miki21 píše: 08.10.2020 07:47
Všichni předpovídali,že to přijde, všichni věděli, že to přijde, ale všichni jsou najednou překvapení. Hlavně,že jsme přez léto podpořili ekonomiku. V Praze jako doma a i to Chorvatsko a spol bylo,tak proč ne.
Já jsem byl v létě v Řecku. A proč? Protože jsem si to objednal a zaplatil už někdy v lednu nebo v únoru, to ještě o pandemii v ČR nikdo nemluvil. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli tam vůbec poletíme a jestli nám to prostě nepropadne. Pojištění storna se na Covid nevztahovalo, jinak obrovská spoluúčast, tzn. i kdybysme to zrušili, přijdeme o několik tisíc. Takže jsme čekali, jak se situace vyvine a naštěstí většina zemí včetně Řecka byla tehdy zelená a cestovat se mohlo. I tak byla zvýšená opatření, roušky, distance 2m, mejt si ruce, desinfekce atd. Žádný covid jsem nechytil, pokud to teda nebyla ta viróza, co jsem měl už na začátku ledna. Od té doby jsem zdráv jak řípa. Od jara většinu času pracuju na homeoffice.
Že ekonomika dostala a dostává na prdel, to je fakt. Vláda vyhodila miliardy za roušky z Číny, fůra z nich byl odpad, vedle toho řada firem počítá ztráty = není z čeho platit daně. Já mám kliku, že pracuju v dost velké korporaci, které se to (zatím) netýká. A druhou kliku mám, že moje práce se dá dělat z domova, ale každej to štěstí nemá, někdo buď zůstal dva měsíce za 50% platu v domácím vězení nebo mu zakázali cestovat za prací přes hranice. Nebo když byly zavřené školy, musel zůstat s dětma doma.