Zadni plato

Odpovědět
pfemir
Nováček
Nováček

Zadni plato

Příspěvek od pfemir » 04.09.2009 14:23

Neresil jste nekdo jak vystuzit zadni plato na C-maxu? To co tam je, to se snad ani neda nazvat platem, to je jen kus hadru. Mam ve zvyku hazet na zadni okno ruzne veci, ale toto plato ma problem udrzet samo sebe. Premyslel jsem natrit to zespodu nejakym epoxidem, ale nerad bych to poku*vil, abych pak neshanel plato nove.
Ford Focus C-max 1.8 16V 92kW Ghia 2006

Anndy
Test driver
Test driver

Re: Zadni plato

Příspěvek od Anndy » 04.09.2009 15:00

Sa ti nebude potom navinovat, nie?
A okrem toho sa toho zvyku zbav. Pride nejaka nehoda (staci v 50 kmh) a tie veci ti minimalne rozbiju hlavu. Alebo tvojim spolujazdcom.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 04.09.2009 16:10

To mas pravdu, ze se nebude navinovat. Ono se ale nenavinuje ani ted. Je to plato, ne roletka.
Ja na nem vozim jen AL slunecni clonu, nic jineho bych se neodvazil. Jedna je fakt hodne nepevne, druhak to fakt neni bezpecne.
Epoxidem bych to nenapoustel, kdo vi, jestli by neco neprosaklo na horni stranu a to by vypadalo hrozne. Mozna by stacila nejaka tenci drevena listicka na kazdem dile na sirku
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

pfemir
Nováček
Nováček

Příspěvek od pfemir » 04.09.2009 16:46

Presne tak, nic se nenavinuje. Ma to pouze 2 zohyby a ty bych samozrejme zachoval.

Toho nebezpeci pri havarii jsem si vedom, ale kdyz jsem psal, ze tam hazim veci, nemel jsem na mysli brasnu s vercajkem :D Je sice pravda, ze obcas tam dcera hodi flasku s pitim, ale to je vyjimecne. Vetsinou tam maji decka polstarky a plisaky nebo ja si tam hodim bundu, protoze by se mi v kufru zaprasila nebo kdyz jedeme na nejakou oslavu tak tam hodim kvitko, ktere by v kufru nemuselo prezit. Kdyz jsem na horach (a to je dost casto), tak se prezouvam u auta a uplne automaticky si tam hodim cepicu, rukavice, bryle ani o tom nepremyslim. Mam to uz tak zafixovany a ma to i tu vyhodu, ze kdyz vyrazim z domu, po par metrech se podivam do zrcatka a toto trio tam nevidim, tak me to trkne, ze je problem. Drive jsem si daval cepicu a rukavice do bundy, ale nejednou se mi stalo, ze jsem prijel na svah a zjistil jsem, ze veci zustaly doma na topeni :roll:
Takze o toto mi jde.
O tech listach jsem premyslel, ale na tech krajich to lezi na tech plastech a kdyby pod tim byla lista, tak by to tam nesedelo a navic by to asi o ty plasty klepalo.
Ford Focus C-max 1.8 16V 92kW Ghia 2006

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 04.09.2009 17:27

zase asi nejdriv "odejdou" ta operna mista, rekl bych.
Btw: jak me trvalo, nez jsem zjistil, ze ty gumicuky jsou krasne sundat :) . Nejdrive jsem se snazil to odpojit od plata, az pozdeji sem nasel to easy odpojovani na druhe strane :oops:

Invald66

Příspěvek od Invald66 » 23.08.2011 13:55

Zdravím forďáky,
i já jsem řešil stejný problém jak je výše popisováno - vyřešil jsem ho následovně:
Zakoupil jsem latě které jsem potáhl černou koženkou a vše pomocí /myslím nábytkářských/ matek+šroubků - lišty (potažené latě) ze spodu prošrouboval s platem. Pravdou je, že z vrchu jsou vidět stříbrné hlavice šroubu matek ale není to po stránce estetické až tak strašné a tím jsem celý problém vyřešil.
V případě zájmu mohu nafotit a pověsit zde.
FORD C-Max - 1,6 TDCi

chudas
Junior
Junior

Příspěvek od chudas » 29.08.2011 14:25

Invald66 píše:Zdravím forďáky,
i já jsem řešil stejný problém jak je výše popisováno - vyřešil jsem ho následovně:
Zakoupil jsem latě které jsem potáhl černou koženkou a vše pomocí /myslím nábytkářských/ matek+šroubků - lišty (potažené latě) ze spodu prošrouboval s platem. Pravdou je, že z vrchu jsou vidět stříbrné hlavice šroubu matek ale není to po stránce estetické až tak strašné a tím jsem celý problém vyřešil.
V případě zájmu mohu nafotit a pověsit zde.
nad týmto som tiež rozmýšlal, v mojom Cmaxe ma to už čtve. To neviem aký súdruh vymyslel. Ja som zase uvažoval nad tenkou kovovou tyčou, ktorá by bola od ukotvenia po ukotvenie. Zatiaľ som to neriešil, ale možno budúci víkend, tak ak to budem mať a budem spokojný, dám foto.
Ford Mondeo 2,0 TDCI 6st automat, Titanium - 2010

tonislav
Nováček
Nováček

Příspěvek od tonislav » 26.06.2012 11:43

Zdravím Forďákov,
tu v linkoch už bolo podlepenie zadného plata riešené...

http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic.php?f=25&t=11654

http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic. ... 31#p307431

Osobne som s tým spokojný, lepidlo drží. Ale nepoužívam ho na odkladanie ťažkých predmetov (raz mi naň kolega položil notebook... Skoro vyfasoval :):):) Plato slúži len ako clona, aby nelákalo zlodejíčkov, čo máte v kufri auta...
Ford Focus C-Max, 1,6 TDCi, 80 kW/109 HP,Trend, 07/2005, Silver metallic, bez DPF

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 26.06.2012 16:02

fordclub.sk mohou cist pouze prihlaseni ... :?

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“