Kolisanie otacok studeneho TDCi
-
- Nováček
Kolisanie otacok studeneho TDCi
Zdravim,
viem mi niekto poradit? Mam 1,8 TDCi 74 kw a pri rannych teplotach okolo 4st. nastartujem na prvy krat nechm motor pobezat na prazdno minutku a tak sa pohnem. Po prejdeni cca 300 metrov mam krizovatku a ked vyradim rychlost otacky sa rozkolisu az motor zdochne. Pokial stojim na mieste a nechm ho ist aj 10 minut ide bez kolisania pekne. Akonahle sa pohnem a nechm ho na volnobeh vypne. Znova nastartujem prejdem krizovatku a po dalsich 300 metroch to uz nespravi. Kde moze byt problem?
Menil som vzduchovy filter, palivovy filter, olej ma cca 10000 km, cistil som vahu vzduchu, sanie motor nedymi pekna taha v elektornike nebol ziaden zaznam chyby. Tankujem len vylepsenu naftu a davam paditivum Castrol TDA. Nabehanych mam 173 000 km. Dakujem za kazny nazor
viem mi niekto poradit? Mam 1,8 TDCi 74 kw a pri rannych teplotach okolo 4st. nastartujem na prvy krat nechm motor pobezat na prazdno minutku a tak sa pohnem. Po prejdeni cca 300 metrov mam krizovatku a ked vyradim rychlost otacky sa rozkolisu az motor zdochne. Pokial stojim na mieste a nechm ho ist aj 10 minut ide bez kolisania pekne. Akonahle sa pohnem a nechm ho na volnobeh vypne. Znova nastartujem prejdem krizovatku a po dalsich 300 metroch to uz nespravi. Kde moze byt problem?
Menil som vzduchovy filter, palivovy filter, olej ma cca 10000 km, cistil som vahu vzduchu, sanie motor nedymi pekna taha v elektornike nebol ziaden zaznam chyby. Tankujem len vylepsenu naftu a davam paditivum Castrol TDA. Nabehanych mam 173 000 km. Dakujem za kazny nazor
-
- Nováček
Re: Kolisanie otacok studeneho TDCi
Ospravedlnujem sa za niekolko preklepov v texte 

-
- Junior
Mám to samé. Zkus se přihodit do již založeného vlákna tady:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=21073.
Díky.
A kdyby jsi na něco narazil, nezapomeň se ozvat. Pár nás to tu očividně řeší.
Mně zatím pomáhá jen to, že při dojezdu ke křižovatce brzdím motorem, pak se sešláplou spojkou dobrzdím (se spojkou otáčky drží i za pohybu auta) a spojku pustím až po zabrždění auta. Podle teploty to tak dělám 2 - 4 křižovatky a pak je to už OK a dojíždím poslední kus ke křižovatce s vyřazenou rychlostí na volnoběh.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=21073.
Díky.
A kdyby jsi na něco narazil, nezapomeň se ozvat. Pár nás to tu očividně řeší.
Mně zatím pomáhá jen to, že při dojezdu ke křižovatce brzdím motorem, pak se sešláplou spojkou dobrzdím (se spojkou otáčky drží i za pohybu auta) a spojku pustím až po zabrždění auta. Podle teploty to tak dělám 2 - 4 křižovatky a pak je to už OK a dojíždím poslední kus ke křižovatce s vyřazenou rychlostí na volnoběh.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
-
- Nováček
Zdravim dakujem za prispevky do fora. JA som od tej doby urobil nasledovne :
cistil som sanie motora / nepomohlo
menil som tepelne cidlo nasavaneho vzduchu motora / nepomohlo
Robi mi to len od teploty pod 8 stupnov v lete vobec. Rozmyslal som este nad nastavenim ventilov ale mechanik tvrdi ze auto ide bez problemov aj zo studenym motorom ze nastavenim ventilov to nebude. Menil som vsetky filtre, olej a auto ide v pohode len to zakolisanie na studenom motore ma stve lebo dnes rano ak som ho nechal tak az zdochol motor.
Ak na nieco pridem ale zase vymenim tak dam vediet.
Marcel
cistil som sanie motora / nepomohlo
menil som tepelne cidlo nasavaneho vzduchu motora / nepomohlo
Robi mi to len od teploty pod 8 stupnov v lete vobec. Rozmyslal som este nad nastavenim ventilov ale mechanik tvrdi ze auto ide bez problemov aj zo studenym motorom ze nastavenim ventilov to nebude. Menil som vsetky filtre, olej a auto ide v pohode len to zakolisanie na studenom motore ma stve lebo dnes rano ak som ho nechal tak az zdochol motor.
Ak na nieco pridem ale zase vymenim tak dam vediet.
Marcel
-
- Nováček
ahojte
ja mam podobny problem na FF2 1,8TDCi 85kW rv. 2006, ako sa teraz ochladilo zacali mi pri studenom starte kolisat otacky. je to aj pocut a taktiez mi jemne poskakuje rucicka na otackomere. pokial pridam trochu plyn tak je motor strasne hlucny ako by nebezali vsetky valce. nechapem preco to robi a dost ma to stve. po starte standardne nechavam bezat motor na volnobeh aspon 5min. dalej mi po nastartovani za studena dost zadymi. neviete co by to mohlo sposobovat. uz mi aj dva krak po nastartovani skapal. a to tak ze po nastartovani par sekund isiel a potomk zakolisali otacky vyrazne a zdochol. ked som ho nastartoval druhy krat uz to nespravil. tie otacky mi ale uz par krat kolisali aj ked bol motor teply. napr zastavil som na semafore na par sekunt zakolisali otacky a potom bol motor zasa v poriadku.
potreboval by som poradit ci s tym mam ist do servisu alebo je to normalne?
dakujem
ja mam podobny problem na FF2 1,8TDCi 85kW rv. 2006, ako sa teraz ochladilo zacali mi pri studenom starte kolisat otacky. je to aj pocut a taktiez mi jemne poskakuje rucicka na otackomere. pokial pridam trochu plyn tak je motor strasne hlucny ako by nebezali vsetky valce. nechapem preco to robi a dost ma to stve. po starte standardne nechavam bezat motor na volnobeh aspon 5min. dalej mi po nastartovani za studena dost zadymi. neviete co by to mohlo sposobovat. uz mi aj dva krak po nastartovani skapal. a to tak ze po nastartovani par sekund isiel a potomk zakolisali otacky vyrazne a zdochol. ked som ho nastartoval druhy krat uz to nespravil. tie otacky mi ale uz par krat kolisali aj ked bol motor teply. napr zastavil som na semafore na par sekunt zakolisali otacky a potom bol motor zasa v poriadku.
potreboval by som poradit ci s tym mam ist do servisu alebo je to normalne?
dakujem
-
- Nováček
pre info kolisanie otacok a skapinanie motoru pri starte za studena sa mi odstranilo po vymene zhavicov takze keby mal niekto podobny problem skuste preverit ci mate dobre zhavice ....
teraz mi auto startuje aj v mrazoch ako hodinky a bez zakolisania otacok

-
- Junior
U špatných startů (a chcípání hned po nich) je určitě dobré jít po žhavičích. Tady jde primárně ale o problém kolísání (až chcípnutí) motoru, který už nějaký čas bez problémů běží a na volnoběh po startu drží v pohodě.
-
- Nováček
Zdravim dlhodobe sledovanie spravania sa mojho motro som urobil zopar krokov a vysledok je ze motor sice otacky rozkolise ale nezdochne!
Urobil som nasledovne:
Vycistil som sanie pripravkom WURTH na sanie motora najazdil cca 300 km a tak som dal skontrolovat a nastavit ventily! Zistenie bolo take ze z 8 ventilov bolo 5 mimo povolenu toleranciu a 3 z toho prevysovali povolenu odchylku vole ventilov viac ako 3 nasobne. Motor ide za studena kludnejsie, rychlejsie naskoci bez zatrasenia a pri kolisany otacok nezdochne. Ja mam na nom teraz 179 000 km a ventily som dal nastavovat 1x. Odporucam to nieje to drahe dal som to robit vo forde a cele to stalo cca 40 EUR aj s podlozkami. Motor 1,8 TDCi totiz nema hydraulicke vahatka ale jeho ventily su nastvene na pevno cez podlozky. Jedna podlozka stoji cca 10 EUR. Ja som mal to statie ze som platil len jednu podlozku lebo ostatne boli akurat pomenene medzi sebou a vole sedeli. AK ste mali podobny problem dajte vediet ci to pomohlo.
