Formule 1 - F1

Moderátor:Quickie
Odpovědět
misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: F1

Příspěvek od misoo » 08.09.2008 16:41

chmelko na hrad !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 08.09.2008 18:04

chmelko: :lol: :lol: :lol: normálně jsem si to živě představil :wink: , brečím tady a bránice mě bolí ..... supeeer :lol: :lol: :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

pette
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od pette » 08.09.2008 19:59

i Lauda tvrdí že H. byl potrestaný neprávem jsem zvědav jak to dopadne :roll:
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 08.09.2008 22:08

ako to dopadne? nijako, ostane to tak, len sa vsetci vyplacu. :evil: Ale aj ja by som bol rad keby to dopadlo inac.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 08.09.2008 22:19

tak uz Massa sa vyjadril jak je rad,ze stiahol Hamiho a ze si tu diskvalifikaciu zasluzil...prave on doprcic..preco tu kua niesu zvracajuce smajliky??? :mrgreen:

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 08.09.2008 22:20

Massa...

„Jel jsem ve Spa svůj závod, myslel jsem na situaci v mistrovství světa a udělal jsem správně, protože jsem získal jednu pozici po Kimiho nehodě a pak jsem se posunul ještě o další pozici po skončení závodu.“

„Jsem za to rád, protože šampionát je nyní skutečně otevřený. Stále ale zbývá do konce pět závodů, takže musíme dělat dobrou práci. Několik posledních kol ve Spa bylo extrémně ošemetných, zpomalil jsem ještě více než obyčejně, protože jsem viděl, že mám pohodový náskok na jezdce za mnou - prostě jsem si chtěl být jist, že dokončím závod.“

„Kdybych byl v boji o další pozici, šel bych do toho víc natvrdo. Myslel jsem ale víc na situaci v šampionátu, nechtěl jsem skončit bez bodů a riskovat.“

„Mám radost z vítězství, současně ale musím cítit lítost za Kimiho. Vím, jaké to je, být vedoucím jezdcem v závodě a pak o toto postavení přijít, několik kol před koncem. Byl v jiné situaci než já, když přišel déšť, protože bojoval o vítězství. Je to pro něj velmi frustrující, zvláště poté, co odjel tak skvělý závod.“

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 08.09.2008 22:28

je mi z celého Ferrari na blití :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 09.09.2008 07:08

nebudem obhajovať maranelských, aj tak to kimi potom dojebabral, dneskaj je to uplne na hlavu postavene vsetko, preto uz F1 moc nesledujem...

hmmm ja som to tiež nepozeral, ale stačí si pozrieť tutoka ukážku, a myslím že normálne uvažujúcemu a mierne pravidiel znajúcemu to musí byť jasné

http://www.youtube.com/watch?v=74TZngbIS9I

nech sa na mna nikto nehnevá ale mladý to posral, a trest myslím že bol zaslúžený...

1. dotiahol sa na kimiho
2. pred šikanou nebrzdil, čím sa dostal v zákrute mierne pred neho (nakolko vedel že aj ked si kimi bude držať stopu bude mať kam vybehnúť)
3. prešiel šikanou mimo trate - skrátil si strať a popri tom získal pozíciu čo nie je povolené
4. pri výjazde nespomalil (velmi málinko) celú rovinku nepustil kimiho o dlžku auta dopredu ale ťahali sa spolu, ked chcel urobiť opravné gesto mal to urobiť hned po šikane a pustiť súpera o dlžku auta dopradu tak ako to malo byť
5. rovinku išli súbežne a na konci rovinky využil zrýchlenie vo vláčiku

massa má pravdu vo svojom komentári, hamik získal výhodu, a ani sa ju nesnažil napraviť, čiže malo byt stop and go... :D
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 09.09.2008 07:20

Jde o nejhorší rozhodnutí v historii celé formule 1. S takovým prohlášením přišel Niki Lauda, legenda tohoto motoristického sportu. "Jde o nejvíce perverzní rozsudek, s jakým jsem se kdy setkal," prohlásil například Niki Lauda.

