Divný zvuk posilovače

Odpovědět
Baly
Příspěvky: 1
Registrován: 04.10.2023 22:32

Divný zvuk posilovače

Příspěvek od Baly » 08.10.2023 10:24

Dobrý den, zdravím,

koupil jsem před cca 14 dnama Focuse mk4 2020 - 1.5 tdci 88kw (najeto 111 000).

Při zkušebni jízdě se zdálo vše v pohodě. Jakmile jsem ale jel z bazaru domu (Jihlava - Praha), zdálo se mi, že auto táhne mírně doprava (nic závažného - ne v zavyslosti na brzdeni, akceleraci - pouze pokud jsem pustil volant) a po prvním zastavení jsem si všiml, že při zaparkování a točení volantem doleva vydává volant divné zvuky. Je to jako by se o sebe něco třelo. Našel jsem na netu stejné zvuky, tak posílám i video:

https://m.youtube.com/watch?v=GAjnSduiD ... VzZQ%3D%3D

Jel jsem tedy hned do autorizovaneho servisu a udelal klasickou kontrolu auta + geometrii + vymenu oleje. Vysledek - auto je pry v dobrem technickem stavu - zvuku z volantu se nikdo nevenoval - diky Forde. Tahnuti doprava se zlepsilo avsak zvuk od posilovace nikoliv.

Na internetu jsem se docetl u podobnych pripadu, ze se v zaruce menil sloupek rizeni ale nekdy se problem po par km vratil. Ja auto v zaruce nemam a proto bych to nerad absolvoval postupem pokus/omyl.

Nema nekdo prosim tip nebo zkusenost, jak to odstranit. Pripadne doporuceni na dobry servis, ktery hned nebude chtit menit cele rizeni?

Myslite, ze by to uspelo pri reklamaci u autobazaru? Bazar me na nic neupozornil, ve smlouve to nemam (pouze vetu, ze v plnem rozsahu prijmam technicky stav vozidla)? Autobazar jeste chybne uvedl vybavu vozidla - napr vyhrivane sklo/zrcatka - toho jsem si vsiml take az doma.

Predem moc diky za jakoukoliv radu.

Zdravím,

Radek - Baly

Uživatelský avatar
lucky.jack
Test driver
Test driver
Příspěvky: 8442
Registrován: 12.03.2011 21:18
Bydliště: v Hradci Královým

Re: Divný zvuk posilovače

Příspěvek od lucky.jack » 10.10.2023 09:11

Jestli budeš chtít reklamovat nějaký zvuk, tak budou chtít na 99% vyjádření od servisu, že je to vadný jev v rámci používání vozidla. V jiném případě tě pošlou do háje. Jestli to začalo až po nějaké době(v rámci možnosti reklamovat vozidlo) tak bych to bral jako skrytou vadu. Bazary jsou ale na tyhle případy velmi dobře připravený, takže to budeš mít těžký.
V jaké záruce auto je? Tovární nebo bazarový?
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - podvozek 2018 >“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů