Pročítal jsem si toto vlákno a závadu přisuzoval vadnému snímači polohy vačky. Bohužel po výměně čidla (699,-) problém přetrvává. Byl jsem samozřejmě na diagnostice u Forda(595,-) a docela jsem nechápal když jsem od nich dostal výpis možných závad
  Pročítal jsem si toto vlákno a závadu přisuzoval vadnému snímači polohy vačky. Bohužel po výměně čidla (699,-) problém přetrvává. Byl jsem samozřejmě na diagnostice u Forda(595,-) a docela jsem nechápal když jsem od nich dostal výpis možných závad   Vyjely jim dvě chyby (P0251 a P1211) "Nesprávná funkce řízení dávkování paliva vstřikovačem" a pod tim seznam možných příčin:
  Vyjely jim dvě chyby (P0251 a P1211) "Nesprávná funkce řízení dávkování paliva vstřikovačem" a pod tim seznam možných příčin: - Závada regulace tlaku paliva v komoře
- V nádrži není palivo (to mě docela dostalo)
- Omezení mezi palivovým čerpadlem a palivovou nádrží
- Ucpaný palivový filtr
- Ucpané, zkroucené a zmáčknuté palivové vedení
- Kabel/ventil regulace dávkování paliva
- Vada vstřikovače
Kamarád automechanik tuto závadu připisuje jakémusi regulátoru tlaku paliva(asi palivový ventil-nevím odborný název)(3.470,-). Chtěl jsem se zeptat jestli s tim má někdo podobnou zkušenost popřípadě jestli po výměně tohoto ventilu závada vymizela. Ještě bych dodal, že ono blikání žhavení se poslední dobou projevuje čím dál častěji. Někdy motor zdechne hned a někdy běží dál. Někdy můžu pokračovat v jízdě až třeba po pátým pokusu nastartování. Děkuju za jakýkoliv rady a postřehy

ano rozbliká kontrolku žhavení a pak následně vypíná motor !!!
  ano rozbliká kontrolku žhavení a pak následně vypíná motor !!!

. Dneska sme išli na fofovi a po prvý krát od kedy ho máme nám nahnal strach
 . Dneska sme išli na fofovi a po prvý krát od kedy ho máme nám nahnal strach  . Z ničoho nič prestal plynový pedál reagovať. auto sme odstavili na krajnici ale motor bežal dalej. po vypnutí motora a následnom naštartovaní auto išlo. po 2 km zase to isté. znova reštart a potom to už nespravilo až kým sme ho neodparkovali (cca 20km). Myslíte že by to mohol byť ten plynový pedál? Spravilo to prvý krát, s autom neboli žiadne problémy akurát nám pred tým (robí to doteraz) cukal motor až to rozskákalo celé auto a to spôsobom že pri rozbiehaní na 1-tke keď sa pridržiavala spojka a pridával plyn a potom po preradení do 2. a pri súčasnom púšťaní spojky a pridávaní plynu. Taktiež pri podraďovaní- púšťa sa spojka a plynom kompenzujem otáčky a vtedy sa to rozskáče. Myslíte že to tiež súvisí s tým plynom alebo je to spojka? Díki za odpovede
 . Z ničoho nič prestal plynový pedál reagovať. auto sme odstavili na krajnici ale motor bežal dalej. po vypnutí motora a následnom naštartovaní auto išlo. po 2 km zase to isté. znova reštart a potom to už nespravilo až kým sme ho neodparkovali (cca 20km). Myslíte že by to mohol byť ten plynový pedál? Spravilo to prvý krát, s autom neboli žiadne problémy akurát nám pred tým (robí to doteraz) cukal motor až to rozskákalo celé auto a to spôsobom že pri rozbiehaní na 1-tke keď sa pridržiavala spojka a pridával plyn a potom po preradení do 2. a pri súčasnom púšťaní spojky a pridávaní plynu. Taktiež pri podraďovaní- púšťa sa spojka a plynom kompenzujem otáčky a vtedy sa to rozskáče. Myslíte že to tiež súvisí s tým plynom alebo je to spojka? Díki za odpovede