Střikani dutin
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Střikani dutin
pelen já když dělal svojí 120LS tak sem míchal vše co bylo mastný a dával i trafo olej, te ještě mám , ale mám strach ho použít, prý je při odpařování hodně karcinogení, ale ten vyleze i na střechu !!!!
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Neviete odporucit nejaku dobru dielnu kde vystriekaju dutiny? Sam sa na to neodvazujem.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373
- Don
- Junior
Kde všude se vrtají díry pro vysříkání dutin? Nemáte někdo nějaké schéma?
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Done já vrtal jen do dveří a to jen protože se mi nechtělo rozdělávat tapec jináč se dá všude dostat, je to sice jak hledat jehlu v kupce sena, kdybych si při tom psal cesťák na nohy sem pěkně ve vatě
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Urcite to bude zajimat vice lidi, kdyz se zeptam, na co presne je to strikani dutin? Vim jen, ze na zastaveni rezaveni. Diky za podrobnejsi info. Mam 5-ti leteho fofana a pochybuju, ze se nekdy dutiny strikaly.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 9letýho a stříkal sem je už 2x , já to dělám né pro zastavení, ale aby se mi tam ta koroze vůbec nedostala , je to super věc, čím víc mastný tím lepší, po dovolený budu pokračovat na zdviži, rozmýchaný vosk do dutin + vazelína A00 + tech. benzín
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Don
- Junior
No, tos mi teda pomoh´Boban píše: jináč se dá všude dostat, je to sice jak hledat jehlu v kupce sena,
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No prozatím moc, né, ale až to budu dělat tak to nafotím kam sem všude stříknul, bude to, ale na konci prázdnin.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Don
- Junior
Dveře jsem rozebíral, protože jsem musel vymýt a namazat zámky. Takže jsem je při tý příležitosti vystříkal. Mě jde hlavně o prahy a sloupky. Je v prahu nějaká výztuha? Někde to navrtat taky můžu, ale aby to bylo na správným místě.
- Mošna
- Nováček
Protože jsme stříkali dutiny o víkendu, říkal jsem si, že bych se mohl podělit o zkušenosti a přidat malou fotostory.
Na stříkání dutin není nikdy pozdě, pokud je na autě ještě více plechů jak rzi. Takto vypdá můj Fokál po 7 letech:
První den jsme ocelákem (na větší puchýře se dá použít třeba dláto) a benzinem ošetřili a nastříkali Tlumexem podvozek a nápravy.
(kliknutím se obrázky zvětší) Druhý den jsem natřel prahy zespodu štětkou (od ruky) po hranu, tak aby to nebylo vidět a šli jsme na stříkání dutin. Na to používáme takové udělátko z hasičáku (zjistil jsem, že foto nemám) do kterého se nalije Rezistin, připojí se na kompresor a stříká se 5mm tenkou, asi 2 m dlouhou hadičkou s mnohasměrnou tryskou, která se dostane opravdu všude. Nikde jsme vrtat nemuseli:
Prahy mají záslepky ve 3/4 délky zespodu:
Přední sloupky mají záslepky, kterými se dá prostor vystříkat.
Prostřední sloupky jsme nestříkali, protože za záslepkama je naviják bezpečnostního pásu.
Zadní část jsme vystříkali z prostoru kufru malými otvory.
(viz šipky) Sundat tapec ze dveří bylo to nejjednodušší, a nejpohodlnější řešení. (Krom toho jsem potřeboval opravit pravé zpětné zrcátko, na které mi u Kika v Brně spadla skříň 35kg! Zrcátko ustálo, ale lehce se viklal plast, což se mi podařilo opravit a taky jsem chtěl poměřit krytky zámků přeních a zadních klik dveří, abych si mohl zaslepit přední zámky, ale to vše je jiná story.) Ve finále jsme vystříkali dutiny náprav a podvozku a ošetřili prostor motoru.
Na závěr tohoto příběhu bych dodal, že je to ku****ká práce, kterou bych nikomu nedělal ani za 3k, leda že bych to začal šidit. Dost časově náročné je také finální čištění. Dobu práce jsem neměřil, ale počítám víc jak 10 hodin. Je výhodou, když to dělají dva lidi. Jeden stříká = celý zadělaný a jeden pomocník, který otevírá dveře míchá barvu, popojíždí a pod = celý čistý.
Jako bonus mi teď můj Fokál bude nějakou dobu smrdět, jako stará stodváca , ale to už se nedá nic dělat, důležité je, že jsem udělal něco pro jeho zdraví.
Snad tento návod někomu pomůže se odhodlat k tomuto hrdinskému činu.
Na stříkání dutin není nikdy pozdě, pokud je na autě ještě více plechů jak rzi. Takto vypdá můj Fokál po 7 letech:
První den jsme ocelákem (na větší puchýře se dá použít třeba dláto) a benzinem ošetřili a nastříkali Tlumexem podvozek a nápravy.
