Cafte,
do chladiaceho okruhu sa mi dostal olej, vyzera to hrozostrasne ked si pomyslim co vsetko musi byt vnutri zasr...te. Docital som sa ze to je sposobene vadnym tesnenim pod hlavou valcov, ale bol by som vdacny ked mi niekto vie odpovedat na par otazok suvisiacich s opravou:
1.Tesnenie pod hl.valcov je jedina mozna pricina? ak nie, co este moze byt problem...
2.Co vsetko treba vymenit pri oprave a co sa da vycistit?
3.ak mate niekto takuto skusenost(alebo odhad), kolko mozem ocakavat ze bude stat oprava...
Vsetkym vrela vdaka za relevantne odpovede....
Olej v chladiacom okruhu
- jaskop
- Nováček
Olej v chladiacom okruhu
FoFo Combi, 1.8 TDDi, 66kW, 6/2001
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- olso
- Nováček
Re: Olej v chladiacom okruhu
Ja mam ako tak skusenosti na benzine, neviem ako je to u diesloch, ale snad rovnakojaskop píše:Cafte,
do chladiaceho okruhu sa mi dostal olej, vyzera to hrozostrasne ked si pomyslim co vsetko musi byt vnutri zasr...te. Docital som sa ze to je sposobene vadnym tesnenim pod hlavou valcov, ale bol by som vdacny ked mi niekto vie odpovedat na par otazok suvisiacich s opravou:
1.Tesnenie pod hl.valcov je jedina mozna pricina? ak nie, co este moze byt problem...
2.Co vsetko treba vymenit pri oprave a co sa da vycistit?
3.ak mate niekto takuto skusenost(alebo odhad), kolko mozem ocakavat ze bude stat oprava...
Vsetkym vrela vdaka za relevantne odpovede....
1.Prehrieva sa ti to, alebo mas cokoladovu emulziu miesto oleja? Ak ano je to najskor tesnenie pod hlavou (80%) hlava (10%) nieco ine (10%)
2.Ak je to tesnenie tak vymena tesnenia a prebrusenia hlavy(vacsinou), vymena oleja+filtra a chladiacej kvapaliny
Nie som mechanik, ale toto ma napadlo ako prve, menil som tesnenie na minulom aute-benzin. Je dolezite aj zistit pricinu preco prasklo, vacsinou praskne ked sa auto prehreje, naleje sa do zohriateho studena voda (to praskne niekedy aj hlava) alebo len tak... Snad ti to trochu pomoze
Ford Focus II 1.6TDCi, 109k, Generation X, Sea Grey Wagon
Ford Focus Combi I 1.6, r.v. 2004 - kralovska modra, Fiat Grande Punto 1.2 rodicovske - silver
Ford Focus Combi I 1.6, r.v. 2004 - kralovska modra, Fiat Grande Punto 1.2 rodicovske - silver
- jaskop
- Nováček
v nadrzke na chlad.kvapalinu mam ciernu zmes oleja, uz som volal do servisu, vraj to byva tesnenim... vraj by sa to malo dat spravit do ca 5000,- ,dam vediet potom detajly...
Zatial sa neprehrieva, teplota stupne tak ca do 1/3stupnice a tam sa drzi - ale ktovie co by to spravilo v lete...
ktokolvek mate nejaky postreh/napad/skusenost som stale otvoreny rozumnym radam a prispevkom...
Dik, jaskop
Zatial sa neprehrieva, teplota stupne tak ca do 1/3stupnice a tam sa drzi - ale ktovie co by to spravilo v lete...
ktokolvek mate nejaky postreh/napad/skusenost som stale otvoreny rozumnym radam a prispevkom...

Dik, jaskop
FoFo Combi, 1.8 TDDi, 66kW, 6/2001
- jamaka
- Test driver
a aj nemusi to byt tesnenim. pozri tu http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... 6&start=30
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002