Autorizované versus neautorizované servisy.
- brava
- Junior

Autorizované versus neautorizované servisy.
V televizi jsem onehdy viděl reportáž o tom, že se je snaha v EU prosadit, aby automobilky poskytovaly servisní know-how i neautorizovaným servisům, které jsou dnes vlastně diskriminovány, jelikož se k těmto informacím, oficiální cestou prý nedostanou. Značkové servisy jsou tudíž ve výhodě, což prý neodpovídá pravidlům volné soutěže v oblasti servisních a opravárenských služeb. Mj. si navrhovatelé od toho slibují (pokud by se to prosadilo) podstatné snížení cen oprav v autorizovaných servisech. Jaký je váš názor?
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

-
pette
- Zkušený

- misoo
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
ak je auto v zaruke, tak autorizovany servis by mal byt samozrejmostou, jednak je to zadarmo a servismeni-menici nevadia. akonahle konci zaruka, siel by som radsej k nejakym odbornikom. este k tomu je to aj lacnejsie. no ale co sa stane ked sa spoji autorizovany servis so skutocnymi odbornikmi co sa do aut vyznaju ? ano, kois banovce !

- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
jasne, cely servis stoji na ludoch. je to z 50% od ludi, z 40% vybavenia servisu a 10% su ostatne drobnostiKota píše:Nejdůležitější je aby mechanici svému řemeslu rozumněli.Blb může bát v autorizovaném, i neautorizovaném servisu a anopak.Ale podle mě stále autorizovaný je dražší.Má větší režii atd.Já jezdím do neautorizovaného...
- brava
- Junior

No, mně by se docela zamlouvalo, pokud by servis umožnil zákazníkovi být např. u garanční prohlídky(kdy se může na vlastní oči přesvědčit, co s autem dělají, co do něho lijí a vůbec, jak s autem zacházejí) a ev. mu k tomu podají i patřičná vysvětlení. Ale to už bych asi chtěl moc. Takových servisů,které toto umožňují, asi v našich končinách moc není.

- brava
- Junior

No jo ,vy kluci slovenský máte Kois v Bánovcích, a jak jsem tak četl, tak tam asi brzy budete jezdit úplně všichni, a ten servis dočista zavalítemisoo píše:ak je auto v zaruke, tak autorizovany servis by mal byt samozrejmostou, jednak je to zadarmo a servismeni-menici nevadia. akonahle konci zaruka, siel by som radsej k nejakym odbornikom. este k tomu je to aj lacnejsie. no ale co sa stane ked sa spoji autorizovany servis so skutocnymi odbornikmi co sa do aut vyznaju ? ano, kois banovce !![]()

-
Wolf2
A co třeba se zeptat ,jestli tam můžeš zůstat u auta při opravě ,ještě se mi to nikdy nestalo ,že by někdo odmítl.(LÍNÁ HUBA HOLÉ NEŠTĚSTÍ)brava píše:No, mně by se docela zamlouvalo, pokud by servis umožnil zákazníkovi být např. u garanční prohlídky(kdy se může na vlastní oči přesvědčit, co s autem dělají, co do něho lijí a vůbec, jak s autem zacházejí) a ev. mu k tomu podají i patřičná vysvětlení. Ale to už bych asi chtěl moc. Takových servisů,které toto umožňují, asi v našich končinách moc není.
Naposledy upravil(a) Wolf2 dne 26.09.2007 23:23, celkem upraveno 1 x.
-
1WELT
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
sak vy mate fokiho predsabrava píše:No jo ,vy kluci slovenský máte Kois v Bánovcích, a jak jsem tak četl, tak tam asi brzy budete jezdit úplně všichni, a ten servis dočista zavalítemisoo píše:ak je auto v zaruke, tak autorizovany servis by mal byt samozrejmostou, jednak je to zadarmo a servismeni-menici nevadia. akonahle konci zaruka, siel by som radsej k nejakym odbornikom. este k tomu je to aj lacnejsie. no ale co sa stane ked sa spoji autorizovany servis so skutocnymi odbornikmi co sa do aut vyznaju ? ano, kois banovce !![]()
. Ale co my v ČR? Do Bánoviec je to pro nás trochu z ruky! Ale nechci tady založit staronovou diskusi na téma: "Dobrý Fordservis v ČR".To se už probíralo jinde. Jen jsem si krapet povzdechnul
- Boban
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Mřesně tak jám když jedu do servisu tak jedině k fokimu.
jinam neé.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Martin41
- Pokročilý

autorizované versus neautorizované servisy
To Boban: No jo, ale co my v Brně a okolí ? K Fokimu je to 3 hoďky tam a 3 zpátky ! A co když nemá zahradu ke stanování ?

Ale vážně: drobnosti si hledím udělat sám, ale kdybych potřeboval opravu, tak nevím asi by mi nic jiného nezbylo než autorizák.
Ale vážně: drobnosti si hledím udělat sám, ale kdybych potřeboval opravu, tak nevím asi by mi nic jiného nezbylo než autorizák.
- Boban
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
To nemá
to mě nenapadlo, on má všude po zahradě samý focusi
no já to mám jen hoďku a půl tak mě až tak nebolí, ale mám návh až pojedš třeba k němu tak tě zvu ke mě do Havl. Brou a skočíme na pívko měl bys to skoro po cestě
sou i takový který za fokim jezdí na servis i z větších dálek.

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Martin41
- Pokročilý

Autorizované versus neautorizované servisy
Bobane na pivko bych s Tebou zašel rád, jen by se ta cesta asi podobala té Švejkově do Budějic !

- pepe123
- Junior

Suhlasim, lebo pri prehliadke povedia pozreli sme to, mate to v poriadku, v skutocnosti na to mrkli a pos..e sa to za mesiac. to je jedno čo to je. na nakoniec to ešte aj zaučtuju.brava píše:No, mně by se docela zamlouvalo, pokud by servis umožnil zákazníkovi být např. u garanční prohlídky(kdy se může na vlastní oči přesvědčit, co s autem dělají, co do něho lijí a vůbec, jak s autem zacházejí) a ev. mu k tomu podají i patřičná vysvětlení. Ale to už bych asi chtěl moc. Takových servisů,které toto umožňují, asi v našich končinách moc není.
Neautorizovaný servis so známym -šikovným a lacným servisákom. To je moj pripad.
Ford Focus combi 1.8 TDDi Ghia, r.v. 1999, black, 66kW
[img:1gcj4sat]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:1gcj4sat]
[img:1gcj4sat]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:1gcj4sat]