Ale srovnavat TG a AS

Tohle nám udělal jeden srandista na Krétě. Přijeli jsme k pumpě v Toyotě Aygo. on: "How much?", já: "Twenty ojro", on tankoval, zavřel víko, vzal peníze a prý "Diesel, right?" ... já v tu chvíli úplně zkoprněl ... a on najednou úsměv od ucha k uchu a že "just kidding"Nonid píše: A na konci se zepta: To mate benzinak, zejo? A my tam s naftovym Transporterem
Třeba v USA je naprosto běžné že se platí předem, na všech stojanech je terminál na kartu, tam ji vložíš, ono si ji to ověří a až když dotankuješ tak to strhne příslušnou částku - trochu nezvyk ale ve výsledku je to podstatně rychlejší. A když náhodou terminál nefunguje tak stačí zajít dovnitř, předplatit si třeba 30 USD na stojan a když natankuješ za míň tak ti předplatek na kartu zase vrátí. Je to jen o systému a o zvyku, a navíc tam mají jistotu že nikdo neodjede bez placenítikak1 píše:
Ale dnes mě nakrkla jiná věc, bo jsem spíš asi nepochopil. Po odpolední jsem se stavil u pumpy v Kopřivnici na Štramberský pro naftu. Tahám kartu, a ptám se paní co přišla ke dveřím, jestli je možnost platit i plastem, nebo pouze za hotovky. No a ona že prej platba předem, abych neujel. A já že teda jo, ale že nevím jak mám zaplatit kartou něco, co jsem ještě nenatankoval, a co tedy nemá zaúčtované v terminálu. Prostě nechápu technicky jak to provést, otázka byla naprosto slušná. Baba mi vyhodila kartu skrz špehýrku ven, že ať si jedu natankovat jinam, když se mi to nelíbí.
neplatil--tym píše:A jak bys za ní platil zpětně?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host