tak vcera som mal moznost absolvovat cca. 350km v novom mondeu, kmobiku. Bohuzial iba vo vybave Core a s 1.8tdci. Motor na toto auto uz trosku slabsi, ale nejaku dynamiku to aj tak malo, moj focus by ho vsak dal (predsalen hmotnost je hmotnost).
Podvozok z hladiska komfortu velmi prijemne nastaveny, bohuzial majitel bol so mnou a aj ked je to firemne auto, tak nechcel, aby som ho moc trapil

. Trosku tvrdsi by mne osobne ale nevadil, je to o preferenciach.
Velkost toho auta v interiery je uzasna, proste podla mna idealne rodinne auto v pripade, ze mate 2 deti a chcete ist na dovcu.
Trochu ma prekvapil interier. Auto ma necele dva mesiace (7500km) a uz vypadla z C stlpika nejaka umelohmotna "zatka". Nestudoval som, na co tam je, ale vysela na kabli. Dalej problem so senzorom zapnutia bezpecnostneho pasu u vodica. Sam od seba sa v nedefinovanych intervaloch "spustal". Posobilo to dost rusivo.
Inak odhlucnenie by som pri porovnaniach s BMW a MB cakal mozno este trosku lepsie, ale inak to bolo viac nez uspokojive. Aerodynamicky hluk minimalny aj pri cca. 160-170km/h, akurat motor ma ten svoj hlupy dieslovy prejav, ktory nebol rusivy, ale pocut ho bolo.
Osobne by som do tohto auta siel, ale radsej do cca. 1 rocneho, so silnejsim motorom a v trochu lepsej vybave. Podla mna automaticka klima do tejto triedy uz rozhodne patri, audio system by si zasluzil tiez viac a pre priame porovnanie s konkurenciou BMW a MB (zabudnuc na VW Prasat) by to chcelo take malickosti ako dazdovy senzor, vyhrievanie celneho skla, zadne okna v elektrike... Ale zvezenie to bolo velmi prijemne a o to v konecnom dosledku ide.