Jiri02 píše:Prosim o radu od nekoho, kdo ma zkusenosti s cestovanim do Parize: Podle
http://www.autoroute.fr vyjde dalnicni poplatek na jednu cestu ze Strasburku do Parize na 33,10 EUR, coz je cena hotelu F1 pro 3 lidi/noc. Zda se mi to moc drahe. Co si myslite Vy? Lze jet rozumne uvedenou trasu mimo dalnici? Ja jsem pred cca 10lety jel ze Saarbrückenu do Parize a bylo to dost o nervy pres spoustu obci. Z Parize do Strasburku to slo celkem rychle, ale je to davno.
kdyz jsme jeli do Parize pred jeden a pul rokem, tak jsme resili to same, vyresili jsme to tak, ze jsme jeli pres Luxemburg, pak Reims a spodkem do Parize, platili jsme jenom posledni nekolikakilometrovy usek primo do Parize, kdy jsme se napojili na A4. Do Reims v pohode, ale od Reims do Parize spodem po okreskach krasna cesta, vinice, romantika jak pise chmelko, ale casove narocne. Nazpatek jsme uz spechali, tak jsme zaplatili myto do Reims a pak jeli opet nahoru na Luxemburg, abychom se vyhli francouzskym dalnicim a dalsimu placeni myta. Treba jsme nechapali, ze francouzi chcou za ty jejich dalnice tolik penez (a jejich stav neni uplne nejlepsi) a pritom ve srovnani treba s Nemeckem je to nesrovnatelne, kde jsou dalnice zadarmo a v nejlepsim stavu, alespon tedy to, co jsem mel moznost po ceste videt. Mozna jsme byli ale pouze nakrmeni kvalitou nemeckych dalnic a ty francouzske se nam proto zdaly byt horsi, zejmena, kdyz jsme za ne museli platit