Zdravím,
rád bych si do kufru pro Ford Mondeo mk3 nechal udělat zásuvku pro stálé napětí pro napojení staršího iPhonu.
Mám několik dotazů:
- Nemáte nějaký návod jak to udělat, případně kontakt na někoho kdo s něčím podobným má zde na fóru zkušenosti? (Ústecký kraj, Praha).
- Nevadí stabilně napojený iPhone 3 nebo iPhone 4 na stále napětí, aby byl pořád na 100% nabitý? Jak dlouho může trvat než se začne projevovat někaký problém s napětím, aby mi nevybil baterku v autě? Týden, měsíc bez nastartování/dobití baterie?
- Nemohu tím zbytečně baterku v autě "ničit"? tím že budu mít Iphone pořád zapojený? Nejezdím s autem každý den, jen v podstatě ob 2 až 3 dny, takže jinak bude stát a iphone se z něj jen nabíjet...
PS: ano, je to nutné aby byl iphone stále na nabíječce v autě.
Děkuji za odpověď.
Zásuvka pro iphone (12 v) pod stálým napětím uschovaná
-
- Nováček
Zásuvka pro iphone (12 v) pod stálým napětím uschovaná
Ford Mondeo MK3 2006, 2.2 TDCI, 114 kW, B5Y
- pkadecka
- Test driver
Re: Zásuvka pro iphone (12 v) pod stálým napětím uschovaná
Jak dlouho vydrží autobaterie než se vybije, to záleží na tom, kolik energie ten iphone zbaští. A kolik jí zbaští, to zase záleží na tom, co bude dělat - bude se z něj telefonovat, bude přenášet data? Nebo tam bude jen tak odpočívat? Nejlepší je to změřit pomocí ampérmetru.
Taky bys moh narazit na to, že telefon se v takovém režimu nebude trvale dobíjet. Telefon po připojení na nabíječku sice nabije baterii, ale po ukončení nabíjení se od ní odpojí (vnitřně, elektronicky) a dál už jede jenom z baterie. Tohle je lepší vyzkoušet než věštit z křišťálové koule. Každý telefon to má jinak.
Obecně auto, pokud měsíc stojí, nemusí jít nastartovat, baterii dokážou vybít i obvody v autě (přijímač centrálu, autorádio). Autobaterie taky není 100% nabitá, může mít jen poloviční kapacitu (a to může mít i stářím) a nemusí se vybít úplně na 0, aby byl problém auto natočit.
Taky bys moh narazit na to, že telefon se v takovém režimu nebude trvale dobíjet. Telefon po připojení na nabíječku sice nabije baterii, ale po ukončení nabíjení se od ní odpojí (vnitřně, elektronicky) a dál už jede jenom z baterie. Tohle je lepší vyzkoušet než věštit z křišťálové koule. Každý telefon to má jinak.
Obecně auto, pokud měsíc stojí, nemusí jít nastartovat, baterii dokážou vybít i obvody v autě (přijímač centrálu, autorádio). Autobaterie taky není 100% nabitá, může mít jen poloviční kapacitu (a to může mít i stářím) a nemusí se vybít úplně na 0, aby byl problém auto natočit.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- viduka55
- Zkušený
Pokud mas v planu z toho udelat sledovaci zarizeni tak je nejjednodussi si ho koupit jinak nekde v navodech u focusu to resil Adow
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?t=29665
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?t=29665
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie

Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie

-
- Nováček
Baterii mam novou, tam by takový problém úplně nebyl...
Ano, jde mi o sledování, je to vcelku pěkný návod, jen je trošku starý a na vyhledávání pomocí GPS mám něco jiného...
Jde mi čistě jen o to nabíjení, případně pokud zde na fóru existuje někdo, kdo to za menší úplatu dělá?
Ano, jde mi o sledování, je to vcelku pěkný návod, jen je trošku starý a na vyhledávání pomocí GPS mám něco jiného...
Jde mi čistě jen o to nabíjení, případně pokud zde na fóru existuje někdo, kdo to za menší úplatu dělá?
- pkadecka
- Test driver
To bys musel napsat, kde bydlíš. Nebo si to vyplnit do profilu. (Stejně tak auto a motorizaci, je to tu zvykem a usnadňuje to komunikaci.)
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
-
- Nováček
Profil jsem si aktualizoval 
Pokud by tady tedy byl někdo, kdo by mi dokázal do Ford Mondeo MK3 nainstalovat do kufru kabel se stálým napětím ideálně USB, ať se mi prosím ozve...
e-mail: disler@seznam.cz

Pokud by tady tedy byl někdo, kdo by mi dokázal do Ford Mondeo MK3 nainstalovat do kufru kabel se stálým napětím ideálně USB, ať se mi prosím ozve...
e-mail: disler@seznam.cz