Problem pri startovani.

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
tomrocek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem pri startovani.

Příspěvek od tomrocek » 29.11.2009 23:38

Mam problem pri startovani. Pokud auto stoji dele jak 6-8hodin, tak po nastartovani (chyta temer ihned) se zvysi otacky a ma neklidny chod (poskakuje otackomer cca mezi 1000 a 900otacky a motor jde nevyrovnane) a silne kouri modre, nekdy to nezvladne a chcipne a nebo pokud pridam trosku plyn, tak temer vzdy chcipne. Pokud nic nedelam, tak se to tak do 5s samo urovna a motor bezi klidne a vubec nekouri. Pokud ho potom chcipnu a znova nastartuji, tak uz chytne hned normalne a jen trosku zakouri cerne a nebo vubec.
Pote motor startuje bez problemu, pokud nestoji dele jak 5 a vice hodin...Teply chyta napoprve a i temer studeny po 4 hodinach stani uplne v klidu. A vubec nekouri modre.
Za jizdy jezdi normalne, jen jsem si vsiml, ze mu hodne vadi jizda na volnobeh treba na jednicku a nebo dvojku...drive jel plynule, ale ted, kdyz zpomali na volnobeh, tak prida a zase ubere a porad dokola az se to urovna...

Netusi nekdo cim to muze byt?? Olej to temer vubec nepapa (po 13 000km nemusim dolevat), turbo taha hned od spoda. Zhaveni je OK. Nemohla by treba po delsi dobe zapadavat nafta a nebo nejaky jiny problem s cerpadlem?
Na setrvacnik mi to neprijde, to by to spatne startovalo ne v zavislosti na dobe stani?
Ford Focus Combi 1,8 TDCi, 2004, panther black, najeto cca. 120 000km

M.P
Nováček
Nováček

Re: Problem pri startovani.

Příspěvek od M.P » 30.11.2009 00:14

https://imageshack.us/a/img99/3748/90436961.jpg
EXkáry :
Ford Focus Combi 1.8 TDCi - 85 kW / 2003 :palec_dolu:
Citroën Xsara 1.9 TD / 1998 :palec_nahoru:
Součastnost :
Citroën C5 Break 2.0 HDi / 2004 :palec_nahoru:

tomrocek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomrocek » 30.11.2009 23:08

Me to podobne neprijde....tady neni problem s teplotou...me to dela i kdyz je teplota nad 10stupnu a hlavne mi to pri tom nastartovani silne kouri modre a kdyz to zkusim potom, co se to uklidni (cca 5s) nastarovat znova, tak to chytne hned normalne a auto hned jede a za jizdy mi nikdy nechcipne...
Jen po stani dele jak tech 5-6 hodin to chytne divne a kouri....po 5s se to urovna a jsou jen lehce zvysene otacky (zrejme kvuli nizsim teplotam) a auto za jizdy taha krasne od spoda... Teple chyta v pohode a i kdyz vychladne a nestoji dele jak 5 hodin, tak na prvni otoceni....

tomrocek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomrocek » 30.11.2009 23:16

Nevim nekdo, jestli to nemuze souviset s cerpadlem a nebo vstrikama?? Ze proste cerpadlo neni po delsim stani schopne rychle vytvorit tlak v railu a nebo nema dostatek nafty na zasobeni vstriku? Nebo vstriky spatne reaguji a tak se nafta spatne spaluje, ale to by preci coudilo cerne a ne modre?
Modry kour vzdy musi znamena nespaleny olej a nebo i naftu?

Jinak spotreba je v normalu, na plnou nadrz tech 900-980km najedu.
Jen mi trochu mizi voda, ale to bych spis rekl je nejakou netesnosti, kterou jsem jeste nenasel, protoze obcas pod motorem je mala louzicka a po bloku motoru kape trosku voda, mam podezreni, ze to je nekde kolem termostatu...

