Blokované zadné koleso

Odpovědět
hamer
Nováček
Nováček

Blokované zadné koleso

Příspěvek od hamer » 14.08.2010 18:25

Dobrý deň prajem,
neviem, nenašiel so nikde podobný problém ako mám ja a tak spýtam. Vzadu mám kotúče, po odblokovaní ručnej brzdy mi jedno koleso ostalo zablokované. Rozobral som to, a zistil som, že lanovody chodia veľmi ľahko. Avšak to spomínané lanko je zavesené na takom koníkovy, ktorý je uchytený asi skrutkom M8 a odspodu ho vracia do pôvodnej polohy pružina. No tento koník sa mi otáča veľmi ťažko, až tak, že ho spomínaná pružina nedokáže vrátiť do základnej polohy.
No vzhľadom k tomu, že spomínaný koník, na ktorom je źavesené lanko sa pri pohybe ručnej brzdy vsúva a vysúva, bojím sa, že mi zo spom=inanej skrutky vyletia nejaké komponenty, ktoré nedám naspäť. Vie niekto ako to tam funguje.? Na spomínanú skrutku som zatiaľ nastriekaľ WD-čko, ale ten koník zatiaľ ide veľmi ťažko.
Ďakujem.
Ford Focus 1.4 combi

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Blokované zadné koleso

Příspěvek od foki » 14.08.2010 23:30

a myslim ze pujde tak stale , vypada to ze ti zustalo viset lano a tim zatuhlo to prepakovani . zkousel jsem to nekolikrat rozchodit a vzdy to skoncilo vymenou trmenu . a pokud ti to zustalo zatahle tak vinou zatuhleho lana .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

hamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od hamer » 15.08.2010 10:07

foki píše:a myslim ze pujde tak stale , vypada to ze ti zustalo viset lano a tim zatuhlo to prepakovani . zkousel jsem to nekolikrat rozchodit a vzdy to skoncilo vymenou trmenu . a pokud ti to zustalo zatahle tak vinou zatuhleho lana .
Díky moc Foki, aspoň viem v čom je problém, dám ho vymeniť, ale asi by bolo lepšie už na oboch stranách, na druhej strane síce sa vracia, ale do hrobu už tiež nemá ďaleko. Ten trmeň, to bude asi dobrá pálka... Ale čo už, všetci stárneme...
Ford Focus 1.4 combi

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 15.08.2010 16:16

na vrakovisti cca 1500kc
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč