Tak jsem nedobrovolně musel vybrat rychle mobil (ztráta), tak jsem hledal náhradu za moji Nokii E51 a chtěl jsem E52, leč jsem musel z důvodu častého ztrácení mobilů

jít cestou inzerce a natrefil jsem na E66 (vysouvák Symbian 3RD FP1). Protože mi vyhovuje řada "E" u Nokie, která je na rozdíl od řady "N" většinou kovová a opravdu poctivá konstrukce made in Finland, tak jsem vybíral mezi E52, E66 a E72.
Všechny je znám, mají je lidi v okolí. E72 jsem nechal být, byla nejdražší a funkce jsou v podstatě podobné - u E52 jsem dlouho váhal, první verze mívaly problém se signálem a mikrofonem, což se u nynějších nových už nevyskytuje - jenže já musel brát použitej, takže jsem se bál starého kusu s nevychytaným hardwarem, jinak je to můj absolutní favorit. Nu a zbyla E66, kterou má i brácha, takže ji znám. Našel jsem jednoho pána, kterej ji prodával ještě v záruce, zachovalou jak novou, dal mi ji i s kabelem, pouzdrem, sluchátky, záručním listem a 4GB kartou za bratru 2500kč, tak jsem se pro ni rozjel.
Měl jsem vlastně na telefon docela nároky - WIFI, GPS, nutně čtyř-až pětipásmo, operační systém, bytelná konstrukce, klávesnice (jakákoliv hardwarová), a to je za 2500kč v tomhle stavu myslím super. Takže teď už do ní láduju aplikace, na které jsem zvyklej a mimo jiné je mezi Nokií podporovanýma telefonama pro free full navigaci, což o některých jiných Nokiích říct nelze.
Pokud bych ale kupoval telefon novej, byla by to jednoznačně E52 - lepší foťák, silnější procesor, 3.5mm jack, o dost silnější baterka - prostě E52 je i přes to, že už není nejnovější a "cool", jeden z nejlepších klasických nedotykových telefonů v poměru výbava/konstrukce/cena. Ale já jsem i tak z E66 nadšenej. Normální kvalitní mobil s nadprůměrnou výbavou, kterej jsem koupil za hubičku

edit - jo a Damon gratuluju, ať slouží!