Short story: Jupi, podarilo sa opravit presmykovac. Nemusim si teraz kupovat novy (bicykel)

.
Long story: Je to moj bicykel, ktory mam od strednej i.e. ma 15 rokov (kokos ale ten cas bezi, myslel som, ze je mladsi). Je to Olpran Tomahawk '96, kostra chrom-molybden, vybava bola shimano alivio, naboje parallax, vidlica ballistic ... proste taky zlaty standard za ~20.000 v tom case. Medzi casom sa vymenilo 7koliesko, loziska v nabojoch, vymenili sa brzdy povodne cantilever za v-braky, ked odislo radenie, alivio som uz nezohnal, takze tam islo STX... No a po minulej sezone to vyzeralo, ze sa so mnou luci aj STX radenie. Ked som si v duchu predstavoval, ze ho budem musiet menit aj s packou (je to v 1 kuse) a ze zrejme nezozeniem 1 stranu osobitne, ale bude treba par, tak ma uz chytali temne myslienky, ze by som bicykel poslal do archivu a zainvestoval do noveho. Dal som tomu ale este sancu a radenie rozobrol - nastastie bolo len kompletne zanesene prachom (prachovka lahla uz velmi velmi davno), takze stacilo rozmastit a opat fici ako nove. Jupi - investicia do noveho bicykla sa zatial odkladaaaaaa.