Rada pred kupou Fordu Focus

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
PetrAT
Junior
Junior

Re: Zkušenosti s Fordem Focus

Příspěvek od PetrAT » 18.02.2009 22:01

SilverGhost: Origo poklici jsem po 1000km ztratil. Koupil jsem sadu za 300,- a ta už drží asi 9000km a vypadá líp než origoš. Na origo je fajn, že jsou gumoplastové.
FF II 1,6 benzín kombi Trend

PetrAT
Junior
Junior

Příspěvek od PetrAT » 18.02.2009 22:08

SilverGhost: esp vyzkoušíš na sněhu snadno. Pošli auto do zatáčky, rychle zatoč. Uslyšíš brnkání od zadního kola + zasvítí ikonka na palubce. Samozřejmě nejlépe si to pro začátek odzkoušej třeba večer na parkingu a supermárketu :wink:
Protiprokluz mne už 2x vykýval při předjíždění kolony v kopci na sněhu+koleje+nahrnutý sníh.
Najednou auto přestalo jet. Uf. 8O Raději ať se kola protáčejí.
Teď si nachystám na BC menu a esp během jízdy vypnu a zapnu jak je potřeba. Bohužel pokud si to v menu nachystáš a dále to neměníš, tak se menu vrátí o celou úroveň výše.

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 18.02.2009 22:59

SilverGhost píše: A o ESP v podstatě nevím. Ani když auto pošlu cíleně do nějaké zatáčky do smyku, tak jsem zatím neviděl ESP reagovat.
účinky ESP najlepšie zistíš, ked si pojdeš skusiť k nejakemu marketu na parkovisku dostať auto do šmyku cez ručnú.
Mne sa auto na snehu so zapnutým ESP nepodarilo cez ručnu brzdu otočiť o 180° (nemyslim na strechu) a počul som čudné zvuky kdesi od podvozku (tu som sa neskor dočítal že to zapracovalo ESP). Potom som ESP vypol a hned sa mi pekne šmýkalo a vychutnal som si aj ručnú brzdu

PetrAT
Junior
Junior

Příspěvek od PetrAT » 18.02.2009 23:10

škoda, že to ESP je tak debilně zasekané v menu. Jedno tlačítko na palubce a hned by bylo veseleji :mrgreen:

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 18.02.2009 23:17

no aspon nejaka vyhoda toho ze nemam palubni pocitac... to tlacitko na esp tam mam :D
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 18.02.2009 23:25

PetrAT píše:To auto by bylo good, kdyby nebylo tak ošizené. Ve verzi Trend ideální pro tatíka, který měl Feldu , moc nechce hrotit zatáčky, protože by se mohly poblejt děti na zadních sedačkách a mámě by se vysypal nákup :D Také nesmí být zhýčkaný světlomety z Fábie jako já a je rád, že má okna v elektrice, ikdyž jako dement u toho musím furt držet zmáčknutý čudlík. Raději si to koupit bez BC, protože furt vidět jak to žere když si odloží unavenou nohu na pedál plynu , to se dělá člověku trošku zle :mrgreen: Též to mohlo mít větší nádrž, mám pocit že mě už znají na všech pumpách v okolí a mám docela dobrý přehled o cenách benzínu :D
Podvozek je good , co nepořeší zadní náprava, to pomůže esp, takže to člověka docela svádí. :) Jak psal KH, esp může brncat hodně často i na oschlých silnicích. Zatím na sněhu hodnotím výtečně. Ikdyž objektivně ve Fábii jsem esp neměl a to pak byla cítit nedotáčivost hlavně na sněhu. Nalítáno 10tkm. Bez závad
No zober to tak, ze je lepsie stale drzat tlaciko a okno zide dolu ako pouzivat svihadlo. Je to jednoducho preto, lebo mas nizsiu vybavu - inde dostanes prave to svihadlo, tu aspon elektriku. Vo vyssej vybave je to na 1 dotyk.
Neviem aku mas presne verziu, ale aspon ta moja po FL svieti lepsie ako fabia. Minimalne urcite nie horsie. Ale ak chces lepsie vysledky, kup si ziarovky Philips night guide. Alebo ti mozno len treba zostelovat svetlomety.
S citlivejsou nohou sa vyrazne znizuju zasahy ESP :D
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 19.02.2009 06:50

na fofo2 pred FL klasicke halogeny svietia o hodne lepsie ako na fabii1, myslim seriove svetla a ziarovky :idea:
ale je jasne, ze vela mozu urobit ziarovky ak si na fabke mal nejake specialne :idea:

k ostatnemu sa nejdem ani vyjadrovat, v zivote na fabke nezajazdis tak zakruty ako na fofo2 8)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 19.02.2009 09:13

PetrAT píše:SilverGhost: esp vyzkoušíš na sněhu snadno. Pošli auto do zatáčky, rychle zatoč. Uslyšíš brnkání od zadního kola + zasvítí ikonka na palubce. Samozřejmě nejlépe si to pro začátek odzkoušej třeba večer na parkingu a supermárketu :wink:
Protiprokluz mne už 2x vykýval při předjíždění kolony v kopci na sněhu+koleje+nahrnutý sníh.
Najednou auto přestalo jet. Uf. 8O Raději ať se kola protáčejí.
Teď si nachystám na BC menu a esp během jízdy vypnu a zapnu jak je potřeba. Bohužel pokud si to v menu nachystáš a dále to neměníš, tak se menu vrátí o celou úroveň výše.
Ještě to zkusím, asi jsem to poslal zatím do smyku málo, že to nereagovalo... :mrgreen:
Jinak s protiprokluzem mám tu zkušenost, že mi sice omezí otáčky, ale rozhodně se kola nepřestanou protáčet. Asi mám jiný software :D
byl 2008-2012: firemní Ford Focus 1.8TDCi 85kW, r.v.2008 , Obrázek
Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 19.02.2009 09:29

Vtipné fakt je, jak už někdo psal, že eskymák, který tohle vlákno založil a který chtěl zkušenosti s FF 1.8tdci, tak ten tady od té doby nebyl :lol: My se tu dohádáme, jestli je ten motor dobrý nebo ne a proč vlastně, ale on má možná chudák chřipku a nebo z nákupu kvůli krizi sešlo, takže původní záměr je jaksi ztracen...
Tak trochu mi to připomíná politiky, ti se jsou schopni pro blaho lidu taky mnohdy hustě pohádat, ale kolikrát si při tom vystačí i bez toho lidu :lol: :mrgreen: :!:
byl 2008-2012: firemní Ford Focus 1.8TDCi 85kW, r.v.2008 , Obrázek
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 19.02.2009 09:36

teraz nikto nebude kupovat nove auta. vsetci v cechach a na slovensku vyckavaju ci bude to srotovne alebo odpustene DPH na auta :wink:
dokonca vcera na slovenskych spravach bola informacia, ze ludia aj rusia objednavky, ak cakaju na vyrobenie auta a pod. alebo auto jednoducho nepreberu a nezaplatia 8)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 19.02.2009 10:14

nevím no, ale šrotovné 30tis. pro mě osobně není zase taková výhra, když to musí být nové auto. Kdyby to bylo na ojeté, řekněme od 150tis. výš, pak je tam těch 30 znát, ale takhle .... hmmm, nevím :|

EDIT: Navíc, bych musel mít auto, které má hodnotu menší než 30.000,-. A když má někdo takovou plečku, těžko vysolí na dřevo dalších 200.000,-, protože to prostě nemá. Těch případů bude asi jen velmi mále, které mají plečku a pod polštářem zbytečných 200k a jenom čekají na šrotovné.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 19.02.2009 10:20

Zas bůhví jaká výhra to není, ale každá kačka dobrá ne? Třeba jenom benzínu by bylo nějakých 25 plných nádrží - bajvoko :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 19.02.2009 16:41

neviem, ale podla mna to nahrava bazarom, kde predaju auta za 5tis ludom, ktory chcu kupit nove.. ty ho tam dotlacia a maju zlavu :D no neoplati sa to? :wink:

to je len moja spekupacia samozrejme.. ale presne, nikto kto ma stare auto na zosrotovanie teraz nevytiahne 8000eur na to aby si kupil nove a 1000eur dostane za to stare, to je blbost, zas je to len politicky tah na zaslepenie oci ludom, ktory nemaju o tom ani ponatia..
ludia co maju auto na zosrotovanie si radsej kupia za 2000eur feliciu s 200tis km a aj tu zoberu na uver...
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 19.02.2009 16:46

v Něměcku musíš auto vlastnit myslim alespoň rok
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 19.02.2009 16:47

na to sem tady taky upozorňoval
SilverGhost píše:Vtipné fakt je, jak už někdo psal, že eskymák, který tohle vlákno založil a který chtěl zkušenosti s FF 1.8tdci, tak ten tady od té doby nebyl :lol: My se tu dohádáme, jestli je ten motor dobrý nebo ne a proč vlastně, ale on má možná chudák chřipku a nebo z nákupu kvůli krizi sešlo, takže původní záměr je jaksi ztracen...
Tak trochu mi to připomíná politiky, ti se jsou schopni pro blaho lidu taky mnohdy hustě pohádat, ale kolikrát si při tom vystačí i bez toho lidu :lol: :mrgreen: :!:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“