žárovky - info v 1. príspevku

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Peter5
Junior
Junior

Re: žárovky

Příspěvek od Peter5 » 27.08.2008 18:38

Tak to si ich hned aj objednam a az ma raz niekto nastve tak mu ich podarujem. :twisted:
Focus 2008 facelift, 1.6 TDCi 66KW, Trend X, siva sea
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 28.08.2008 06:13

Osobne by som sa vykaslal na spekulovanie s prestavbou na HID a uz vobec nie vseljake pokutne plasma-xenony a podobne namodrale hovadiny.
Mas nove auto,tak riskujes stratu zaruky a davas sancu Fordu pri pripadnych problemoch,vykrutit sa z nich.
Mal som HID sadu na R Clio.Nieze by to nesvietilo dobre a dobre nevypadalo.Bola to po svetelnej stranke pecka,ale akonahle boli co i len trosku zaspinene svetla,svietivost sa znacne znizila,oslnoval som protiiducich,ktory mi nonstop vyblikovali.
Dalsia vec,ktora mi trosku vadila....rosili sa mi od vtedy predne svetlomety.
Radsej zainvestovat do kvalitnej ziarovky od Philips,Osram a pod.Jasne....u H7-miciek je problem,ze ktore svietia vyborne,aj vyborne rychlo odchadzaju.Tu śa treba rozhodnut.Bud priemerne svetelne hodnoty a dlhsia zivotnost,alebo vynikajuce svetelne hodnoty a kratsia zivotnost.
Osrma a Philips patria v svetelnej technike k spicke,avsak pri ziarovkach so zvysenou svietivostou /Night breaker,Silverstar-Blue vision,Vision+/ su kritizovany za nizku zivotnost.
Snazia sa vsak na tomto nedostatku pracovat a je tu vraj prva lastovicka v podobe Philips Night Guide /double lifetime/,ktora by mala zabezpecit 900 hodin/predtym uvedene zhruba okolo 450 h/prevadzky.Ci to je pravda,ukaze az prax,ale ja pojdem urcite radsej tymto smerom,aj ked xenony skutocne môzem a na mojom buducom aute originaly so vsetkym,co k tomu ma byt,urcite budu.
Beriem to ako sen,aktory si splnim v dalsom aute.

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 28.08.2008 09:43

Anndy píše:No coolblue ma nevyhodu v noci za mokra, ci snehu, etc. proste to svetlo je moc bielo-modre a za mokra nic nie je vidiet.
S tím to tvrzením osobně NESOUHLASÍM ,dlouhodobé (několik let) testování ve své Fiestě.Odstín je bílá s NÁDECHEM do modra a s tou svítivostí za mokra či deště,nebo sněhu ,to vůbec nebylo tak strašné. :wink: :wink:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 28.08.2008 09:47

to zirafak - Peter5 myslel určitě žárovky H7 55W Plasma-Xenon ne HID xenony :wink: :wink:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 28.08.2008 09:50

wolf2. Ja som CB testoval vyse roka a toto mi vadilo. Sa prejdi 400km v noci za dazda a uvidis s CB velke... A to nehovorim ak nahodou snezi - to vidis kazdu vlocku, len cestu nie. Kludne pripustam, ze mozem mat problem s ocami... Ale urcite NB su lepsie. Otazne je co potrebujes viac, ci dlhsi dosvit alebo belsie svetlo... Nech si kazdy vyberie sam.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 28.08.2008 10:27

Anndy já neporovnávám NB s CB ,ale jen vlastní zkušenost s CB ,najezdil jsem s CB cca 100tis. km a vždy pohoda ,určitě se nemůžou srovnávat s NB co do dálky osvitu ,ale určitě jsi zaznamenal s CB ,že veškeré značky na silnici jsou lépe vidět s CB .
No a na závěr moje slova " XENON JE XENON :lol: :lol: :lol:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 28.08.2008 10:40

wolf: Vsetko suhlas. S NB je tiez vidiet znacky lepsie, niekedy to az vadi, kedze tie znacky oslnuju. Btw. za mokra a so slabym znacenim ciest fakt s CB je velmi zle vidiet. Tak som to vyriesl najprv SS, ale potom NB, ktore su aj belsie, ale ovela lepsie za velmi podobnu cenu ako CB.

na xenony to nema, ale zalezi aj od svetlometu auta, moj konkretny ford svieti pekne. (iste xenon je inde). Ale napr. teraz svieti lepsie ako xenon u nissan maximaQX. s tym som siel a prvy krat som mal zapnute aj hmlovky aby som lepsie videl :D
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 28.08.2008 11:30

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 28.08.2008 11:38

Skoda, ze tam nie je viac osramov, ci philipsov. Ale na druhu stranu z kazdeho vybrali asi to najlepsie.
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 28.08.2008 12:01

Všechno je to o parabolách a jejich schopnosti odrazit světlo žárovky a usměrnit ho tak ,aby co nejvíce osvítilo cestu .Ale třeba taková Fábia umí i osvítít cestu i protijedoucí vozidlo 2v1 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Peter5
Junior
Junior

Příspěvek od Peter5 » 28.08.2008 12:04

Celkove hned viem ze oproti mne ide fabia oslnuje tak ze clovek nevie ci ma dialkove alebo tlmene. Stretne par takychto aut za noc a hned ma moj ocny co robit. 8O
Focus 2008 facelift, 1.6 TDCi 66KW, Trend X, siva sea
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 28.08.2008 14:18

S tou fabiou je to tak. Ale na druhu stranu, nie je to take hrozne. A navyse ak presla homologizaciou, asi je to O.K. :) Btw. ludia, co maju fabiu RS (maju standardne xenony) nadavaju, ze to svieti horsie ako s halogenmi.... (neviem nemal som to stastie skusit xenonovu fabiu).