(kliknutím se obrázky zvětší) Druhý den jsem natřel prahy zespodu štětkou (od ruky) po hranu, tak aby to nebylo vidět a šli jsme na stříkání dutin. Na to používáme takové udělátko z hasičáku (zjistil jsem, že foto nemám) do kterého se nalije Rezistin, připojí se na kompresor a stříká se 5mm tenkou, asi 2 m dlouhou hadičkou s mnohasměrnou tryskou, která se dostane opravdu všude. Nikde jsme vrtat nemuseli:
Prahy mají záslepky ve 3/4 délky zespodu:
Přední sloupky mají záslepky, kterými se dá prostor vystříkat.
Prostřední sloupky jsme nestříkali, protože za záslepkama je naviják bezpečnostního pásu.
Zadní část jsme vystříkali z prostoru kufru malými otvory.
(viz šipky) Sundat tapec ze dveří bylo to nejjednodušší, a nejpohodlnější řešení. (Krom toho jsem potřeboval opravit pravé zpětné zrcátko, na které mi u Kika v Brně spadla skříň 35kg! Zrcátko ustálo, ale lehce se viklal plast, což se mi podařilo opravit a taky jsem chtěl poměřit krytky zámků přeních a zadních klik dveří, abych si mohl zaslepit přední zámky, ale to vše je jiná story.) Ve finále jsme vystříkali dutiny náprav a podvozku a ošetřili prostor motoru.
Na závěr tohoto příběhu bych dodal, že je to ku****ká práce, kterou bych nikomu nedělal ani za 3k, leda že bych to začal šidit. Dost časově náročné je také finální čištění. Dobu práce jsem neměřil, ale počítám víc jak 10 hodin. Je výhodou, když to dělají dva lidi. Jeden stříká = celý zadělaný a jeden pomocník, který otevírá dveře míchá barvu, popojíždí a pod = celý čistý.
Jako bonus mi teď můj Fokál bude nějakou dobu smrdět, jako stará stodváca , ale to už se nedá nic dělat, důležité je, že jsem udělal něco pro jeho zdraví.
Snad tento návod někomu pomůže se odhodlat k tomuto hrdinskému činu.
- fokusacik
- Nováček
[quote="Mošna"]Protože jsme stříkali dutiny o víkendu, říkal jsem si, že bych se mohl podělit o zkušenosti a přidat malou fotostory.
Ty tvoje fotky jsou drastický, klasik by řekl "palááma, patlááma", měl jsi to i na zadním nárazníku a ty dveře taky dobrý, asi jsi to umejval dýl než stříkal. Jinak díky uklidnil jsi mě s těma tapecama dveří, že jdou sundat jednoduše. Pokud je nesundáš, tak to nikdy nevystříkáš perfektně v té spodní hraně, kde se nejvíc drží voda.
Ty tvoje fotky jsou drastický, klasik by řekl "palááma, patlááma", měl jsi to i na zadním nárazníku a ty dveře taky dobrý, asi jsi to umejval dýl než stříkal. Jinak díky uklidnil jsi mě s těma tapecama dveří, že jdou sundat jednoduše. Pokud je nesundáš, tak to nikdy nevystříkáš perfektně v té spodní hraně, kde se nejvíc drží voda.
- CODY
- Junior
"Mošna" napsal:
Protože jsme stříkali dutiny o víkendu, říkal jsem si, že bych se mohl podělit o zkušenosti a přidat malou fotostory.
Druhý den jsem natřel prahy zespodu štětkou (od ruky) po hranu, tak aby to nebylo vidět a šli jsme na stříkání dutin.
A po kolikáté jsi tuto procedůru prováděl. Jestli jsem to z příspěvků pochopil, tak stačí cca jednou za 4 roky.
A ten tlumex se může nastríkat na celý spodek. Nebo je třeba se něčemu vyhnout. Je mi jasný, že na výfuk to nepatří Dík. Jo a stačí na ty cca dva nátěry ta 2 kg plechovka nebo mám vzít víc?
Druhý den jsem natřel prahy zespodu štětkou (od ruky) po hranu, tak aby to nebylo vidět a šli jsme na stříkání dutin.
A po kolikáté jsi tuto procedůru prováděl. Jestli jsem to z příspěvků pochopil, tak stačí cca jednou za 4 roky.
A ten tlumex se může nastríkat na celý spodek. Nebo je třeba se něčemu vyhnout. Je mi jasný, že na výfuk to nepatří Dík. Jo a stačí na ty cca dva nátěry ta 2 kg plechovka nebo mám vzít víc?
- funes30
- Junior
Chtěl bych se zeptat,chci si natřít podvozek po zimě.
Co mi doporučíte,kámoš mi poradil TLUMEXEM,můžu tím natřít celý podvozek,a kolik toho budu asi potřebovat?Díky za každou radu
Co mi doporučíte,kámoš mi poradil TLUMEXEM,můžu tím natřít celý podvozek,a kolik toho budu asi potřebovat?Díky za každou radu
-
- Test driver
osobne by som bol velmi opatrný pri natierani 10 ročneho auta..je potreba to viac ako na 100% vyčistit a odrezit, stat sa ti može ,že ak zamazneš nejake postižene miesto, tlumex len pomože v diele skazy
- funes30
- Junior
No,on ten podvozek nevypada,že by korodoval,ale natřít by asi potřeboval,rezavé byli nápravy a ty jsem zatím natřel základem,a pak půjdou do černé barvy.
Takže TLUMEXEM to můžu natřít?
Takže TLUMEXEM to můžu natřít?