1.6 v FFII - Plný plyn dá nižší výkon než cca půl plyn
-
- Nováček
1.6 v FFII - Plný plyn dá nižší výkon než cca půl plyn
Zdravím,
mám FFII najeto necelých 50kkm. Poslední dobou cítím, že když valím do kopce a dám plný plyn auto jede hůře než když plyn trochu povolím cca do polohy mírně níž než auto zcela přestane zrychlovat. Prostě maximální výkon mi motor nedává na plný plyn - čekal bych, že se od jisté hranice výkon měnit nebude a ne že bude klesat.
Nevíte, čím by to mohlo být? Svíčky? Klapka?
mám FFII najeto necelých 50kkm. Poslední dobou cítím, že když valím do kopce a dám plný plyn auto jede hůře než když plyn trochu povolím cca do polohy mírně níž než auto zcela přestane zrychlovat. Prostě maximální výkon mi motor nedává na plný plyn - čekal bych, že se od jisté hranice výkon měnit nebude a ne že bude klesat.
Nevíte, čím by to mohlo být? Svíčky? Klapka?
-
- Nováček
Re: 1.6 v FFII - Plný plyn dá nižší výkon než cca půl plyn
U Focusů úplně normální. Měl jsem možnost to vyzkoušet na 3 autech s rozdílnými atmosférickými benzínovými motory.... Neděje se to jen u dieselu. Jistý nárůst je znát jen na rychlostních stupních 1 a 2. Už od trojky to na plný plyn moc netáhne....
Ford Focus 2017 1.6. Duratec Ti-VCT 77 kW
- 321910336
- Zkušený
no ale je rozdíl "moc netáhne" a "jede hůř než na půl plynu". normální to není
-
- Nováček
Tak moc netáhne, prostě když zadubnu ve vyšších kvaltech plný tak se motor jakoby přidusí... a při ubírání plynu v jistém momentě jakoby více zabere.
Ford Focus 2017 1.6. Duratec Ti-VCT 77 kW
-
- Nováček
ano, plný plyn je horší než půl nebo 2/3 (podle rychlosti). Čekal bych to u karburátorovýho motoru, kterej by se "ulil" ale ne u řízenýho vstřiku.
- xxmisa
- Junior
Podle mých zkušeností z více aut to dělala lambda... Každopádně bude na pořadu dne diagnostika.
Ford Focus 1998-2005, rok výroby 1999, Kombi, Série 35, 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS), 5rychl. manuální - B5/IB5 LHD FWD 4.06, EEC 96 Car (EEC 1), Manuální Klimatizace, Stříbrná Moondust (met)
Dokud nás STK nebo ekolikvidace nerozdělí
-
- Nováček
Jak poznám z diagnostiky, že je lambda špatná? Bude tam chybový stav nebo je třeba luštit data z čidel?
- xxmisa
- Junior
Diagnostika by to měla poznat, ale může se stát, že to nezachytí...
Mi se vždycky dělo to, že auto přestalo akcelerovat nebo akcelerovalo hrozně špatně a čím více jsem šlápl na plyn, tím to bylo horší... Někdy to ustalo po chvilce, někdy to trvalo dýl...
Každopádně je na pořadu dne ta diagnostika, pokud nic nenajde, tak zkusit vyměnit kus za kus od někoho, koho znáš..
Mi se vždycky dělo to, že auto přestalo akcelerovat nebo akcelerovalo hrozně špatně a čím více jsem šlápl na plyn, tím to bylo horší... Někdy to ustalo po chvilce, někdy to trvalo dýl...
Každopádně je na pořadu dne ta diagnostika, pokud nic nenajde, tak zkusit vyměnit kus za kus od někoho, koho znáš..
Ford Focus 1998-2005, rok výroby 1999, Kombi, Série 35, 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS), 5rychl. manuální - B5/IB5 LHD FWD 4.06, EEC 96 Car (EEC 1), Manuální Klimatizace, Stříbrná Moondust (met)
-
- Člen klubu
Sviecky su v akom stave? Kedy menene a ake su tam?
-
- Nováček
Nevím v jakém stavu jsou svíčky. Předpokládám, že jsou tam už 5 let a necelých 50kkm furt ty originální. Auto jsem koupil loni a tyto detaily se ke mě nedostaly.
Zkusím sehnat někoho s diagnostikou a preventivně nechám vyměnit svíčky.
Zkusím sehnat někoho s diagnostikou a preventivně nechám vyměnit svíčky.
-
- Člen klubu
To by som veru vymenil pri takom najazde. A daj tam iba original Motorcraft, ake tam patria (pripadne NGK alternativu). Neexperimentuj s inymi, na Bosch nestracaj ani korunu.