Jasne, vsetko je to o parabole. V praxi som zistil, ze svetlomety s cockou (tzv. projektorove svetlomety), ale len s halogenom (nova fabia, ci roomster) svietia veelmi velmi zle. To sa na to neda pozerat.
Obrázek

PePe_tdci
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe_tdci » 01.09.2008 09:44

Tak s tou mojí reklamací Philipsek mě poslali do...
Nu což, dalo se to čekat.. Jen mě naštvalo, že když jsem tam byl s jednou, tak řikal, že potřebuje dvě, ale že to pak pošle do německa aby se rozhodlo jestli to uznaj nebo ne. Když jsem přines i druhou, tak se tim vůbec nezabejvali. Bylo to v A.T.U

Do zimy budu jezdit se žluťákama a pak se něco vymyslí :)
Ford Focus 1,8 TDCI, 85kW, 5dv., 2003
Obrázek

petnov
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petnov » 01.09.2008 11:10

Z toho si nic nedělej,mě němci taky poslali do háje s Osramkama :!: :mrgreen: :mrgreen:
Že je to spotřební zboží a čabas :!:
FoFo 1.6i 16V 74kW Trend,silver, kombi, r.v. 2004, můj druhý
Obrázek
FoFo 1.6i 16V 74kW Trend, Tm. Modrá, HTB, r.v. 1999, můj první

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 18.09.2008 06:54

Od vcera testujem v mojom aute PHILIPS NIGHT GUIDE H7R DOUBLE LIFETIME ziarovky.
Vyrobca garantuje 900 hodin svietenia/vraj dvojnasobok,ako u predchodcu/Staviam sa k tomu zatial dost skepticky,ale testujem,takze uvidim.Cena za par cca 900 skk je sialena,ale co clovek nespravi pre lepsie svetlo,ked uz niesu xenony :?: :oops:
Obrázek
Co sa svitivosti tyka,tak som vcera vecer asi 30 minut vecer testoval a dnes rano pocas tmy opät.Mam skusenost s Philips Vision + a Osram Silverstar.Neboli zle/samozrejme,ked odhliadnem od nedostatocnej zivotnosti cca 6 mesiacov/ a ceny,ktora bola u Philipsu nejakych 500 skk/ks a Osramu 375 skk/ks.
Tieto PNGDL skutocne svietia,tak ako si predstavujem.S vysledkom,o ktorom basnila reklama som ozaj spokojny.Svetlo v jednotlivych zonach je skutocne take excelentne,ako popisuju a po dlhej dobe je opät jazda v noci ovela prijemnejsia.Ziadne zbytocne pouzivanie dialkovych nieje potrebne.Uvidim este spravanie za dazda,snehu a hmly a skusenosti urcite doplnim.Ak bude aj zivotnost taka vyborna,ako garantovane osvetlenie jednotlivych zon,investicia 900 skk za rok budu urcite dobre investovane peniazky.
Obrázek
a trochu popisnej teorie
Výhody: kombinuje rozne druhy svetla, ktoré riadeným sposobom sú usmernené do troch roznych pásem (bezpečnostná technológia 3 v 1)

Bezpečnostné pásmo: poskytuje maximálne osvetlanie- aýž o 50% viac svetla a o 10 až 20 metrov dlhší tok svetla

Informačné pásmo: studeno namodralé biele svetlo vychádza z vlákna, ktoré je čiastočne odrážané pokovovaním a osvetluje pravú stanu cesty a priestor před autom.

Pásmo komfortu: vľúdne biele svetlo poskytuje väčší zrakový komfort a zvyšuje pozornosť vodiča. Vďaka interferenčnému pokovovaniu jednej strany žiarovka produkuje slabší biely svetelný kužel vľavo a to je príjemnejšie aj pre protiidúcich vodičov

Použitie: ucelená starostlivosť o bezpečnosť cestnej premávky v nočných hodinách

Vlastnosti: zvyšuje viditeľnosť vozovky a uľahčuje rýchlejšie odhalenie prekážky, alebo dopravného značenia
Žiarovky sú dostupné v typoch: H1, H4, H7S- pre projekčné reflektory, H7R- pre reflexné reflektory
Iba doplnim,ze usmernenie svetla do zon a jeho farba skutocne zodpoveda popisu :!: ,z coho som skutocne prekvapeny.

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“