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 01.12.2009 06:25

ta voda by mohl byt obal termostatu , a modry kour by mel byt olej , ale pokud by se valec zalil olejem tak by to melo nekontrolovatelny zapal a slo by to okamzite do otacek ale typnul bych i ze to je nespalena nafta protoze kdyz jsem delal jednomu panovi auto co nechtelo chytit ale nafta tam sla tak kourilo tak nejak modrobile , mozna bych prosel zhavicky jestli zhavi vsechny protoze to by mohlo byt , kdyz se blok ohreje tak ten valec ktery nepali zacne horet sam .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

tomrocek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomrocek » 01.12.2009 20:02

Pokud by to byl tedy olej ve valci, tak by to znacilo opotrebovane pistni krouzky a tim padem zhorseny starty, ale to by pak motor zral olej i za jizdy a kourilo modre a nebo by vyrazneji obyval olej, ale kdyz ani za 13000km neni potreba dolevat (do motoru leji 5l a mam to kousek pod horni ryskou, nestojim ale uplne na rovine, takze to lehce zkresluje, ale vzdy z te pozice vychazim pri kontrole).
Zhavicky jsem vsechny postupne vymontovaval a zkousel je na nabijecce, vsechny se rozhavi do cervena a vsechny braly stejny proud...ze zacatku cca6,5A a pak to klesalo az na cca2,5A...

Obal termostatu, predpokladam, ze by melo stacit vymenit tesneni, je tam jen O-krouzek?

Muze na tohle mit treba vliv setrvacnik, nejake cidlo a nebo vstrikovani?

Zitra chci zajet na diagnostiku, co mi zjisti....

tomrocek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomrocek » 09.12.2009 10:00

Tak jsem byl dneska na diaknostice u Ford Mares, ale jak jsem cekal, nic nezjistili....jen jim hlasil chybu EGR ventil, ktery mam zaslepeny uz asi pul roku a obcas na me blikala kontrolka motoru (tu vymazali, ale sami rekli, ze ten EGR na stary nema zadny vliv a ze delam dobre, kdyz nechci EGR resit a ze ho mam zaslepeny, ze je tam k nicemu).
Takze jsem tam s nima nejakou dobu mluvil a ani moc netusi cim to muze byt. Porad se tocili kolem zhaveni, ale rekl jsem jim, ze jsem pred rokem daval nove zhavice Bosh a pred 3 tydny vsechny vyzkousel na nabijecce a vsechny zhavi do cervena.
Vstriky zadnou chybu na diagnostice nehlasi a i je zkousel promerovat a jsou v pohode.

Takze jsem s nima domluveny, ze jim tam auto privezu 21.12.(uz mam dovcu a auto nebude potreba) vecer a rano to vyzkousi (to bude tu chybu zase delat, kdyz to stoji dele a je to studeny) s napojenou diagnostikou a uvidi co tam bude divnyho.

Zatim jsem nic neplatil, maji to stale otevreny.
Jinak jsem s nima mluvil i o setrvacniku a rikaji, ze s tim moc problemy nejsou a ani se vstrikama, ze to spis Mondea a Tranziti u Focusu tohle moc nebyva...a i zvuk motoru se mu zdal normalni i kdyz trosku poskakovali otacky motoru a lehce kovove klapal, ale pry to je v pohode...kourivost normalni.

Pak dam vedet....sem z toho zatim rozpacitej...

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.12.2009 12:01

obal termostatu je svareny ze dvou kusů a pak je na nem vicko pod kterým je tesneni , ale pokud to potece v tom švu , tak je jedina cesta ho vymenit , zatim u vsech (cca 6aut ) to teklo ve švu . ani jeden z tesneni .

a jeste me napadlo pokud by tam slo vic nafty tak by to taky blblo a to by smerovalo na striky ktere diagnostika nezjisti .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

tomrocek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomrocek » 09.12.2009 13:00

Ja jim to tam dam a pokud zase nic nezjisti, tak to dam do Diesel servisu na kompletni premereni cerpadla a vstriku....a pokud taky nic, tak to resit nebudu a budu jen jezdit dokud to pojede..az to nenastartuje, tak na to snad uz prijdou...