Tady je k tomu článek : http://aktualne.centrum.cz/sportplus/mo ... ?id=615945
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 09.09.2008 07:22

to madbugie: pokud jsem dobre pochopil tvoji reakci, tak je videt, ze jsi fanda Ferrari, ale to je tvoje vec.
Jen par poznamek: pokud by Hamilton pred zatackou nebrzdil, tak by auto rozsekal o protejsi stenu ci svodidla
- v dobe, kdy najizdel do sikany, musel uz nekam uhnout, jinak by sestrelil jak sebe tak Kimiho.
- trat si skratil, ale take nechal zpet Kimiho, aby sel pred nej
- pokud jsem si vsiml, tak Kimi byl uplne v pohode po celem incidentu o delku auta pred Hamiltonem
- to, ze vyuzil podle tebe Hamiltom zrychleni "ve vlacku" je snad celkem bezne a logicke, delaji to uplne normalne vsichni, takze nevim proc argumentujes i takovou obycejnou veci.

Rada na zaver: priznivci Ferrari jsou nekdy az moc zahledeni, zkus se na vec podivat ocima nezaujateho.
Ja tvoje fandeni Ferrari plne respektuji, ale neuznavam krivdu.
A tady evidentne byla a je vuci Hamiltonovi.
Myslis, ze pan Lauda, ktery take jezdil u Ferrari je "mimo misu", kdyz se zastava Hamiltona???
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 09.09.2008 07:58

lauda je lauda, on je skor principialne proti vsetkym zasahom zhora hlavne od "starych" panov Bernieho a spol... co kvitujem...

ano som cerveny pozitiv, ale uz nie tak ako kedysi... (ono to tak byva ze ked odide favorit tak zaujem opada... aj NBA som postupne prestal kedysi davno sledovat ked odisiel Jordan, a vyzera to ze aj F1 prestavam sledovat po mišovi, nakolko to čo sa v F1 deje za posledne 3 roky je fakt sila,... tych senilnych dedkov by už mali poslať do dôchodku... zachvylu z F1 urobia preteky motokar v Hornej Dolnej...)

ja nehovorim ze uplne neprzdil samozrejme ze brzdil ale nepribrzdil a minimalne do 1/2 rovinky isli subezne cize evidentne ho pred seba nepustil...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 09.09.2008 08:04

Niekedy nezaškodí trochu sa pozrieť na fakty.
Pred druhou zastávku mal Kimi na Lewisa náskok 5.813 sekundy. Obaja boli v boxoch spolu.
Po výjazde vďaka lepšej práci mechanikov McLarenu a asi aj vďaka tankovaniu menšieho množstva paliva mal Kimi náskok už len 3.033 sekundy. Počítané sú len "čisté" kolá, nie vjazdové a výjazdové.
Stav v 27 kole je jasný. Kimi má náskok 3.033 sekundy. Obaja majú tvrdé gumy.
Od tohto momentu Kimi vždy len strácal. Aj keď , najme z ohľadom premávky mal niekedy rýchlejšie kolo, celkovo bol Lewis rýchlejší.
V 40 kole bol Kimiho náskok len 0.937 sekund. V 41 kole sa Lewis pokúsil o prvý útok a nevyšlo mu to, tak trochu stratil.
Celkový obraz tejto časti dotvára fakt, že Lewis sa pod 1min 49 sekund dostal celkovo 4x, Kimi len raz - v 41 prvom kole keď už videl, že musí pridať.
Lenže to už v niektorých úsekoch začalo pršať a všetci spomalili.
Pozrime sa teraz na to inkriminované 42. kolo, v ktorom akože Lewis získal výhodu skrátením šikany.
Nuž, časy hovoria niečo iné.
Kimi 1,54.443
Lewis 1,52.178
Takže Kimi bol od svojho predchádzajúceho kola pomalší o 6 sekúnd, Lewis len o 4 sekundy.
Lewis prejazdom šikany nič nezískal. Navyše reči o brzdných bodoch a podobne sú mlátením prázdnej slamy. Na mokre optimálna stopa z predchádzjúceho kola už neplatí. Lewis proste išiel riskantnejšie a dokázal by busstop prejť - ak by mu Kimi nechal dosť miesta. Lenže Kimi mu to miesto nenechal.

A nech sa na mňa Kimiho fanúšikovia nehnevajú, ale musím to povedať. Kimi po preteku tvrdil, že išiel hop alebo trop a všetci ho za jeho bojovnosť chválili. Lenže to nie je celkom pravda. Kimi určite nešiel na hrane, alebo má tú hranu poriadne nízko.
Keby sme vzali ako porovnanie čas jeho kolegu, tak Felipe bol rýchlejší. Áno, ten zaznávaný Massa dosiaho rýchlejší čas ako Kimi.
Massa 1,53.303.
Takže aj Massa bojoval do poslednej chvíle a za rovnakých podmienok bol druhý najrýchlejší na trati - hneď po Lewisovi.

Len pre porovnanie časy 42 kola ostatných pilotov.
Kubica 1.58
Nick - boxy
Alonso 1,57.122
Bourdais 1,59
Vettel 1,58
Heikki 1,57
Ostatní piloti už boli cez 2 minúty, ale to je dané tým, že mali veľkú stratu, a kým dokončili svoje kolo podmienky sa prudko zhoršovali.

Z porovnanie je celkom evidentné, že nie Lewis získal, ale Kimi priveľa stratil. Nikto predsa nemôže za to, že Kimi nedokázal na vode ovládať svoje Ferrari - čo sa neskôr preukázalo celkom v plnej nahote.
Prečo je teda trestaný Lewis ?

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 09.09.2008 08:08

Pokud se podivas na to video, tak zjistis, ze Kimi pred Hamiltonem pak opravdu byl o celou delku auta.
To snad vidi kazdy.
Nejsem az takovy znalec pravidel, ale je nekde dano, jestli ma pilot pustit "postizeneho" ( v tomto pripade Kimiho) napr do 2 sekund, ci napr do 200 metru a podobne????
Pravdu mas v tom, ze nekteri panove by uz mohli odejit, ale penize vladnou svetem!!!
A pokud bude mit treba 90 let a bude mit prachy, bude se drzet!
Je to stejne i v CR! Na Slovensku je to snad jinak?
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 09.09.2008 08:35

Chmelko: Podle mě není srovnání dosahovaných časů relevantní. To by mohli rovnou pouštět jezdce na trať po jednom a na základě dosažených časů stanovit pořadí. Bez přímého souboje na trati.

Jo a k tomu předjížděcímu manévru. Nesouhlasím s tím, že Kimi nenechal Hamiltonovi misto, resp. s tím, že Hamilton byl v té zatáčce dřív. Dle mého hraje pozice v zatáčce (vnitřní x vnější stopa) nezanedbatelnou roli.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 09.09.2008 08:52

Merdy:ja tu nehovorim, aby sa podla casov urcovalo poradie,ale chcem vam ukazat,ze Lewis vyhodu,ktoru ziskal neprejdením šikany, opat schvalne stratil...uz len to by vam malo otvorit oci ze Lewis predbehoval v sikane zlava a na konci rovinky zprava, takze Kimi bol pred nim o cele auto a podla mna keby opat nezazmetkoval a nekluckoval ako postreleny zajac,Lewis by tu poziciu neziskal...

hned po zavode riaditel zavodu potvrdil, ze vsetko bolo ok, ale 2 africani a 1 francuz rozhodli inak...tak som zvedavy ake okruhy v tychto krajinach budu pre dalsi rok podporene FIA,nechapem, ze to stale nevidite...ale ak sa po tejto saskarni uz nic nestane, tak koncim z F1

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“