit - mozno som len nestihol zaregistrovat. Ked som tam supol neutral, tak v poho, ale ked som opat zaradil 4ku, rovnake chovanie. Po vytoceni do viac otacok to preslo.
Btw: mam cerstvo vymeneny zotrvak.
Mate niekto nejaky tip co to je pre diesle? (sa tu objavuju sviecky, etc...

dik!
FF 1.8TDCi, 2001, (115+24)k, 3d, black<br>
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Itak
- Nováček
no presne tak nejako s ami to zdalo - ako keby tma boli na ceste nejake rolety alebo takAhmed píše:Nemel jsi nejak spatne polozenou nohu na plynu a zhoupnutim na hrbolu jsi pridal?

FF 1.8TDCi, 2001, (115+24)k, 3d, black<br>
- Ahmed
- Test driver
Podobne problemy obcas mivam taky. Tady jsou vsude silene zvlnene cesty, takze fakt nekdy nevim, jestli kvuli hrbolum hybu nohou na plynu nebo to je autem. Ale vzdycky mi to dela ve stejnem miste, takze zatim to snad jsou jenom hrbolyItak píše:no presne tak nejako s ami to zdalo - ako keby tma boli na ceste nejake rolety alebo takAhmed píše:Nemel jsi nejak spatne polozenou nohu na plynu a zhoupnutim na hrbolu jsi pridal?- no nic prejdem sa danym usekom este raz, aby som prisiel na to ci to bolo cestou, alebo autom.... alebo soferom :s

-
- Nováček