pomoc tece olej a chcipa to :-(

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Adler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pomoc tece olej a chcipa to :-(

Příspěvek od Adler » 17.04.2007 21:26

Zdravim mam dva vaznjesi problemy se svym fofo :-( .... auto mam ani ne tyden .... a uz problemy..jedna se o ff 1,6 16v ghia ..se 141tis km

1)prvne se projevilo nepravidelnem volnobehu a obcasne zdechani pri prijezdu a brzdeni ke krizovatce...to jdu resit zitra k fordu do zlina tak sem zvedav......

2)Ale dnes jsem zjistil ze z auta tece olej a celkem dost nato ze jsem snim ujel cca 200km je to ze strany rozvodu ...mam louzicku pod autem v garazi za dva dny cca 5-10cm..... nevite kudy muze olej tect? ... byly menene rozvody nez sem ho bral nemohl mechanik nejak poskodit gufera? kdyz sem ho prohlizel byla vana a motor zespod suchy a cisty jak detska prdylka

3)a bych potreboval poradit jak mam postupovat s bazarystou... jestli lzenarokovat nakou slevu nebo at to na svoje nakdlady odstrani tyto skryte vady ... mam aj chut auto vratit :-(
Ford Focus 1,6i16V Ghia
Obrázek

hihi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hihi » 18.04.2007 00:20

1k bodu 2:
"prdýlka" A to je právě chyba... Já kupoval zadělanej motor a tím jsem přesně věděl, jak moc a kde zhruba to teče )neteče). Čisťounkej bych asi spíš nekoupil, rozhodně ne bez možnosti vrátit, zvlášť při 140k km.

ad reklamace u bazaristy - to je věcí smlouvy, resp. vyjmenovaného stavu vozidla. A tak třeba věta: "netěsnost motoru", "stav odpovídá staří" atp. celkem slušně ruší jakékoliv šance na reklamaci. Já bych s úsměvem zašel a snažil se věc řešit ústně... A rozhodně trvat na odstranění vady, pokud nebyla v kupní smlouve v něčem skryta.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 18.04.2007 14:03

Máš li auto necelý týden, jednej hned! To chcípání může být cokoli, oprava nemusí být za babku. Začneš u jednotky a skončíš u svíček. Nikde daleko s tím nejezdi, když ti valí olej. Ty máš plné právo na reklamaci.
Kdysi jsem se spálil, ale komu můžu poradit, poradím...
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 18.04.2007 17:48

Prostuduj si obcansky zakonik:

http://www.spotrebitele.info/kartoteka/ ... e=0409.htm

paragrafy tykajici se smluv.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

veba
Junior
Junior

Příspěvek od veba » 18.04.2007 19:00

A jakou ma ten olej barvu?Jestli je do cervena tak to bude cerpadlo serva :roll:
Ford Focus 1.6 16V r.v.00 Polar silver K&N,Eibach, lehký styling - PRODÁNO
Ford Fiesta 1,25 16V r.v.98 Modrá Metalíza-po letošní zimě lehký styling
ObrázekObrázek

Adler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adler » 19.04.2007 09:50

Takze jsem to vcera temer cely den resil ... prvne ve zline ve fordu pak u bazarnika mni litani hruza des

1) ak ve zline sem byl na diagnostice nic se nenaslo tak servisak vymenil cidlo volnobehu za 1990kc bylo to este horsi otacky se drzely moc vysoko ... ale resetl jednotku abylo to jaks taks ok auto nemelo tendenci zdechnout ale otacky na volnobeh mely porad blby chod.aj to troske jakoby strilelo do sani nebo divne bublalo ... rikal ze by skusil znovu nastavit rozvody a svicky vymenit ale nemeli skladem ... tak sem letel za bazarnikem ma svuj servis..
tam mi furt nechtel verit ..az se auto nastartovalo ze zdvihlou kapotou tak uznal ze to tak nejelo ten motor predtim(delally se new rozvody) tak ze to rozhodi a znovu nastavi ..+ sem mu dovez new svicky.... mno avysledek ..auto vrci pekne rek bych .. nic nikde nebubla nestrili ...otacky se drzifurt na stejnem miste sice asi porad niz na druhe carce ale nezdecha to a nekolisaji ...

2) ve fordu mi mechanik rikal pri jarni prohlidce ze to tece servo :-( nove 12000tis repas 4300 .....mno radost ztoho nemam :-(

3) opravu ve fordu platil bazarnik plus unej sem nic neplatil ... a to servo este budem resit ... ale rikal ze to neni skryta vada bo co ze to predtim neteklo ze opravu za 12000tis nezaplati ... ze max sezene jete a vymeni ho ... mno budu to snim este resit ted o vekendu ...nez jete bych vzal raci ten repas ....

