Ahmed píše:chylo píše:Mam to chapat tak ze to este zhavi na plne pecky 1-3 min ? Alebo je to myslene tak ze tolko trva kym je tepli ale v podstate sa postupne ochladzuje. Viem ze zhavy este aj po zhasnuti kontrolky ale netusil som ze az tak dlho.
Vem merak, dej ho na zhavici svicku, nastartuj auto a uvidis

Už jsem to sem někam psal. Ale ještě jednou. Mě to na žárovku (jednoduchá zkošečka) ukáže například u Fiesty že po zhasnutí kontrolky to žhaví ještě cca 10vteřin (léto) a teď dokonce cca15vteřin (měřeno při -5st°C) A to je přesně to žhavení který potřebuju pro start, hlavně u starý Fiesty, jak je tomu u Focuse jsem ještě nezkoušel, neb zatim startuje jak z praku! Ale když jsem si koupil Fiestu, tak hned s prvnímy mrazy byl problem

Startoval jsem tak že hned po zhasnutí kontrolky jsem otočil klíčkem. Pak mi motorář řekl to o tom brzkym zhasínání kontrolky a najednou byl problem fuč. Počkám až zhasne kontrolka, napočítám do deseti a otočim klíčkem!
Takže Ahmed má pravdu....změřit si to, ale myslim že u Focuse to je asi potřeba až v třeskutých mrazech