zapnutie radia pri nastartovani
zapnutie radia pri nastartovani
Po instalovani neorigos radia (vid sekciu Interier) ma zaujima jedna vec, preco sa mi nezapne radio po nastartovani, ked podla manualu je vlastne kabel k tomu urceny zacleneny do konektora ISO a teda je prepojeny medzi radiom a konektormi z FF.
Mate niekto s neorigos radiom podobny problem ?
Mate niekto s neorigos radiom podobny problem ?
- Ahmed
- Test driver
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Noo, pokud mas zaple origo radio a vytahnes klicek, tak se samo vypne a pri otoceni klicku do polohy I. by se melo zase samo zapnout. Pokud ho vypnes rucne, tak ho zase sam musis zapnout.KUTAC píše:to ahmed: no po nastartovani ho musim manualne zapnut a ak motor
vypnem, vypne sa aj radio...tak teraz neviem
to bofi: diki, uz sa neviem dockat...fakt vdaka za ochotu...
Ale asi tam budes mit neco v tom zapojeni, pockej si na schema. Nebo to to radio neumi

- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám zapojené podle toho návodu http://www.panasonic.cz/soubor.aspx?id=14083 .Je to na stránce 2 úplně dole vlevo.Nevím jaké máš rádio , u panasonica je to zapojení jak na obrázku.Už nevím jak to mám já , ale při každém zapojení to funguje jinak.
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
- Stehnak
- Test driver
Neorigo radio
Cau. Mel sem podobny problem. Me radio ani nedrzelo v pameti ulozene stanice - po vytazeni klicku vsechno ztraceno. Na radiu byly 2 "+" kontakty, jeden se jmenoval POWER a druhy MEMORY. Po prehozeni techto dvou uz vse jede OK. Kdyz necham radio zapnute a vytahnu klic, tak po otoceni do 1 se zapne (dokonce tam je skryta poloha ACC... tesne pred "1"ckou se radio zapne, ale ostatni spotrebice (vetrak) v aute este ne, ale to je takove no... vselijake) a pri startovani se myslim spravne na chvilu o5 vypne - kdyz je klicek na poloze "3". Vzal sem manual k radiu, zapojeni origo a tam sem to nasel. Ale ten predemnou mel ty draty prepajene (asi kuli take neorigo radiu) takze pokud by to bylo tak jak ma byt, tak by tento problemek byt nemel... leda ze by jsi mel take radio s prehozenyma "POWER" a "MEMORY" konektorama...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- PAJA
- Nováček
Re: Neorigo radio
Stehnak píše:Cau. Mel sem podobny problem. Me radio ani nedrzelo v pameti ulozene stanice - po vytazeni klicku vsechno ztraceno. Na radiu byly 2 "+" kontakty, jeden se jmenoval POWER a druhy MEMORY. Po prehozeni techto dvou uz vse jede OK. Kdyz necham radio zapnute a vytahnu klic, tak po otoceni do 1 se zapne (dokonce tam je skryta poloha ACC... tesne pred "1"ckou se radio zapne, ale ostatni spotrebice (vetrak) v aute este ne, ale to je takove no... vselijake) a pri startovani se myslim spravne na chvilu o5 vypne - kdyz je klicek na poloze "3". Vzal sem manual k radiu, zapojeni origo a tam sem to nasel. Ale ten predemnou mel ty draty prepajene (asi kuli take neorigo radiu) takze pokud by to bylo tak jak ma byt, tak by tento problemek byt nemel... leda ze by jsi mel take radio s prehozenyma "POWER" a "MEMORY" konektorama...
Mě nejde zase zapnout radio při úplnem a neboli vyndaném klíčku. Poradíte někdo??
Ford Focus combi, 1.8 16V, rok 11/99 tmavě modrá metalíza.
- Stehnak
- Test driver
Re: Neorigo radio
Jednoduche reseni je napajet radio z kablu pro pamet. Na nem by mela byt stava stale... Treba moje radio si nepamatuje stanice, nepamatuje pozici kde skoncilo hrat CD atd, kdyz nema po vypnuti stavu. Na to je urcen vodic "Memory". Pokud by jsi to ale zapojil takhe, tak zadny automaticky zapinani, vypinani necekej... Jak sem ale psal, tesne pred "1" se me radio zapne a nic dalsiho ne... mam tam takovou pseudo ACC polohu...PAJA píše:Mě nejde zase zapnout radio při úplnem a neboli vyndaném klíčku. Poradíte někdo??Stehnak píše:Cau. Mel sem podobny problem. Me radio ani nedrzelo v pameti ulozene stanice - po vytazeni klicku vsechno ztraceno. Na radiu byly 2 "+" kontakty, jeden se jmenoval POWER a druhy MEMORY. Po prehozeni techto dvou uz vse jede OK. Kdyz necham radio zapnute a vytahnu klic, tak po otoceni do 1 se zapne (dokonce tam je skryta poloha ACC... tesne pred "1"ckou se radio zapne, ale ostatni spotrebice (vetrak) v aute este ne, ale to je takove no... vselijake) a pri startovani se myslim spravne na chvilu o5 vypne - kdyz je klicek na poloze "3". Vzal sem manual k radiu, zapojeni origo a tam sem to nasel. Ale ten predemnou mel ty draty prepajene (asi kuli take neorigo radiu) takze pokud by to bylo tak jak ma byt, tak by tento problemek byt nemel... leda ze by jsi mel take radio s prehozenyma "POWER" a "MEMORY" konektorama...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- bluetoooth
- Junior
Podsvietenie radia
Ja mam zasa zahadny problem.
Mam radio od LG s vyvodom na ktorom sa da nastavit intenzita podsvietenia - avsak funguje reverzne ako na focuskovom paneli. Nestretol sa niekto s podobnym problemom? Som elektronik tak spravim invertor - ale keby mal niekto nieco co funguje nebranim sa vymyslenej veci
).
Mam radio od LG s vyvodom na ktorom sa da nastavit intenzita podsvietenia - avsak funguje reverzne ako na focuskovom paneli. Nestretol sa niekto s podobnym problemom? Som elektronik tak spravim invertor - ale keby mal niekto nieco co funguje nebranim sa vymyslenej veci