hledal jsem téma se stejným problémem, ale nic jsem nenašel, tak snad ze sebe hned prvním příspěvkem neudělám pako...

Nechal jsem si z Německa dovézt 1,8 TDCi, 85kW, nalítáno 149.000 a včera se mi při cestě na dálnici rozsvítila kontrolka oleje. Cca po 20 sekundách sama zhasla, motor předtím ani potom nedělal žádné divné zvuky.
Na první benzínce jsem hned zastavil (ujel jsem jen cca 2km), nechal motor 10 minut odstát a zkontroloval olej - hladina byla v pohodě a po nastartování kontrolka normálně zhasla, a tak jsem dojel pár kiláků domů.
Dnes jsem auto odvezl do autorizované servisu Ford, kde nechávám měnit olej, olejový filtr, palivový filtr, vzduchový filtr a rozvody. Když jsem se v servisu ptal mechanika, co by to rozsvícení a zhasnutí mohlo být, tak mi vlastně nic neřekl, prý to může být hodně věcí... :-/ Co prosím myslíte, že by to mohlo způsobit? Je možné, že to rozsvícení kontrolky oleje "vyřeší" výměna oleje a filtru? Nemůže to být něco vážnějšího? Bojím se, abych motor hned nějak nezničil...
Díky moc za pomoc,
Martin