Hlučný motor
- marcelV
- Nováček
Hlučný motor
Dobrý den, od června tohoto roku jsem majitelem svého prvního auta a je to skvělý Ford Focus. Zatím opravdu maximální spokojenost. Jediné co se mi nepozdává, je velká hlučnost po nastartování nezahřátého motoru. Po několika minutách - po zahřátí se motor ztiší a vše je ok. Zůstalo i po výměně oleje.
Je to u Focuce normální, nebo je někde chyba?
Nemám příliš zkušeností, ale do teď jsem jezdil ve více autech a nikde jsem si tak hlasitého motoru po startu nevšiml. Možná jsem to jen nevnímal, tak jak u vlastního auta, ale z venku je to docela zběsilé rachtání.
Dík Marcel
Je to u Focuce normální, nebo je někde chyba?
Nemám příliš zkušeností, ale do teď jsem jezdil ve více autech a nikde jsem si tak hlasitého motoru po startu nevšiml. Možná jsem to jen nevnímal, tak jak u vlastního auta, ale z venku je to docela zběsilé rachtání.
Dík Marcel
Ford Focus 1.6 16 V, combi, 1999
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Marceli, není to žádný hluk, jsou to jen zvýšené otáčky motoru v důsledku seplého sytiče. Tohleto má každé auto, akorát to jde na každém jinak poznat. Po nastartování nech motor bublat cca 10 sekund, pak lehce prošláni plyn a hned pusť otáčky ti automaticky spadnou do normálu. Nebo se jedná o nějaký extra řev? 

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No ještě by to mohl být možná olej, máš tam olej co by tam měl být?
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- marcelV
- Nováček
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- KAPLIS
- Nováček
Jestli myslíš takové to zarachtání po startu (asi 1-2 sekudy), tak to mi občas udělá taky. Mechanik říkal, že to jsou ventily. Je tam hydroštel a někdy chvíli trvá než si to sedne. Jinak ale po startu kromně lehce zvýšených otáček (což dělá každé auto s automatickým sytičem) žádný pazvuk nebo větší hlučnost neslyším (a to mám na pazvuky sluch
)

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To mám taky...Tak ty dvě vteřiny...Takže to se seřizujou ventily?Hmm....good goodKAPLIS píše:Jestli myslíš takové to zarachtání po startu (asi 1-2 sekudy), tak to mi občas udělá taky. Mechanik říkal, že to jsou ventily. Je tam hydroštel a někdy chvíli trvá než si to sedne. Jinak ale po startu kromně lehce zvýšených otáček (což dělá každé auto s automatickým sytičem) žádný pazvuk nebo větší hlučnost neslyším (a to mám na pazvuky sluch)

- KAPLIS
- Nováček
Jestli to chápu dobře, tak ventily jsou ovládány tlakem oleje a po nastartování chvíly trvá něž tam ten tlak dojde. Já to slyším jen někdy většinou to startuje bez toho pazvuku. Jinak když mechanik skádal můj motor, ta mi na otázku jestli bude štelovat ventily řekl, že ne: "je tam hydroštel, trochu to zarachtá a je to ..." . Já mu to docela věřím protože doteď mi motor funguje bezvadně.
- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No nevím....zkuste toto vlákno, malinko sme to řešili...
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... sc&start=0

http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... sc&start=0

Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver