Dezinfekce klimatizace
-
- Nováček
Re: Dezinfekce klimatizace
Nezkoušeli jste někdo použít domácí zvlhčovač vzduchu (např.
, do kterého by se dala "nějaká desinfekční tekutina" místo vody, zapnul by se na nějakou dobu v autě se zapnutou klimou na vnitřní okruh?
Naposledy upravil(a) zbozek dne 30.06.2010 07:43, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II 1.6TDCI 80kW, 2006
- NEEO
- Test driver

-
- Nováček
No samozřejmně nechci tam dát jen čistou vodu, ale něco co ty houby a písně ničí. Myslím si, že na stejném principu fungují profi stroje pro desinfekci klimatizace co používají v servisech, ale možná se mýlím.
- NEEO
- Test driver
Pokud vím,tak desinfekce se provádí přez pil.filtr a i přez výparník a ne tím,že tam v autě zapneš zvlhčovač s vůní eukaliptu a tím vyd. klimu-blbost-zajeď do serisu a nech to udělat profíky i s kontrolou a doplněním. 

-
- Nováček
Na jakém principu dle tebe tedy funguje toto?: http://www.kmautodoplnky.cz/autodoplnky ... 150-ml.htmNEEO píše:Pokud vím,tak desinfekce se provádí přez pil.filtr a i přez výparník a ne tím,že tam v autě zapneš zvlhčovač s vůní eukaliptu a tím vyd. klimu-blbost-zajeď do serisu a nech to udělat profíky i s kontrolou a doplněním.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes absolvoval komplet kontrolu klimatizace, viz. popis ZDE
Teď mi v autě krásně voní cosi od firmy CoolPro ....
Teď mi v autě krásně voní cosi od firmy CoolPro ....
- NEEO
- Test driver
Dobře,ale to je takříkajíc prof iamatérský způsob-ale domácí zvlhčovač-ty vogo-to bych já osobně nedělal,ale je to tvoje volba-já jen psal svůj názor.Jen se tu psalo,že tímto sprejem je to stejně jen na chvilku-že to po čase začne smrdět stejně.zbozek píše:Na jakém principu dle tebe tedy funguje toto?: http://www.kmautodoplnky.cz/autodoplnky ... 150-ml.htmNEEO píše:Pokud vím,tak desinfekce se provádí přez pil.filtr a i přez výparník a ne tím,že tam v autě zapneš zvlhčovač s vůní eukaliptu a tím vyd. klimu-blbost-zajeď do serisu a nech to udělat profíky i s kontrolou a doplněním.
No a v servisu ti za 500kč + - tu klimu taky zmáknou-ten přípravek je skoro stejně drahý.
A třeba vyměnit i prach. nebo pilový filtr-aspoň zkontrolovat.
třeba tady
http://www.autokellyautoservis.cz/cz/se ... zace/n2177
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak som to vcera podla navodu /4/ vystriekal wurth sprejom, som zvedavy na vysledok. Skusal som pred aplikaciou vnutorny priestor "osahat" hadickou a zdal sa mi relativne rozsiahly , takze som zvedavy, co z toho bude. Snad som nieco trafil aj na samotny vyparnik, kedze to vytekalo asi uplne odvsadial. Na dalsiu apliakciu zrejme podla diskusie s Anndym skusim peniaci sprej, ktory napeni a kompletne vyplni vnutorny priestor, cim sa vyrazne zvysuje sanca, ze aktivna latka fakt skonci aj na vyparniku...
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- Radegast
- Junior
To georgi: jde vidět, že si chyby ostatních musíš vyzkoušet sám na sobě ( jak malé děti
)
14 dnů ti to bude vonět, protože wurth voněl aspoň mě pěkně, ale protože ti toho většina vytekla, jak ses sám přesvědčil, tak výparník moc vyčištěn nebyl a za těch 14 dnů to budeš mít ve stavu jak před čištěním.
Přál bych ti aby ti to vyčistilo, ale po mých zkušenostech to nevidím nadějně