Marcel
Urobil som nasledovne:
Vycistil som sanie pripravkom WURTH na sanie motora najazdil cca 300 km a tak som dal skontrolovat a nastavit ventily! Zistenie bolo take ze z 8 ventilov bolo 5 mimo povolenu toleranciu a 3 z toho prevysovali povolenu odchylku vole ventilov viac ako 3 nasobne. Motor ide za studena kludnejsie, rychlejsie naskoci bez zatrasenia a pri kolisany otacok nezdochne. Ja mam na nom teraz 179 000 km a ventily som dal nastavovat 1x. Odporucam to nieje to drahe dal som to robit vo forde a cele to stalo cca 40 EUR aj s podlozkami. Motor 1,8 TDCi totiz nema hydraulicke vahatka ale jeho ventily su nastvene na pevno cez podlozky. Jedna podlozka stoji cca 10 EUR. Ja som mal to statie ze som platil len jednu podlozku lebo ostatne boli akurat pomenene medzi sebou a vole sedeli. AK ste mali podobny problem dajte vediet ci to pomohlo.
Marcel
-
- Junior
Podle všecho ale předpokládám, že kolísání je furt stejné
.

- Milano
- Nováček
no nevím, jestli to bude tím, já mám už skoro 250t. a ventili jsem ještě nedělal a motor chytá krásně, hned běží bez kolísání ot., ale jak ujedu třeba 500m a vyřadím, je pravda, že se mi lehce ot. rozkolísaj, ale jen za jízdy, dokud se nezastavím. Jak zastavím, žádnej problém. Po ujetí dalších zhruba 500 m je to už ok. Tento jev jsem zjistil už při koupi auta ve 126t. a jelikož mi motor nikdy nezdechl a kolísání je v rozmezí volnoběh - 1100ot. a vyskytuje se to jen při jízdě např. ve městě, kdy vyřadím při dojíždění k semaforu a jde víceméně o jednu křižovatku, rozhodl jsem se to neřešit.
Prostě závěr je, že se to nájezdem dalších km nezhoršuje, takže ventilama to asi nebude, ale každopádně je fajn je mít seřízený, já osobně je plánuju, až budu dělat rozvody při 300t.
Prostě závěr je, že se to nájezdem dalších km nezhoršuje, takže ventilama to asi nebude, ale každopádně je fajn je mít seřízený, já osobně je plánuju, až budu dělat rozvody při 300t.
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
-
- Junior
BTW, to je přesně to kolísání, o který jde. Předpokládám, že kdyby jsi při kolísání ještě za jízdy sešláp spojku, tak se otáčky okamžitě srovnají, i když se auto ještě hejbe a bez spojky by pořád lítaly.
-
- Nováček
Zdravím, mam trochu podobný problém. Po nastartování kolísají otáčky na volnoběh, připadá mi to jako kdyby motor jel na 3 válce... po zahřátí je pak vše OK. Dnes ráno, bylo kolem 10-ti °C, se mi hned po startu rozběhla sahara na chladiči.... myslíte, že by to mohlo mít souvislost???
Zítra ráno chci zkusit ten diagnostický mód přístrojové desky, kolik to bude ukazovat teplotu chl. kapaliny - jestli to nehlásí náký blbosti...
Díky za každej postřeh
Zítra ráno chci zkusit ten diagnostický mód přístrojové desky, kolik to bude ukazovat teplotu chl. kapaliny - jestli to nehlásí náký blbosti...
Díky za každej postřeh
Renault Laguna 1.6 16V - zlatý auto...
Ford Focus 1.8 TDCi - taky už zlatý auto, konečně jsem se ho zbavil...
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
-
- Nováček
Sahara se mohla rozběhnout díky zapnuté klimě. Ta jede potom trvale, bez ohledu na teplotu motoru.
Ford Focus Combi TDDI 1999
Stříbrný zlatíčko s max. výbavou
Stříbrný zlatíčko s max. výbavou
-
- Nováček
Klima byla 100% vypnutá. Nicméně dnes ráno bylo zase kolem 10-ti stupňů a sahara neběžela po startu, otáčky kolísaly ale stále.. tak nevím...
Renault Laguna 1.6 16V - zlatý auto...
-
- Člen klubu
Nemas nastaveny ofuk predneho okna? Vtedy klima zapina automaticky, aj ked kontrolka nesvieti. A na volnobehu kolisaju otacky a pri zapinani kompresoru klimy padnu otacky dost nizko.