Ten kryt termostatu az budu mit cas zkontroluji.
Jinam mam plaskly drzak trubky co jde od turba (z predniho pohledu je to ta prava kovova trubka co vede k mezichladici vzduchu) je to ten dlouhy drzak, jak prichycuje trubku k bloku motoru...je v tom ostrem ohybu ulomeny....Budu muset bud zavarit a nebo koupit novy...ale je tam blbej pristup...budu muset vyndat nejaky hadice abych to vubec z bloku motoru vyndal.

tomrocek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomrocek » 25.01.2010 15:19

Jeste se chci zepatat. Jaky je vliv vahy vzduchu na chod motoru 1.8TDCI? Motor stale hure startuje pri mrazech a na volnobeh poskakuji otacky.
Zkusil jsem odpojit vahu vzduchu a nastartovat a motor bezel uplne stejne, zadna zmena. Je mozne, ze je vaha vzduchu vcudu a tim padem motor ma spatne informace o mnozstvi vzduchu a proto na volnobeh pokaskuji otacky a hure startuje? Za jizdy pri vetsim seslapnuti plynu nepozoruji zadny problem, jen pri lehkem dotyku na plyn motor poskubava, hlavne pri nizsich otackach.
Dik za odpoved.

A.P.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od A.P. » 10.06.2010 06:33

Zdravím. Mám Focus II 1,6 74kw. Při startování po ránu se mi stává že motor sice naskočí ale pak otáčky rychle padají dolů a motor buď zhasne nebo to rozchodí a pak už běží normálně . Nicméně myslím že tohle by asi dělat neměl. Mám Fofo teprve měsíc a je to můj první ford . Bude někdo vědět co s tím?
Ford Focus II 1,6 16V 74 kw (12/2006)

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 11.06.2010 11:41

No já mám podobný problém. Myslel sem že to je jen baterkou protože mám fofo od zimy, ale dělá to i teď. Sednu do auta, nastartuju, ventilátor na druhý stupeň, zapnu rádio,rožnu světla a otáčky padají a někdy stihnu přidat plyn tak to nezhasne ale když nepřidám tak zhasne. Nastartuju znova a můžu pustit vše na plno a na volnoběh běží krásně. Tak kde je zakopán pes? Je to vždy po delší odstávce auta třeba po 10ti hodinové. Nějaký vadný kontakt někde?Díky za rady.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 12.06.2010 06:11

Zkus merit napeti po nastartovani, zda trochu pri zapinani spotrebicu nepada, to by ale mela zacit sviti kontrolka nabijeni. Nestardandni projevy motoru smeruji vestsinou k spatnym kontaktum. Overil bych ukostreni a draty od cidla otacek, ridici jednotka nemusi dostavat informaci, ze otacky padaji.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Jirik 1.8
Junior
Junior

Příspěvek od Jirik 1.8 » 12.06.2010 22:53

Koukám, taky nejsem sám komu zlobí občas starty. Zrovna dneska (2 dny auto stálo) jsem šel startovat a točilo to tak 5s a ještě to málem zdechlo na volnoběh (rozsvítilo se dobíjení), kdybych nepřidal trochu plynu. S tím poklesem otáček se mě to dneska stalo poprvé, ale to točení už po páté. Svíčky a baterku jsem vyloučil neboť jsou ok.
Ford Mondeo kombi 2.0 (107kW), 2010
Ford Focus sedan 1.8 (85kW), 1999, GHIA - R.I.P.

Petrucianni
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petrucianni » 13.06.2010 10:50

Taky mám podobný problém při startování. Už to trvá cca rok a půl viz. moje předchozí příspěvky. Stále nevím, čím by to mohlo být.
Ford Focus 1.6 16V, 74kW, r.v. 2001
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“