14 dnů ti to bude vonět, protože wurth voněl aspoň mě pěkně, ale protože ti toho většina vytekla, jak ses sám přesvědčil, tak výparník moc vyčištěn nebyl a za těch 14 dnů to budeš mít ve stavu jak před čištěním.
Přál bych ti aby ti to vyčistilo, ale po mých zkušenostech to nevidím nadějně
FoFo II Combi Ghia 1,6 TDCi 80kW Dark Grey 05/2005

- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:

FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- Dzefer
- Zkušený
ja som dezinfikoval pred rokom a stale ok. Neviem, ci mi to u koisa v marci na prehliadke dezinfikovali, alebo len vymenili filter. V kazdom pripade ja klimu par minut pred koncom jazdy vypinam, aby sa vyparnik vysusil, mozno pomaha to.
- Anndy
- Test driver
Ja uz ani neviem, ci je to aroma alebo nie. je to take jemne velmi. a navyse sa objavi, az ked fukam dlho vzduch bez klimy a na plne gule
.
Asi som tam mal cely sprej vyprazdnit.
par minut pred dojazdom to tiez tak robievam. Obvykle 2-4 min.

Asi som tam mal cely sprej vyprazdnit.
par minut pred dojazdom to tiez tak robievam. Obvykle 2-4 min.
- madbugie
- Zkušený
a máš tam pôvodný filter alebo si už menil za uhlíkový ? (lebo pokial je ten sajrajt vo filtri tak nič nepomôže len vymeniť...)
uhlíkový je na 2 roky a pohodička... a ono zmena pachu je vždy ked sa prechádza medzi režimami ventilátora a klímy príp. naopak... jemne prachovo to "smrdí" nesmie to byť nejak výrazné to už je zle...
základ je ale správny postup...
vonku musí byť teplo (aspoň 25 °C)
- pustiť klímu aby to celé "navlhlo"
- vypnúť všetko aj ventiláciu (prípadne nechať klímu ale na minimálnych otáčkach)
- vystriekať všetky dutiny a naplno... hlavne chladiacu komoru tam sa toho zmestí...
- nechať pôsobiť 10 - 15 minút pri vypnutej klíme alebo len pri klíme na minimum žiadne že suchý vetrák naplno... (lebo sa ten bordel akurát navlhčí a zasa uschne)
- a potom pustiť klímu na plné gule aby tá zrážajúca sa vlhkosť vyplavila ten bordel von... ak to tam zostane tak je to otázka do mesiaca všetko postarom...
a nekupovať žiadne "parfémy" musí to byť vyslovenie dezinfekcia...
uhlíkový je na 2 roky a pohodička... a ono zmena pachu je vždy ked sa prechádza medzi režimami ventilátora a klímy príp. naopak... jemne prachovo to "smrdí" nesmie to byť nejak výrazné to už je zle...
základ je ale správny postup...
vonku musí byť teplo (aspoň 25 °C)
- pustiť klímu aby to celé "navlhlo"
- vypnúť všetko aj ventiláciu (prípadne nechať klímu ale na minimálnych otáčkach)
- vystriekať všetky dutiny a naplno... hlavne chladiacu komoru tam sa toho zmestí...
- nechať pôsobiť 10 - 15 minút pri vypnutej klíme alebo len pri klíme na minimum žiadne že suchý vetrák naplno... (lebo sa ten bordel akurát navlhčí a zasa uschne)
- a potom pustiť klímu na plné gule aby tá zrážajúca sa vlhkosť vyplavila ten bordel von... ak to tam zostane tak je to otázka do mesiaca všetko postarom...
a nekupovať žiadne "parfémy" musí to byť vyslovenie dezinfekcia...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- Anndy
- Test driver
neviem (nechce sa mi hladat podla faktury) aky mi vopchali pri prvej garancke. v najblizsich dnoch idem na druhu.
- madbugie
- Zkušený
no pri prvej ti ho možno len vyfukali ten obyčajny prachovy 20 € ... pri druhej by mali dať uhlíkový 30 € a ten je na 2 roky... ale opýtaj sa na to radšej...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov