Jo to jde, ale jen u balíků, tohle mi poslali jako doporučený psaní, i když jsem chtěl jako balík, mám na to i podací lístek.r0mik píše:proc si nepouzil "online" sluzbu sledovani zasilek na strankach ceske posty? Takhle kontroluju dobirky s vyssi castkou v postovnem pokud posilam nekomu neznamemu.
co vas v posledni dobe vytocilo
- lucky.jack
- Test driver
Re: co vas v posledni dobe vytocilo
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- postak
- Test driver
Na poště dělá spousta lidí, co se jim nechce dělat a taky spousta těch, co se jen tváří, že něco dělají (hlavně přepážky) Osobní každodenní realita a pokud by se děla taková věc mě, tak řeším osobně každé pochybení ze strany pošty. Nejdřív bych to zkusil na dané pobočce, pokud by se to zametlo pod stůl s dotyčným doručovatelem nebo jiným pracovníkem, píšu mejl na GŘ a žádám prošetření. Nenechte si srát na hlavu lidi 

- lucky.jack
- Test driver
Že má pošta na tyhle služby - zasílání balíků od soukromých osob; v podstatě monopol je jejich velká výhoda. I kdybych nějaký mejly stejně bych tím nic nejspíš nevyřešil. Takhle prodělám na poštovným, protože to bylo na dobírku a nevím jestli mi ještě nebudou něco účtovat za zpětný poslání, protože dotyčnej už to nechce z důvodu, že si daný zboží koupil jinde. Byl by to boj s větrnými mlýny
. Takže příště jedině platba předem a pak ať s tím každý dělá co chce.

- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
No, ja myslim, ze monopol to tak uplne neni. Hlavne co se tyka vetsich baliku, tak sluzbam Ceske posty muze smele konkurovat expresni balikova sluzba z domu do domu (PPL, DHL a dalsi). Za dobirku do 1 kg bys dal kolem 130 Kc, adresata shaneji druhy den mobilem. V porovnani s tim, ze balik s CP jde obvykle nekolik dni, pak se ceka na vyzvy, tj. doruceni trva klidne tyden, tak to myslim neni prehnana cena.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- petulak
- Test driver
Že mně dnes ráno v 8.05hod, volal kretén z T-mobilu, a nabízel jejich služby. To si ty hovada nemůžou dát pokoj, ani ve svátek????

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Test driver
Nejsem domluvený s Pošťákem
, ale já musím Českou poštu hájit - jsou levnější. PPL a Česká pošta na tu samou hmotnost je přes 30 Kč ve prospěch ČP!
U nás balíky do 15 kg nosí doručovatelky a není problém. Jako asi ano, tu naši prdel navštěvují tak 3-4x do týdne, rozhodně na 5x týdně, ale s tím není problém.
Nad 15 kg jezdí jiný pán. Tedy před rokem jezdil ještě jiný, ten jen házel oznámení a ve 12 měl hotovo. Samozřejmě, že když jsem vyzvedával balík na pobočce, jsem si nechal zavolat vedoucí a zeptal jsem se, proč, když je manželka na mateřský, nedovezli balík. Na férovku řekla, že s tím pánem co doručuje má potíže, a že jestli jsem ochoten sepsat stížnost (potřebuje adresu stěžovatele), tak kromě finančních postihů to může dál řešit.
Ten pán už nejezdí, jezdí jiný a doručuje.

U nás balíky do 15 kg nosí doručovatelky a není problém. Jako asi ano, tu naši prdel navštěvují tak 3-4x do týdne, rozhodně na 5x týdně, ale s tím není problém.
Nad 15 kg jezdí jiný pán. Tedy před rokem jezdil ještě jiný, ten jen házel oznámení a ve 12 měl hotovo. Samozřejmě, že když jsem vyzvedával balík na pobočce, jsem si nechal zavolat vedoucí a zeptal jsem se, proč, když je manželka na mateřský, nedovezli balík. Na férovku řekla, že s tím pánem co doručuje má potíže, a že jestli jsem ochoten sepsat stížnost (potřebuje adresu stěžovatele), tak kromě finančních postihů to může dál řešit.
Ten pán už nejezdí, jezdí jiný a doručuje.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- postak
- Test driver
Eidž postupoval správně, protože jak říkám, pokud by lidi osobně řešili cokoliv, nemyslím tím teď jen poštu, tak by lempli, kteří si myslí, že mají práci jistou a nemůže se jim stát, nedělali. A to je asi případ toho pána. Sáhli mu na peníze a najednou zjistil, že ani takovou práci jakou dělal se mu za ty peníze nevyplatí dělat. Vždy budou 2 tábory, kteří budou hájit jednu nebo druhou stranu. PPL vs. Pošta, nebo DPD vs. Pošta atd. Vitut bydlí někde na periferii, kde nedoručuje místní pošta, ta je poštou nejspíš jen ukládací a doručuje tam nějaký týpek s vedlejšího města apod. a jemu se zrovna nechce. Vitute věř tomu, dřív nebo později se tohle změní a dokonce i pošta se transformuje a budou ty služby lepší, byť ne nikdy 100%. Ale to nemá ani PPL ani DPD apod. Mám na rajoně lidi, kteří tvrdí to samé co Vitut, ale obráceně. PPL nikdy více apod. a jsou rádi za ČP a vše běhá jak má. Nechválím se, ale je to o lidech. Buď to chceš dělat, nebo to děláš jenom jako. Mám takové kolegy, kteří jsou na tom stejně jako popisovaný pošťák někde. Rozhodí lístky a jdou domů.
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Mluvim o Milovicich, kde nam postacka pravidelne nedorucuje zasilky a neuklada vyzvy. Uz jsem s ni mluvil asi trikrat osobne, pak jsem si na ni stezoval u vedouciho posty a mailem na Generalnim reditelstvi. Krome toho, ze nam zacala hazet do schranky i cizi dopisy (i kdyz je citelne jmeno na schrance), tak jsem niceho nedosahl. Baliky pokud vim dorucuje posta Nymburk, stejny problem. Naopak PPL u nas zajistuje mlady chlapik, ktery uz me dobre zna, vola vetsinou dostatecne s predstihem, pripadne je schopny se domluvit predem se sousedem, kdyz nejsem doma.
Mas ale pravdu v tom, ze vsechno je o lidech. Ja se s nimi snazim vyjit, ale nekdy to uz proste nejde. Lemplove jsou a budou. Problem se ale nevyresi tim, ze se budou ze strany posty resit dilci problemy, chce to trochu zmenit system, zacit se chovat trochu jako nestatni spolecnost, tedy neocekavat, ze neco pujde samo, ale zacit sam ...
Mas ale pravdu v tom, ze vsechno je o lidech. Ja se s nimi snazim vyjit, ale nekdy to uz proste nejde. Lemplove jsou a budou. Problem se ale nevyresi tim, ze se budou ze strany posty resit dilci problemy, chce to trochu zmenit system, zacit se chovat trochu jako nestatni spolecnost, tedy neocekavat, ze neco pujde samo, ale zacit sam ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer

- postak
- Test driver
Vitute úplně s tebou souhlasím, že by potřebovalo změnit systém, protože státní firma je vždy problém. Ze státní firmou je většinou nakládáno neefektivně, ale to je na delší rozepsaní. Je sice fakt, že pošta žije bez dotací atd., vydělává si sama na sebe a je v zisku, ale mohlo by to být podle mě daleko lepší. A je to taky o lidech, protože jak píšeš, týpek, který k vám jezdí s PPL je ochoten se domluvit i se sousedem. Já to mám úplně stejně. Nelezu lidem do zadku, ale vycházím jim max. vstříc. Nevím co ti mám poradit, ale já bych se stížnostmi nepřestal. Samozřejmě musí být podložené, ne aby si o tobě říkali, to je ten pán, co si jde zase jen tak stěžovat.
- Sobull
- Zkušený
Já mám s poštou dobrý zkušenosti. jednou mi vytřískali poslanej půllitr i přesto, že byl označený (a taky asi připlacený) jako křehké. Přebral to táta a já to doma otevřel až za týden. Šel jsem na pobočku a i když jsem tomu sám nevěřil, proplatili mi to i po týdnu.
A zasílání poštou mi vyhovuje víc než PPL a podobně. Ti mně věčně volají v době, kdy nejsem doma. Na poště si to prostě vždycky vyzvednu cestou z práce...

A zasílání poštou mi vyhovuje víc než PPL a podobně. Ti mně věčně volají v době, kdy nejsem doma. Na poště si to prostě vždycky vyzvednu cestou z práce...
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- lucky.jack
- Test driver
Dneska by se ve mě krve nedořezali...Opravoval jsem DRL svícení, vyndám filtrbox abych se dostal na + kabel, sundámdekl z pojistkovky, oddělám svorkovnici a rozpůlím pojistkovku. Když jsem zjistil, že to zespodu nepůjde a bude vlastně nejjednodušší dát konektor do F32 zvrchu, všechno jsem zadělal a zapojil onen +kablik do F32. Ostatní věci jsem dal zpět na svoje místo a jdu vyzkoušet jak to fungije. Otočím klíčkem a na displeji na mě vyskočí SYSTEM ENGINE FAULT! V tu chvíli jsem byl naprosto v prd... Proměřil jsem všechny pojistky jestli jsou průchozí, všechno OK. Už jsem viděl jak scháním novou jednotku a kdoví co všechno. Když nevím kudy kam osvědčilo se mi znovu zpět udělat ještě jednou a dávat bacha na to co dělám. Když jsem se chystal odpojit svorkovnici a vzal jsem za ni, zaslechl jsem typické zabzučení jednotky. Skutečně to byla jen špatně docvaklá svorkovice! Musel jsem si jít dám panáčka, že to tak dobře dopadlo 

- ZaQik
- Admin
mels vzit jakoukoli pojistku a tou drat primacknout zvrchu do pozice F32 ... prace na 1 minutu 

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- lucky.jack
- Test driver
To vím takyZaQik píše:mels vzit jakoukoli pojistku a tou drat primacknout zvrchu do pozice F32 ... prace na 1 minutu

- Zdwora
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Co se zas deje v F1 to me vytaci uplne neskutecne 

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Práce na D1 před Mirošovicema ...
Kreténa, kterej vymyslel regulaci ze 3 pruhů do 1 na dušičkovej prodlouženej víkend bych pověsil za koule do průvanu ...
Kreténa, kterej vymyslel regulaci ze 3 pruhů do 1 na dušičkovej prodlouženej víkend bych pověsil za koule do průvanu ...
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL