Při řízení brýle vs. čočky
- KASHA
- Pokročilý

Při řízení brýle vs. čočky
Napadlo mě, že by bylo zajímavý zjistit, kolik z Vás používá při řízení dioptrické brýle nebo kontaktní čočky a jak to máte vůbec s používáním brýlí v autě celkově?
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
), GHIA...kůže, navi...bla bla bla
- Mata
- Pokročilý

Re: Při rízení brýle vs. čočky
já mám v řidičáku přímo napsáno "brýle nutné" - a ani bych si bez brýlí jet netroufla, ne že bych byla takovej poseroutka, ale s pěti dioptriema toho člověk bez brýlí moc nevidí
čočky jsem nikdy nenosila a nenosím - brýle jsou už prostě za ty léta součást mýho obličeje...
o čem ale už druhým rokem uvažuju a nemůžu se k tomu rozhoupat jsou dioptrické sluneční brýle...
čočky jsem nikdy nenosila a nenosím - brýle jsou už prostě za ty léta součást mýho obličeje...
o čem ale už druhým rokem uvažuju a nemůžu se k tomu rozhoupat jsou dioptrické sluneční brýle...
- KASHA
- Pokročilý

Re: Při řízení brýle vs. čočky
No já to v původním řidičáku měl, ale do novýho mi to už nedali, protože fakt je ten, že kontrolovat řidiče jestli má čočky nebo ne je fakt dost nemožný.
Jinak brýle dioptrický sem nosil a přesedlal sem na čočky (NAPROSTA SPOKOJENOST) a na čočky z důvodu slunečních brýlí, protože diopt. slun. brýle --> velice omezený výběr a s vkládacíma sklíčkama, docela težký a tahají za uši.
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
-
chmelko
- Test driver

jak to, že nemožne?? každy policajt ma predsa ukazováčik na pravej ruke

- misoo
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
prispejem aj ja mojou optikou... dioptricke (zatial) nemam, ale bez slnecnych si jazdu v aute (okrem noci) neviem predstavit. vzdy aj ked je len trochu svetlo musim mat slnecnu optiku. lepsie sa mi jazdi, som si tak navykol ako napr. na pas
a ked aj vcedula povedal, ze si ma bez bryli v aute nevie predstavit, tak ho predsa nemozem sklamat !! 
trochu ma mrzelo, ze v sport vybave nebol drziak na okuliare nad dverami. nechapem preco, ved su aj sportove okuliare
tak som si ho musel dat domontovat (origos vo forde za 2 litriky)
inac co sa tyka dioptrii, tak by som si to dal rozhodne operovat. teraz to uz robia bezne a cenovo to vyjde ovela menej ako kazdu chvilu dokupovat nove okuliare alebo sosovky. poznam vela ludi co to absolvovali a nemozu si to vynachvalit. samotna operacia vobec neboli, jedine nasledujucich par dni je z vas slepec a boli to, ale potom je cely zivot klud

trochu ma mrzelo, ze v sport vybave nebol drziak na okuliare nad dverami. nechapem preco, ved su aj sportove okuliare
inac co sa tyka dioptrii, tak by som si to dal rozhodne operovat. teraz to uz robia bezne a cenovo to vyjde ovela menej ako kazdu chvilu dokupovat nove okuliare alebo sosovky. poznam vela ludi co to absolvovali a nemozu si to vynachvalit. samotna operacia vobec neboli, jedine nasledujucich par dni je z vas slepec a boli to, ale potom je cely zivot klud
- PedroH
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Tak já nemám v řidičáku nic napsané, ale na řízení v autě používám brýle. Jsou kombinované se slunečními (transitions čočky), takže není problém. Ale jinak doma a v práci je nenosím, ani když jdu do města nebo pokud neřídím. To si vezmu sluneční klasické - zrcadlovky. Ono ty pohledy na okolojdoucí slečny a mladé paní se musí trošku skrýt

- Fokal
- .

- Kontaktovat uživatele:
Jedině čočky, doma brýle
O operaci zatim nepřemýšlím, protože pro mě je to cca 20tis. jedno oko a je to na revers 
ST150
- KASHA
- Pokročilý

No vidím, že Vás to docela chytlo, o operaci taky moc nepřemýšlím, přece jenom je to zásah do oka a každej nato může být náchylný jinak. Každopádně jak je sluníčko, tak 100% sluneční brýle, jinak by to nešlo. Má někdo z Vás zkušenosti se spešl brýlemy do noci? sou myslím žluté a měli by projasňovat stíny, podobné jsem měl pučené když sem jezdil v noci na kole a byli super.
- Dany
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Používám brýle. Popravdě bych taky rád čočky, ale připadá mi to jako zdržení se s tím pořád patlat. Ve slunných dnech používám sluneční klip, je to fakt dobrá věc 
- Mata
- Pokročilý

to Kasha: není to moje osobní zkušenost, ale manžel hodně jezdí na kole a právě si tyhle "oranžové" brýle do šera chválil...
- deekay
- Junior

Ja nosim normalne i v aute bryle. Jednodenni cocky beru jen vyjimecne, pokud by me bryle prekazely. V aute mam jeste jedny dioptricke zatmavene bryle, takze i to mam poresene, jen prehodim optiku.
- Fokal
- .

- Kontaktovat uživatele:
Bez slunečních brýlí nemůžu jezdit za slunce, jinak je to utrpení, protože oko s čočkou je ještě náchylnější na sluneční paprsky. Čočky maji při řízení jednu výhodu, že se nemusí tolik kroutit s hlavou, protože vidíte do všech úhlů, brýle mají přece jenom na krajích "mrtvý úhel" 
ST150
- KASHA
- Pokročilý

No souhlasím s Tebou, čočky používám opravdu krátce cca tři měsíce a musím je jenom chválit, protože při nošení obrouček pořád víš o nějaké oční vadě (periferně vnímáš, že vidíš špatně), kdyžto s čočkama máš prostě pocit, že nemáš vůbec žádnou vadu, ale když je večer sundáš, tak si připadáš jak slepecFokal píše:Bez slunečních brýlí nemůžu jezdit za slunce, jinak je to utrpení, protože oko s čočkou je ještě náchylnější na sluneční paprsky. Čočky maji při řízení jednu výhodu, že se nemusí tolik kroutit s hlavou, protože vidíte do všech úhlů, brýle mají přece jenom na krajích "mrtvý úhel"
- petersbond
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem taky pro čočky. Je pravda, že na slunce člověk reaguje citlivěji, takže sluneční brýle nosí častěji.(ale zase může člověk mít zrcadlovky a koukat kam se zachce)
A Dany to patlání je jen ze začátku než si zvykneš - začneš tak půlhoďkou a skončíš na minutce

A Dany to patlání je jen ze začátku než si zvykneš - začneš tak půlhoďkou a skončíš na minutce
byl Ford Focus I combi 1.8, 85kW Ghia 07/99
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
- KASHA
- Pokročilý

Joo joo, souhlas, nejdřív to trvalo tak 4 minuty, a teď prc prc a jeto tam dvakrtá mrknu a desepetersbond píše: A Dany to patlání je jen ze začátku než si zvykneš - začneš tak půlhoďkou a skončíš na minutce![]()