Xenonove predni svetla
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jen dodám, že na té poslední fotce je krásně vidět daleko víc dál, ale foťák to prostě neveme, je také krásně vidět bez oslnění, je prostě hrana a nahoru ani prd. 

Naposledy upravil(a) Boban dne 14.12.2007 19:03, celkem upraveno 1 x.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
teda moc pěkně to svítí ve skutečnosti to musí svítit ještě líp 

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, ale to už psal i Radek.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tomu moc nerozumím, můžeš mi to trochu upřesnit. 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dovolim si pouzit prispevok misoo-a z moje.auto.cz:Boban píše:Tomu moc nerozumím, můžeš mi to trochu upřesnit.
"nechcem sa vam hosi votret do debaty (chiron a Lucky11), tak pisem tu. neda mi napisat par slov, skusenosti s xenonami. jazdil som s oboma typmi svetiel a musim povedat, ze ovela viac mi vyhovuju klasicke. svietia sice trochu slabsie, no je tam zasadny rozdiel v "ukonceni osvetlenej plochy". pri xenonoch je hranica medzi osvetlenym a neosvetlenym priestorom velmi kratka. nie je vidno poriadne do dialky, predmety sa akoby "vynaraju z tmy" co je podla mna dost nebezpecne. sice vidim ten kusok pred autom perfektne, ale do vacsej dialky neni vidno takmer nic. pocas jazdy s xenonami som podvedome stale prepinal na dialkove, aby som videl co sa predo mnou vlastne deje. s klasickymi svetlami som videl akoby prirodzene viac do dialky a nemal som vobec potrebu zapinat dialkove. ten prechod medzi tmou a svetlom je tam vacsi a plynulejsi. su to zakony optiky a vlastnosti ludskeho oka, s tym sa neda nic robit. vyhodu xenonov vidim iba vo vacsej ochote aut uhybat sa na dialnici. aj keby boli xenony bez priplatku, urcite by som volil klasicke svetla. tos moj nazor...

Proste xenony maju malu hranicu medzi svetlom a tmou. Vidis perfektne na napr. 50m, ale co je na 51metri, to uz nevidis. Halogen, resp. svetla bez sosoviek maju ten prechod plynuly, vidis vela, menej, najmenej, tma a xenon ma svetlo - tma.
Ci s tym nemas problem?
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Víš, tak to ti nedokážu potvrdit ani vyvrátit, já s klasickou parabolou jezdil naposledy tak v květnu a nedokážu fakt porovnat, jinak mezi, žárovkou H7 v čočce a xenonem v čočce je určo rozdíl, ale v tom že s xenonem vidíš jasněji na vzdálenost kde už H7 nestačili a to je možná ten přechod. dám vědět až vyjedu někam za město kde nepotkáváš auta a není to osvětlený něčím jiným.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
triplejay: no ja chapem misoovu citaciu tak, ze s klasickymi svetlami nepotrebuje pouzivat dialkove, neviem teda ako jazdi v noci, ale ja v momente ked nikto nieje v protismere, tak okamzite zapinam dialkove (nemam xenony). Proste ked idem uz len predpisovych 90, tak bez dialkovych je to vzdy o tom, ze ides do slepa, vobec nemas sancu vidiet prekazku tak, aby si stihol rozumne reagovat. Dialkove vypinam iba ked je niekto v protismere, alebo vojdem do osvetlenej obce (v neosvetlenej obci ich zapinam tiez, pretoze nikdy nevies aky ozran sa vala uprostred cesty pripadne aj s bicyklom)
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No nejsem odborník, ale jak je tu popisováno, že xenon má světlo/tma a halogen světlo/míň světla/šero/tma ..tak s tím souhlasím ..mám k tomu jen jednu výhradu a to podstatnou.. když vyměníš ve světle halogen za xenon, tak konečná hranice osvicení musí zůstat stejná (to zajišťuje optika) ale tam kde je u halogenu už šero, tam je u xenonu pořád ještě jasné světlo.. Halogen prostě nemá ten výkon na to aby i na konci osvětleného prostoru udělal jasnou hranici tma/světlo..
toť můj názor..
toť můj názor..
Naposledy upravil(a) giacomo dne 14.12.2007 15:47, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Suhlasim... Ale prave to je "neprijemne" na xenone, ze je tam to seknutie. Pri parabole je ten prechod plynuly, a preto prirodzenejsi... Predsa len aj ked nevidis uplne, vnimas este obrysy a pod.
Ako pises ty, halogen osvetluje s klesajucou intenzitou od 0-50m a xenon s konstantnou intenzitou od 0-50, ale dalej je tma... Je to proste len neprijemne pre oko, funkcne to je myslim v poriadku
Ako pises ty, halogen osvetluje s klesajucou intenzitou od 0-50m a xenon s konstantnou intenzitou od 0-50, ale dalej je tma... Je to proste len neprijemne pre oko, funkcne to je myslim v poriadku
- jamaka
- Test driver
No neviem, ale asi je jedno ci ti to do 50m stmavuje, alebo svieti do 50, aj s jednym aj s druhym aj tak nic za tych 50m nevidis, tak? A to ze niekto dokaze jazdit bez pouzivania dialkovych (sorry misoo) je macher na 1. Ja to nedokazem a to mam aj xenon a to som mal aj sosovku a aj obycajne svetla. Na to su to dialkove aby si videl do dialky, nie len kusok pred seba.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Test driver
S klasickýma světlama jsem taky jel už hodně dávno, takže taky nemám srovnání. Ale ničeho "nepříjemnýho" jsem si nevšim. A to těď jezdím schválně většinou bez dálkových, protože ty světla pořád studuju a zkoumám. Tenhle přechod je dobře vidět když se svítí z blízka na zeď (dole světlo/ostrá hrana/nahoře tma), ale na těch 50m se ta hrana rozptýlí a ten přechod určitě není tak hroznej. Schválně se na to při svým zkoumání zaměřím.
Boban: myslel jsem, že ty 4300K jsou víc do žluta. Podle těch fotek to vypadá skoro stejně jako ty moje. A co ta žlutá parkovačka? Taky tě tak trápí jako mě?
Boban: myslel jsem, že ty 4300K jsou víc do žluta. Podle těch fotek to vypadá skoro stejně jako ty moje. A co ta žlutá parkovačka? Taky tě tak trápí jako mě?
-
- Test driver
skor to chapem tak, že možno pre oko je prirodzenejsie, ak vidí horizont, ktorý sa pomaly straca, ak svetlo-tmu, pretoze je zložite pre oko s jasneho svetla vidiet hned tmu, ak ked sa pomaly zošeruje, tak šošovka sa otvorí viac a vidí v podstate viac..mne osobne xenony nevadia, ale uznávam, že pred autom je až neprirodzene silne svetlo a za 50m uplna tma