žárovky - info v 1. príspevku
- PePe_tdci
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
Re: žárovky
Tak jsem zkoušel reklamovat ty Philips Extreme Power(+80%) u A.T.U. Tam mi řekli, že potřebujou ještě druhou do sady, aby to mohli poslat do německa na posouzení.. Prý pouze jedna poslat nejde. Tak počkám až prdne i druhá a poinformuju jak to dopadlo. Jinak kupoval jsem je v lednu.
- staroch
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
to jsem zvědav jak dopadneš.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
- ClairVOYanT
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Tak ja mam se svyma LightDay za sebou zatim 15000km a obe jsou ok. Daval jsem je tam v puli dubna.
- pppavel
- Junior

To jsi za 3 měsíce najel 15 tis.km nebo jsi chtěl napsat 1 500km?ClairVOYanT píše:Tak ja mam se svyma LightDay za sebou zatim 15000km a obe jsou ok. Daval jsem je tam v puli dubna.
Ford focus 1.6 kombi,rv99,ghia,PC,vyhř.čelní sklo-tmavě modrá metalíza-aktuální spotřeba 6,9 l/100km

GALERIE- https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=8925 -GALERIE

GALERIE- https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=8925 -GALERIE

- ClairVOYanT
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
edit zewl: smazana citace, diskuze navazuje, netreba citovat prispevky nad sebou
To jsem najel
. Dojizdim celkem daleko do prace ... A jeste mam jezdeni kolem. Posledni dobou si vic pripadam jako ridic ...
To jsem najel
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
no ClairVOYanT opravdu najede rocne 60.000 km. To je prave ten clovek, na ktereho si vzdycky vzpomenu, kdyz vidim v bazaru TDxi z roku treba 2002 (6 let stary) a najeto 96.000 kmpppavel píše:To jsi za 3 měsíce najel 15 tis.km nebo jsi chtěl napsat 1 500km?
- ClairVOYanT
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
edit zewl: smazana citace, diskuze navazuje, netreba citovat prispevky nad sebou
. No ale ted potrebuje fofik fokiho, pac mu par veci ne zcela beha jak s nim vsade litam 
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
no hlavne, ze ti aspon drzi ty zarovky, nedovedu si predstavit, ze by ti rupaly po par tisicich u tvyho nabehu km 
-
Wolf2
Já jen ,abych upřesnil ,když tady přepočítáváte výdrž žárovek na kilometry ,ono NEzáleží na ujetí XXX kilometrů ,ale na počet zapnutí žárovek .A jedna kontrolní otázka ,komu odejdou dříve žárovky :člověku ,který najede např.5000km a zapne světla 50 X ,nebo člověk ,který ujede 5000km a zapne žárovky 200 X hmmm ??????? 
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
jj, pravda. Taky ale je rozdil, kdyz nekdo najede mesicne 200 km (2 jizdy) a kdyz nekdo mesicne 5000 km (50 jizd). Proto udaj o najetych km je vicerikajici nez jen pocet mesicu. Takze lidi, odted piste jenom pocet zapnuti svetel 
-
Wolf2
tak na to jsem zvědavej ,kdo to bude evidovat a počítat kolikrát zapne světla
Bude lepší investovat do předřadnýho odporu ze Škodovky a bude výdrž min 2 x až 3 x větší ,tomu věřím

- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
sorry, já zapomněl, kdy jsem žárovky nasadil
myslím, že už se upínáte na ........

myslím, že už se upínáte na ........
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- staroch
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Není pravda, že je ¨životnost počítána jen na počet zapnutí, ani jen na dobu svícení.
Ale oba aspekty žárovku ovlivňují dost a to v poměru 1hodina svícení ovlivní žárovku tak jako 10 zapálení (u H*), u W5W a podobných malých je 10hod = 10zapálení. Zjištěno u nás na zkušebně na etaloních žárovkách.
Ovšem pro amatérské propočty bych se tím asi tak do detailu nezabýval. To až kdyby s tím někdo blikal jak o život, tak vznikne vážný nepoměr.
Kdyby ale někoho zajímalo, tak také bylo zjištěno, že žárovky si udrží stejný světelný tok jen 10 hodin (nemusí být na jedno zapálení) a po té době se začíná npomalu - zpravidla zesilovat. Někdy zeslabovat - to když se sklo začoudí.
Ale oba aspekty žárovku ovlivňují dost a to v poměru 1hodina svícení ovlivní žárovku tak jako 10 zapálení (u H*), u W5W a podobných malých je 10hod = 10zapálení. Zjištěno u nás na zkušebně na etaloních žárovkách.
Ovšem pro amatérské propočty bych se tím asi tak do detailu nezabýval. To až kdyby s tím někdo blikal jak o život, tak vznikne vážný nepoměr.
Kdyby ale někoho zajímalo, tak také bylo zjištěno, že žárovky si udrží stejný světelný tok jen 10 hodin (nemusí být na jedno zapálení) a po té době se začíná npomalu - zpravidla zesilovat. Někdy zeslabovat - to když se sklo začoudí.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

- awas
- Nováček

Taky trochou do mlýna.Koupil sem v březnu letošního roku žárovky OSRAM NIGHT BREAKER a po třech měsících jsou obě v spálený.Na žárovky za 420kč trochu málo.Jdu reklamovat.
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000