Mno forda mam tyden a dnes sem se konecne poradne v klidu vyspal ... volnobeh se zda byt vyresen a servo se vymeni a melo by byt v pohode .
tak snad uz se nic srat nebude ....
Ford Focus 1,6i16V Ghia
Obrázek

Eidos
Nováček
Nováček

Re: pomoc tece olej a chcipa to :-(

Příspěvek od Eidos » 15.08.2007 00:06

Adler píše:Zdravim mam dva vaznjesi problemy se svym fofo :-( .... auto mam ani ne tyden .... a uz problemy..jedna se o ff 1,6 16v ghia ..se 141tis km

1)prvne se projevilo nepravidelnem volnobehu a obcasne zdechani pri prijezdu a brzdeni ke krizovatce...to jdu resit zitra k fordu do zlina tak sem zvedav......

2)Ale dnes jsem zjistil ze z auta tece olej a celkem dost nato ze jsem snim ujel cca 200km je to ze strany rozvodu ...mam louzicku pod autem v garazi za dva dny cca 5-10cm..... nevite kudy muze olej tect? ... byly menene rozvody nez sem ho bral nemohl mechanik nejak poskodit gufera? kdyz sem ho prohlizel byla vana a motor zespod suchy a cisty jak detska prdylka

3)a bych potreboval poradit jak mam postupovat s bazarystou... jestli lzenarokovat nakou slevu nebo at to na svoje nakdlady odstrani tyto skryte vady ... mam aj chut auto vratit :-(
Ahoj,

mam FoFo asi 14 dní, olej mi teče lehce ze serva...zatim nic hrozneho, uvidim az doleju olej a pak zjistim jak moc se ztraci.
To chcipani : svicky, kabely, civka, podtlakove sani...taky mi to chcipalo, jedna svicka mela praskly izolator, ted mi kolisnou otracky zhruba jednou za jizdu

melos
Nováček
Nováček

Re: pomoc tece olej a chcipa to :-(

Příspěvek od melos » 15.08.2007 09:56

Adler píše:Zdravim mam dva vaznjesi problemy se svym fofo :-( .... auto mam ani ne tyden .... a uz problemy..jedna se o ff 1,6 16v ghia ..se 141tis km

Zdar. Chci se zeptat, byls spokojeny ve Fordu ve Zline? Připadá mi to že to tam mají o hodně držší. Třeba přímo v Kromclu ve Fordě mi to připadalo lepší. dík
Ford Focus Kombi 1.8 TDCi, 85kW, 115PS r.v. 2002

Adler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adler » 16.08.2007 23:22

mno spokojeny nespokojeny nevim no .. byl sem tam jednou ... s tim volnobehem .. rikam ze stim chcu neco udelat ... byl sem teda obednany na diagnostiku anakou prohlidku plus chcipani auta tam bylo ... mechanik udelal diagnostiku prohlidku o chcipani redk ze si mysli ze na 90% ventil volnobehu .. sel sem mimo dilnu pak se vracim rikam kde je auto on ze venku.. a ja je to v pohode? on name vykuleny oci VY jste to chtel spravit? .. tak se tam stim smmoulil este hodkua nic nevyresil bymenil ventil astale to bylo nahouby ale rikal ze v elekrtice to neni ze muzou byt rozvody pohle coz sem tam nechtel resit ale v jinem servise kde mi je delali tyden predtim ..tak to jemoje zkusenost se zlinem ... jo anemeli blbci ani svicky skladem zrovna ...
Ford Focus 1,6i16V Ghia
Obrázek

Eidos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eidos » 17.08.2007 02:37

rozvodama to myslim nebude, mel jsem je tez blbe udelany, ale kolisani otacek ( v tvem pripade chcipani ) to nejak neodvratilo...sundej ventilovy viko a podivej se na vacky. popr zkus do excentrickyho zarezu zalozit pravitko - nebo neco podobnyho - takhle jsem ja zjistil ze byly rozvody blbe udelany - byly o kousek pootoceny...jen muj nazor
Je:
Focus kombi 1.6 16V 2000 State blue
Focus kombi 1.6 16V 2017 Magnetic grey
Byl:
Ford Galaxy 2.0i, FFV, 2008, Blue

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 17.08.2007 06:36

Eidos: a odkud se ti ten olej ztrácí? Dole z té tyče?
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

haju
Nováček
Nováček

Příspěvek od haju » 18.08.2007 17:40

Ten volnoběh mě taky zlobil. Studený motor bez plynu hned zhasl, nepravidelný běh.... Byly to ty gumové krátké hadičky mezi plastovým sáním a blokem motoru. Vidět to ani pořádně není.

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 18.08.2007 17:59

každoppádně se teda ten bazarník na české poměry zachoval relativně dobřel, to že nezaplatí servo za 12.000,- je jasný, ale fakt je ten, že se třeba začíná blýskat na lepší časy a některé bazary pochopily, že už nejde jen ojebávat lidi a pak se jim vysmívat do ksiftu
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

Eidos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eidos » 20.08.2007 18:46

To Dany: olej se ztraci od pohonu serva od plochyho remene...je to tam cely zamazany tak presne nevim, ale myslim ze tam nekde pobliz...
Je:
Focus kombi 1.6 16V 2000 State blue
Focus kombi 1.6 16V 2017 Magnetic grey
Byl:
Ford Galaxy 2.0i, FFV, 2008, Blue

Odpovědět

Zpět na „Motor“