Příspěvek
od georgi » 09.04.2011 02:46
Ako som pisal inde - dam si asi na auto cedulku, ze aj ja mam naponahlo (akurat koli tomu nemusim prekracovat MPR). Nemam pocit, ze cas niekoho ineho je cennejsi nez moj a nevidim dovod okradat sa o moj cas, aby som niekomu "ulahodil".
Takze ano, ked mam volny pruh a mozem preradenim niekomu umoznit pripojenie, tak to spravim. Ked sa niekto chce preradit z pruhu do pruhu, pustim ho, ked ma niekto predbieha, nezrychlujem (skor jemne uberiem plyn, nech je cim skor predomnou), ked niekto ojede celu kolonu a chce sa pichnut predo mna, tak obycajne aspon jedneho pustim, ale pardon - ked sa konci obec, tak proste ratam s tym, ze tam budu auta zrychlovat. Je to prirozdene, to auta robia. Tak isto ked je niekde 40ka a vidim, ze sa 40ka konci, tak ratam, ze auta sa opat zacnu rozbiehat na povodnu rychlost napr. 90 (mimo mesta), lebo to proste auta robia. Ja tiez. Ak vidim auto, ktore ide 50 v obci, tak nepredpokladam, ze ide 50 preto, ze vezie porcelan, ale preto, ze ide v obci a ked sa ten koniec obce blizi, tak neratam s tym, ze to auto bude touto rychlostou dalej pokracovat. Ak niekto takuto banalitu nedokaze predvidat, nech sa paci, moze kludne vystupit a rad si to s nim vyjasnim. (Nepredpokladam, ze niekto na fore by bol prekvapeny tym, ze auta pri znacke koniec obce zrychluju).
Alebo povazujete za normalnu konstrukciu, ze na konci obci zacne druhe auto v kolone predbiehat prve - takze prve auto musi pokracovat dalej ~50, kym ho nepredbehne? Ak je cesta volna, tak ho medzi casom zacne predbiehat dalsie auto ... a dalsie... a pojde 50 az kym ho vseci neobehnu? Proste pardon chlapci, nehnevajte sa na mna, ale to je cocotizmus presne v duchu, ako som popisoval hore - zredukovanie ohladuplnosti na cestach na egoisticky predpoklad, ze vsetci ostatni sa prisposobuju mojim prioritam a cielom je, aby som sa ja dopravil co najskor do ciela. To fakt nemusim.
p.s. A preco prave plny kotol? Lebo to tak robim vzdy. Jazdit rychlo je zakazane, svizne akcelerovat nie, ked mam tu moznost, doprajem si aspon kusok radosti z jazdy.