co vas v posledni dobe rozesmálo .......
- 321910336
- Zkušený
Re: co vas v posledni dobe rozesmálo .......
proč jsou levné díly a servis na každém rohu když se to nekazí? podle mě už měli všichni pomřít hladem
- Blackhawk
- Test driver
Kokos to je ina komedia ten test. A to nehovorim, ze maju asi chybu v exceli ked sa im menia tie body ako tu uz bolo spomenute.
A niektore komentare nemaju chybu, cista komedia.
A niektore komentare nemaju chybu, cista komedia.
- finsa
- Pokročilý
Nejsou to špatná auta, jsou to totiž naprosto průměrná auta. Jsou průměrně spolehlivá, průměrně vypadají, ceny ND jsou taky řekl bych průměrné. Jedinou jejich výhodou je asi tak mega kufr který je stejně 90% času u 90% aut prázdnej. Moje osobní zkušenost okamžitě po přesednutí z rodičů Oct II 1.6 MPI do mého FF2 1.6 16V je taková že má Ford daleko živější motor, lépe sedí, lépe zatáčí, lépe brzdí, na nerovnostech se nehoupe a zároveň ze mě nechce vytřást duši tuhým podvozkem, má řádově lepší audio a je z něj lepší výhled (subjektivně vyšší posaz). Jo, má sice kufr o 100litrů menší, ale ani ve FF jsem neměl problém odvézt 4 lidi vč. bagáže na týdenní dovolenou.fordavid píše:Já se taky přikláním k tomu, že škodovky nejsou špatný auta.. prostě to stačí.. hlavně je výhoda v dílech a servisech.. i autorizák je na každým rohu a co vím já, tak mají svoji kvalitu (co se o servisech ford říct nedá)..
A když jsme u těch škodovek tak něco z archívu na odlehčení

https://www.youtube.com/watch?v=Px77jf84IVU
FF II FL 1.6 16V kombi Panther Black
Fiesta MK5 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

Fiesta MK5 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

- enjoy
- Test driver
Osobně na Škodovkách nesnáším jak se všechno čeho se dotýkáš ošoupe nebo jinak poškodí. Ovladače světel, tlačítek oken. Propadávající se tapec od loktu na hraně okna atd..
Na druhou stranu máme v práci jednu OCTII 1.9 TDi, trošku chipnutou a to pružný zrychlení je dost pěkný.
Vždycky jsem škodovku vnímal jako značku, která dává lidem málo za hodně.
ps: teď jsem si vzpomněl jak jsem tu měl před týdnem zákazníka, vrátil se nám z dovolené(půjčoval si cosi u nás) a já se ho ptám, jak se měli? A on "ale jo..akorát, že jsme tam jeli ve třech Octáviích a přijeli v jedný, ale jinak dobrý"
Na druhou stranu máme v práci jednu OCTII 1.9 TDi, trošku chipnutou a to pružný zrychlení je dost pěkný.
Vždycky jsem škodovku vnímal jako značku, která dává lidem málo za hodně.
ps: teď jsem si vzpomněl jak jsem tu měl před týdnem zákazníka, vrátil se nám z dovolené(půjčoval si cosi u nás) a já se ho ptám, jak se měli? A on "ale jo..akorát, že jsme tam jeli ve třech Octáviích a přijeli v jedný, ale jinak dobrý"

Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- pkadecka
- Test driver
Po letech s jedničkovým focusem vidím různý drobnosti, co se soudruhům z Ford Werke nepovedly:
- stěrače stírají tak, že nahoře na okně zůstává housenka vody, takže mi pak teče po okně potůček. Zvlášť otravné je to v zimě, kdy je tam housenka ze sněhu, která pak taje. Přitom by stačilo upravit táhla tak, aby pravý stěrač měl delší chod. Oktávky to tak mají.
- sluneční clony se nedají úplně sklopit, tj. nastavit je co nejvíc k oknu. Je do tané tvarem střechy / tapecu a zaoblením té clony. Opět, oktávka tento problém nemá, protože má clonky rovné.
- madlo rolety kufru jsem si musel dodělat sám, protože tam z výroby není nic. Opět, oktávky ho tam mají.
Jezdil jsem kdysi služebně s jedničkovou oktávkou, zatáčela, brzdila a jelo to slušně i na německých dálnicích. Byl to ale diesel (TDI), benzínovou 1.6 jsem ani nikdy neřídil.
- stěrače stírají tak, že nahoře na okně zůstává housenka vody, takže mi pak teče po okně potůček. Zvlášť otravné je to v zimě, kdy je tam housenka ze sněhu, která pak taje. Přitom by stačilo upravit táhla tak, aby pravý stěrač měl delší chod. Oktávky to tak mají.
- sluneční clony se nedají úplně sklopit, tj. nastavit je co nejvíc k oknu. Je do tané tvarem střechy / tapecu a zaoblením té clony. Opět, oktávka tento problém nemá, protože má clonky rovné.
- madlo rolety kufru jsem si musel dodělat sám, protože tam z výroby není nic. Opět, oktávky ho tam mají.
Jezdil jsem kdysi služebně s jedničkovou oktávkou, zatáčela, brzdila a jelo to slušně i na německých dálnicích. Byl to ale diesel (TDI), benzínovou 1.6 jsem ani nikdy neřídil.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- Nonid
- Test driver
Soudruzi od Fordu podelali milion a jednu vec. Pozitkove jsou to ale nadprumerny auta. Na skodovkach me sere, jak jsou nudny, na druhou stranu ale zase extremne prakticky. Moc se tem autum neda vytknout co se tyce vyuziti 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- hunger
- Pokročilý
Praktický? Tak to je dobrej fór, když budu ignorovat ty jejich stupidní boční přihrádky v kufru, který jsou naprosto zbytečný a akorát znemožnují přepravu větších předmětů, tak úplně nejdebilnější na Oktávce je ta hluboká hrana kufru, když jsme stěhovali s kámošem stare CRTéčko, který vážilo asi 55 kilo, tak jsme ho prostě do úzkýho kufru oktávky nemohli dostat, nehledě na to, že bychom tu televizy pak ani nedostali ven a museli jsme sjet pro "menšího" focuse, do kterýho se vešla úplně v pohodě... Jinak auto to je pěkný...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- hunger
- Pokročilý
Pkadecko auto jsme kupovali pred 2 roky jednalo se o starší generaci stejně jako u jeho ochcávky, jinak sitace se zase změní jakmile se začne prodávat nový mondeo...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- enjoy
- Test driver
Lidi nechtějí to, co je nejlepší.. lidem stačí to o čem se říká, že je nejlepší
A škodovka to dobře ví, takže každý test, ve kterém se Škoda auto vyskytne musí dopadnou pro Škodu. Prostě musí
Nevím, jestli jsem vůbec někdy od dob Octavie II vůbec zahlédl redakční test, ve kterém by Škoda nezvítězila.

A škodovka to dobře ví, takže každý test, ve kterém se Škoda auto vyskytne musí dopadnou pro Škodu. Prostě musí

Nevím, jestli jsem vůbec někdy od dob Octavie II vůbec zahlédl redakční test, ve kterém by Škoda nezvítězila.
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mne na takovejhlech testech strasne stve ze nekde treba porovnavaj Octu a mercedes E....no to bych upadl!
...logicky musi byt rozdil uz jen na spolehlivosti....no nikdo normalni by necekal ze treba dacia duster ujede bez vazne opravy aspon pulku toho co medved!...a jak rika muj odbornik autemechanik-co bys cekal od auta za 200 tisic? ...ze pojezdi stejne dlouho jako auto za 700? ...na to zapomen...zivotnost je v cene
mam znameho co ma mercedes E a oktavku...stejne dlouho a zhruba ted maji strejne najeto...mam dojem ze asi 400 tis km-a sam rika-kdybych koupil mercedesy 2 tak by mne prisli na 10 let pouzivani stejne jako jeden a oktavka vcetne oprav...
...logicky musi byt rozdil uz jen na spolehlivosti....no nikdo normalni by necekal ze treba dacia duster ujede bez vazne opravy aspon pulku toho co medved!...a jak rika muj odbornik autemechanik-co bys cekal od auta za 200 tisic? ...ze pojezdi stejne dlouho jako auto za 700? ...na to zapomen...zivotnost je v cene
mam znameho co ma mercedes E a oktavku...stejne dlouho a zhruba ted maji strejne najeto...mam dojem ze asi 400 tis km-a sam rika-kdybych koupil mercedesy 2 tak by mne prisli na 10 let pouzivani stejne jako jeden a oktavka vcetne oprav...
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- Nonid
- Test driver
Ja jsem myslel trosku jinej vyznam prakticnosti, to je ale fuk 
Tak samozrejme, ze vyhrava testy, je to byznys. Ale teda trojkova octa vypada, dle myho, o 100% lip, jak trojkovej focus. I kdyz facelift to uz docela vychytal

Tak samozrejme, ze vyhrava testy, je to byznys. Ale teda trojkova octa vypada, dle myho, o 100% lip, jak trojkovej focus. I kdyz facelift to uz docela vychytal

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- miki21
- Test driver
A tohle všechno Vás rozesmálo? ...jinak jste OT. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- petulak
- Test driver
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- enjoy
- Test driver
- tym
- Test driver