Oprava Výfuku
- Jarek83
- Nováček
Oprava Výfuku
Zdravím všechny před časem jsem měnil koncový a stední díl výfuku a spoj jsem pořádně utěsnil všechno. Nikde nebyl únik spalin.
Ovšem po dokončení a vyzkoušení se mi ozývá ze středního dílu výfuku rezonování...Nevím čím to?? Může to být i tím, že když jsem výfuk koupil byl trochu zespod promáčknutý?
Nechci kupovat zbytečně nový výfuk. Je zde nějaká šance na jeho záchranu. Dnes odpoledne se chci na to podívat a něco s tím udělat.
Ale je zajímavé, že rezonace se ozývá pouze od 1700-2100ot./min. .
Když se rozjíždím je to jako žigul, který má místo výfuku plechovku od Coca-Coly.
Prosím o radu. Díky za každnou radu.
Ovšem po dokončení a vyzkoušení se mi ozývá ze středního dílu výfuku rezonování...Nevím čím to?? Může to být i tím, že když jsem výfuk koupil byl trochu zespod promáčknutý?
Nechci kupovat zbytečně nový výfuk. Je zde nějaká šance na jeho záchranu. Dnes odpoledne se chci na to podívat a něco s tím udělat.
Ale je zajímavé, že rezonace se ozývá pouze od 1700-2100ot./min. .
Když se rozjíždím je to jako žigul, který má místo výfuku plechovku od Coca-Coly.
Prosím o radu. Díky za každnou radu.
Ford Focus Combi, 1,6 16V, 74kW - ZETEC-S - r.99, zelená metalíza / <br>
-
- Zkušený
jestli se ti to někde neopírá, tak to promáčknutí mohlo způsobit že se uvnitř ulomila nějaká přepážka a ta dělá ten bordel ,škoda že jsi před koupí nezkusil snim zaklepat.
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- Jarek83
- Nováček
A nejde ji nějak, přišroubovat, nebo nějakým způsobem uvnitř zajistit, aby narezonovala? Když jsem ho koupil, tak jsem to zkoušel a bylo to v poho. Tak jsem so řekl, že je to ok. Ale jak vidím, tak není. A reklamovat jej nemůžu je to z Autokelly a podle reklamačního řádu lze zboží vrátit nepoužité. Ale jak jsem mohl zjistit tuto závadu, když bych jej nevyzkoušel.
-
- Zkušený
- Jarek83
- Nováček
No právě že ne. Zaplatil jsem jej a šel pro něj s papírem do skladu. Ale dnes jsem to '' opravil ''. Zjistil jsem zatřepáním která přepážka je utržená (zadní-blíž ke koncovému dílu). Tak jsem kladivem z každé strany klepnul (decentně)
a přepážku jsem tak zajistil. To jsem samozřejmě udělal na obou stranách kde je přepážka přivařena k plášti výfuku.
Fík jezdí a je slyšet jen motor. Tak jak to má být.
Ale samozřejmě počítám s tím, že jej budu muset po čase vyměnit. Ale jako dočasné řešení je to plně dostačující.

Fík jezdí a je slyšet jen motor. Tak jak to má být.
Ale samozřejmě počítám s tím, že jej budu muset po čase vyměnit. Ale jako dočasné řešení je to plně dostačující.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jasan i já jsem si zaklempířovalpelen píše:Jsi sikovny klempir. Myslim, ze Dany mel neco podobneho a prepazku podeprel ve vhodnem miste zavrtanou samorezkou.

Uvažoval jsem stejně jako ty. Výfuk byl téměř bez koroze a investovat do nového se mi nechtělo ani náhodou.
Vyměnil jsem 2 díly výfuku za cca 4500 i s prací a nelituju toho.
-
- Zkušený
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Všem klempířům vřele doporučuji
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... ght=#33169[/url]