Nafta Shell

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 30.07.2007 17:55

chmelko píše:práveže sa začne pridávat a to kvoli podpore biopaliv..
A protoze moderni motory ji nesnasi, proto jen 2%. Kdo to bude ale kontrolovat a jak kvalitne, to se teprve uvidi.
Neco malo je o tom tady:
http://ihned.cz/c4-10073040-21390000-00 ... en-zacatek

Nevim, jak se to bude slucovat s udajem na stojanu, ze palivo odpovida CSN EN 590.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Bowie77
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bowie77 » 30.07.2007 18:07

omik píše:
pelen píše:
HonzaV píše:... Taky jsme probrali otázku biopaliv (je autorem bionafty) a k tomu mi řekl, že ta je dobrá ale do zemědělských strojů, pro nové vstřikovací systémy je nepoužitelná.
Proto ji zacnou ze zakona od 1.1.2008 pridavat jen 2% do u nas prodavane motorove nafty.
pelene mozes prosim ta tuto informaciu troska rozviest? nerozumiem tomu uplne. Teraz sa do motorovej nafty pridava bionafta?? A je to menej alebo viac ako 2%? Asi viac a zakonom to chcu upravit tak, aby mohli pridavat max. 2%?? A preco sa tam pridava nejaka "spinava" bionafta?? To som vobec netusil...
V ramci usetreni celosvetovych zasob ropy se bude do nafty pridavat jeste bionafta. A tusim, ze to neni 2%, ale 3%. Z cehoz vyplyva, ze se neusetri skoro nic, akorat vsechny common raily pujdou do prdele. :(
Ford FOCUS II 1,8 TDCI // SPORT // Aquarius

Obrázek
Muj CrashDown

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 30.07.2007 19:05

Bowie77: To dufam nemyslis vazne. To si neozu dovolit. To by vznikla panyka, rozbroje a nielen medzi majitelmi aut ale aj auto fabrikami. Ja si myslim, že to nebude až 3% a ak aj hej tak to zas ten 97% objem ostatnej nafty neovplyvni až tak. Veď si to predstav v jednoduchej praxi.
Dam ti ti 2dl džusu v ktorom bude 1cl vodky. zbadas to hned. Ani by som nepovedal. Strati sa to tam ako nič.
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

Bowie77
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bowie77 » 30.07.2007 19:20

Mno, myslim to naprosto vazne. neni to prdel. Ta bionafta neni nic moc a ty pitomci v parlamentu to jsou schopny odsouhlasit.... Otresny. Hele, kdyz muze kamoska dostat 20 000 pokutu za to, ze si dala na hubu na kole, tak je tady mozny uz opravdu vsechno.... :(

Obrázek
Muj CrashDown

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 30.07.2007 19:52

S tou bionaftou jako primesi se musi drzet dost zpatky. U stejnych stojanu cerpaji take cizinci, kteri projizdeji pres nasi republiku. Kdyby se stalo neco s jejimi motory, tak by se vzniklych skod nedoplatili.
Obrázek
Obrázek

Bowie77
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bowie77 » 30.07.2007 21:21

Tak tam prasknou ceduli ze v jejich nafte je primes bionafty, a je po problemu....

Obrázek
Muj CrashDown

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 30.07.2007 21:26

Máš pravdu....pokud zákazníka informuješ, můžeš prodat skoro všechno!!! No jestli se tam ta srč... začne míchat, poprvý nebudu litovat že mám stary tddičko :evil: !!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Bowie77
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bowie77 » 30.07.2007 21:34

njn, je to tak.... a nase common raily budou furt ucpany, nebo zadreny. Paradicka :evil:

Obrázek
Muj CrashDown

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 31.07.2007 08:50

chmelko píše:práveže sa začne pridávat a to kvoli podpore biopaliv..
hmm. tak to je teda pekna blbost, dufam, ze sa tu budeme aspon trochu hrat na kvalitu kontroly, ale moc by som tomu neveril :(... to bude urcite nejaka smerinca europskej unie.... Dufam, ze to nebude mat nejake nezelane dosledky...
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit 

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 31.07.2007 09:53

Tak a mam tu pre vás vinikajúcu správu. Aspoň pre tích ktorý majú blízko SR hraníc. Písal som e-mail do shellu a na ministerstvo životneho prostredia. A prišla mi perfektna info. vraj u nás sa o pridávaní bionafty do palív neuvažuje. A aj keby vraj prišla daaka tá smernica tak do nej spadajú len tir CS ktoré sú len na území slovenska a spadajú pod jej kontrolu čiže Slovnaft, Jurky..... No a z shellu mi prisla sprava vraj oni na SR neplanuju pridavat bionaftu a tím poškodzovať kvalitu nafty. vraj koncern Shell dodava do 6 štatou na svete naftu v ktorých sa bežne dodáva do nafty až 5% bionafty. Oni vraj pod túto smernicu nevpadajú lebo sú medzinárodná spol. Zo začiatku mi to pripadalo ako keby Shell ma chcel ubezpečiť o tom, že im sa to stať nemôže. Lenže presvedčilo ma o tom priam ministerstvo ktoré mi potvrdilo, že naša smernica nemôže ovplyvniť kvalitu nafty svetových dodávatelov palív čiže aj Shell. takže super :D :D :D :D :D :D
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

Bowie77
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bowie77 » 02.08.2007 19:10

Tak tohle mi napsali ze Shellu...

Cituji:

Dobrý den pane Kratochvíle,

děkujem za Váš dotaz a zájem o kvalitu námi nabízených dieselových paliv Shell.
Dovolte mi tímto e-mail se pokusit jej zodpovědět.

Naše společnost samozřejmě nepodceňuje vliv bio-složek na naše značková paliva. Naštěstí celý legislativní proces poskytl dostatek času, a proto byla od samého začátku zapojena do řešení celého problému naše Research & Technology Centrum v Chesteru a v Hamburgu, která prováděla celou sérii testů a zkoušek s cílem zjistit dopad bio-složky na kvalitu naftových i benzinových paliv.

Mohu zodpovědně potvrdit, že se nám podařilo tuto záležitost vyřešit a Vy jako náš všímavý zákazník nepocítíte žádný dopad.
Všechna paliva s obsahem bio-složek do 5% objemu jsou začleněna do stávajících kvalitativních standardů pro plně fosilní paliva, pro naftu konkrétně ČSN EN 590, pro benzin ČSN EN 228, a proto je s nimi i tímto způsobem nakládáno a nebudou ani specielně označena.

doufám, že jsem uspokojivě zodpověděla Váš dotaz, budete-li mít jakékoliv další, prosím, neváhejte se s nimi na mne, nebo mé kolegy obrátit.

s přáním mnoha šťastných kilometrů

Magdalena Hersalkova

Shell Czech Republic a.s.

konec citatu....

Takze borci. Pro common raily z toho opravdu neplyne nic dobryho :(

Obrázek
Muj CrashDown

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 02.08.2007 21:17

Tato odpoved je v souladu s normou EN 590.

Biodiesel is a renewable diesel fuel consisting of fatty-acid alkyl esters, known in Europe as FAME (fatty-acid methyl ester)

http://www.paclp.com/product/PetroSpec/ ... diesel.htm

Proto se nemusime obavat, primes bionafty az do 5% je vyzkousena. Norma plati pro celou Evropskou Unii.
Přílohy
FAME.jpg
FAME.jpg (11.09 KiB) Zobrazeno 1162 x
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“